Ligger lavt

Skrevet av Pål Jensen,  15.04.2011
Artikkelbilde
Jane Helen Stareng tror Mysterious trenger noen løp i kroppen før det blir mer seiersjubel (foto: hesteguiden.com)

Trener Jane Helen Stareng har ikke så store forventninger foran Mysterious årsdebut i V65-finalen på Jarlsberg i kveld.

Den nå seks år gamle From Above-sønnen har vært en klar plussvariant i hele sin karriere, men fjorårssesongen fikk en litt trist slutt.

- Ja, alle hestene på stallen ble slått ut av virus, og Mysterious gikk trolig etpar løp med "svineriet" i kroppen. Det tok lang tid å få blodverdiene normale igjen, og det er alltid usikkert hvordan hestene takler dette.

Har vintertreningen ellers gått fint?

- Joda, det har ikke vært noen avbrekk i treningen, men i motsetning til stallkameraten Gentle Tilly som var god første gang ut i år er Mysterious en annen type. Han trenger nok ganske sikkert etpar "blåsere" for å få fart i kroppen.

Hesten er rask fra start, men siden det er årsdebut er det kanskje greit med bakspor?

- Helt klart. Vi tar dette som en nyttig gjennomkjøring. Hesten er meget god, men det kommer viktigere oppgaver senere i år. Det blir et rolig opplegg bakfra - så får vi se hvor mye krutt det er igjen til sluttspurten.

Har hesten vært på banen og hvordan blir kveldens balanse?

- Vi har kjørt noen jobb, men uten å kjøre veldig fort. Mysterious er klart best skoløs, men det venter vi til sommeren med. Det blir aluminium foran og jernsko bak.

Hesten har blitt matchet i tildels knalltøffe selskap - hva er målsetningen denne sesongen? 

- Hesten er som sagt veldig bra, men det er klart vi er litt usikre etter sykdomsperioden. Vi får nesten bare ta et løp av gangen, men viser hesten seg god nok er vi aldri redd for å reise, forteller Stareng som melder at gromgutten Gentle Tilly skal ut på hjemmebane under påsketravet. Han taklet ikke den løse banen i Drammen sist, men virker meget pigg for dagen, avslutter Stareng. 

Klikk her for komplett baneprogram.