Hovsprekk stopper Odin

Skrevet av Pål Jensen,  14.04.2011
Artikkelbilde
Jarlsbergpublikummet får likevel ikke se Bork Odin feie rundt banen i morgen (foto: hesteguiden.com)

Hovsprekken som Bork Odin har slitt med har ikke gitt seg og det blir dessverre ingen start for 6-åringen på Jarlsberg i morgen.

Årets Jacob Meyer-vinner skulle teste formen foran de store sprintoppgjørene på Bjerke og Solvalla, men slik blir det altså ikke kan Lars O. Romtveit fortelle oss.

- Hovslager Gunnar Torsheim var og kikket på Odin i går, og han frarådet meg å starte med hesten i morgen. Vi kunne muligens fått til en midlertid løsning, men vi ønsker å vise frem hesten i topp skikk. Planen var å kjøre skikkelig fort på en flott Jarlsbergbane, men hoven er betent og må desinfiseres, plastres og ny beskyttelse legges. 

Er Alm Svartens Æresløp og Elitkampen i fare?

- Nei, i følge Torsheim skal det gå fint. Det er snakk om en gammel tråkkskade som har "blusset opp" igjen i vinter, men som min dyktige hovslager vet hvordan skal fikses.

Hvordan er ellers formen til hesten?

- Treningsmessig har det vært veldig bra, men kombinert med at avlssesongen har startet gjelder det å holde ham i orden helsemessig. Dette er et gammelt problem som vi har løst tidligere, men det var en strek i regninga at dette løpet gikk i vasken. Vi får ta med Norheim Faksen og en varmblods å gi ham noen skikkelige hurtigarbeider i stedet.

På snakk om Norheim Faksen - skuffet han litt på Leangen sist?

- Nei, jeg synes ikke det. Han er bare fem år og i avlssesongen -  var dessuten ute på langreise og stayerdistanse samtidig som løpsopplegget ikke ble helt til hans fordel. Vi satser mot Kloster i påsken.

EN VINNER I DEBUTEN?
Du har starthest i morgen.

- Ja, 5 Dragon i det innledende 3-årsløpet eide jeg i utgangspunktet selv. Jeg har dog veldig mye å gjøre og ga bort halvparten til Morten Wik (som eier faren Mørtvedt Jerkeld) mot han han trente hesten i et år. Den står hos ham nå, og Morten er en dyktig hestekar.Dragon og Tom Erik Solberg
Dragon travet 38.3/2120 for Tom Erik Solberg i prøveløpet på Jarlsberg 20. mars (foto: hesteguiden.com)

Kan han vinne direkte?

- Jeg tror hesten kan 35 på distansen, og det skal vel holde et stykke selvom det er umulig å si hva de andre unghestene kan.

SJOKKVINNER I V75?
Du leder V75-statistikken og på lørdag har du lokalt eide King Coral til start på Biri.

- Det er en hest jeg liker grådig godt og er veldig fornøyd med i trening. Jeg har satt ham inn i mitt system, og han er bl.a. behandlet av Are Thoresen etpar ganger. Han fungerte flott i debutløpet, og jeg tror fort han kan vinne på lørdag. Hesten virker nemlig svært fin hjemme og har fremfor alt blitt veldig harmonisk og i balanse med seg selv - han går uten sjekk på lørdag, avslutter Romtveit.

NB! Når det gjelder King Coral skal han ut i V75-7 og er et foreløpig syvendevalg markert på bare 8 prosent i et løp der Jan Morten Hansens Year One er favorittspilt sammen med Lars Anvar Kolle. Hardt betrodd blir også Halle-traveren Cadabra Tooma/Eirik Høitomt samt Frode Hamres Super Challenge, men kanskje vi har fått en skikkelig godbit fra Skoppum-treneren her.