Tilbake etter pause

Skrevet av Pål Jensen,  09.12.2010
Artikkelbilde
Travtrener og hingsteholder Lars Romtveit hamstrer sølvpokaler (foto: hesteguiden.com)

Lars O. Romtveit har hatt voldsom fremgang de siste årene, og fredag kommer både han selv og to egenoppdrettede 4-åringer tilbake etter ufrivillig opphold.

57-åringen er en skikkelig hardhaus og kun uker etter at han fikk en besvimelsesanfall er han tilbake for fullt. I tillegg til å drive avlsvirksomhet trener han flere løpshester, og i går var det 6-årige Dornenkønig som var sterkt forbedret i hans regi.

Det er ingen tvil om at hestene dine er godt slag, men hvordan går det med deg?

- Joda, jeg er mye sprekere etter å ha fått god behandling og diagnose hos akupunktør Are Thoresen. Har vært gjennom en skikkelig hestekur, men jeg må fortsatt ta det litt rolig for å ikke få tilbakefall av svimmelhet. 

Du stiller med to egenoppdrettede Storyhester på hjemmebane i morgen - begge har hatt pause.

- Ja, det stemmer. 5 Lucky Story (V5-2) er en god traver, men er kastrert etter det siste løpet (står ikke i programmet). Jeg har tro på ham fremover, men føler at han fortsatt er for tung til å kunne vinne allerede nå.


Lonely Story imponerte stort da hun tetvant sitt kval til Aktaion Grand Prix på 13.3 for Tom Erik Solberg i sommer

Når det gjelder 11 Lonely Story har jeg større ambisjoner. Hun ble forgiftet etter å ha spist en plante i sommer, men trener svært fint nå. Hun er jo styggrask fra start, men det passet egentlig fint med bakspor første gang ut. Det må selvsagt klaffe for at hun skal kunne runde til seier i V5-finalen, men gjør det det er hun helt klart god nok, avslutter Lars i det han er travelt opptatt med å trene hest på Jarlsberg.

JAKTER TREDJE STRAKE DERBYPOKAL
Og travelt blir det nok fremover også for den suksessrike treneren som får mye å henge fingrene i avlssesongen 2011. Da skal unghestfenomenene Dotterud Teddy, Bork Odin og Norheim Faksen kombinere løp og avl. De to sistnevnte har vunnet Derby i 2009 og 2010 i hans trening, mens årets Kriterievinner Dotterud Teddy skal prøve å kopiere stallkameratene neste år - vi tør ikke vedde på at han ikke fullbyrder et ekte hat-trick. 

Men først skal altså hans to Story-travere forsøke seg på Jarlsberg - klikk her for løpsprogram.