Ny spennende V65-omgang

Skrevet av Pål Jensen,  12.04.2011
Artikkelbilde
Kan Marius Høitomt strekke armen i været bak Oddset Hæstak også etter V65-1 på fredag (foto: hesteguiden.com)

For sjette gang denne sesongen byr Jarlsberg på fredags-V65, og med våren dukker stadig flere gode travere opp etter vinterhvilen. 

V65-konsepetet har vært en stor suksess omsetningsmessig, og denne gang får vi også anledning til å se mange svært habile travere i aksjon - og husk at trav er aller best ringside!

For komplett baneprogram klikk her.

UNGDOMMENE INNLEDER
V65-spillet sparkes som vanlig i gang i det tredje løpet kl. 19.05, og her er det klart for det tredje oppgjøret i den populære ungdomsserien for kusker i alderen 16-23 år. Vår egen Marius Høitomt har tatt en knepen ledelse, og den akter han nok å øke siden han skal kjøre pappa Eiriks 4 ODDSET HÆSTAK. 4-åringen sto med tre strake seire før det ble galopp i V75 sist, og i tillegg til å kjøre den beste hesten fra et flott startspor har Høitomt junior fordelen av å kjenne hesten fra både løp og trening. Tre gode femåringer kan dog utfordre om det skulle klaffe fra vonde startspor; 6 Spirit Rider K. (Marie Tovengen) imponerte i årsdebuten, mens 10 Match Ball Rex travet 14.7 som annen sist og får dyktige Dag-Sveinung Dalen i vogna. Også Steinar Holm-trente 12 Blue Ride Gal er en plussvariant sammen med Hans Wilhelm Storås, mens Teigen-trente 5 Samuraj November har sjansen om Morten Pedersen makter å holde syvåringen i trav. 

FORTSETTER FREMGANGEN?
I den andre avdelingen skal vi igjen stifte bekjentskap med Anette Stenes gode 5-årshoppe 10 BECKY. Gunslinger Spur-datteren imponerte jo voldsomt til seier her på Jarlsberg i årsdebuten, og var også svært god annen på 16.0/2100a i den neste starten. Tross bakspor blir Becky klar favoritt sammen med Frode Hamre. Det skal dog bli interessant å se hva Mester-Høitomt får til bak Jeppe Juels 7 O`Lillen fra springsporet, mens også Tom Erik Solbergs 1 Olivia Fair er en god traver som har vært ditto heldig i sporlottoen.

SPURTER NED ALLE?
I V65-3 får vi et gjensyn med 11 FLAWLESS VICTORY som ga oss frysninger under Grand Prix-travet i fjor sommer.
Flawless Victory og Steinar Hammersborg
Da dundret Hammersborg-traveren rundt Jarlsberg-ovalen og vant på smått utrolige 12.4/1609a.
Med kun drøye 100.000 på konto var hester som Orion Hindø og Løjtens Q.C. langslått. Den nå 5-årige Dream Vacation-vallaken var dessuten meget solid treer på 14.2 i årsdebuten, og møter hester han normalt slår fredag.

NYTT FLOTT ELITELØP
Vi har vært vitne til flere fine løp for våre bedre kaldblodstravere denne sesongen, og i V65-4 skal ni gode kaldinger kjempe om 20 tusenlapper over en kjapp autosprint. Sviktet som storfavoritt her på Jarlsberg i februar gjorde 6 BORK ODIN som heller ikke har levd opp til forventningene i sine fire siste starter. Supertrener Romtveit holder dog på å eksprementere med både utstyr og skoning på norgesrekordholderen - på tide å vise seg fra sin beste side nå som det nærmer seg vårens store høydepunkter (Alm Svartens æresløp på OGP-dagen og Elitkampen på Solvalla).

Moe Odin-sønnen som har slitt med en hovsprekk kommer uansett ikke til dekket bord, og møter bl.a. tre hester som satte personlig rekord i siste start. 1 Amor Even spurtet inn til seier her på Jarlsberg 4. mars, og sist på Biri tapte 8-åringen kun knepent for Feseth Lynet på 22.7 - god var også 7 Prins Marius som tredje på 22.8. Hans Martin Klepakers 2 Zevs er i flott form og ble annen i norgesrekordsetter Norheim Faksens rekordløp sist. Da senket 9-åringen bestetiden til  22.7 - attpåtil på volte.

VINNER DIREKTE?
I V65-5 og DD-1 setter flere meget kapable travere hverandre i stevne. Meget spennende i sin årsdebut er 9 LUMINERE DE NUIT som er deleid av travfaktatelefonens Rolf Lerum. 5-åringen viste klart mer stabile takter i fjor høst i regi Øystein Tjomsland som kommer på et sjeldent fredagsbesøk. Formsterke 4 Noahtheboatman blir eierkjørt denne gang, mens 5 Obtain tar turen fra Østfold sammen med Sagholen. Kapable, men usikre er 1 Ross Du Vernay, 3 Opus One F.H., 6 Becky's Joy samt Kristian Malmins 11 Ofelia Vang.

HERLIG FINALE
V65-avslutningen er et skikkelig pangoppgjør for hester med under 800.000 på konto og her gleder vi oss til å se hvordan 10 MYSTERIOUS har skjøttet vintertreningen.
Mysterious og Tom Erik Solberg
Den flotte Stareng-traveren som har stoff i seg til å nå eliten om helsen holder travet på 12-tallet tre ganger i fjor som femåring. To år eldre 9 Super Tail blir dog alt annet enn enkel å slå allerede første gang ut, og Helgestad-traveren var jo helt rå da han tross megagalopp kom tilbake til seier her 25. februar. Løpet er meget godt besatt og med forgrunnsfigurene i bakspor kan det fort dukke opp en annen vinner i kampen om  førstepremien (på beskjedne 18.000).

JUNIOR BLIR FOR LITEN?
Kvelden avsluttes først kl. 20.55 med V4-finalen. Her skal Hedda Assevs 3 Odin jr. prøve å forsvare sitt favorittstempel, men vi er redd han får hard kamp av årsdebuterende 11 KONG GUSTAV. Lome Kongen-vallaken til Øystein Tjomsland var helt nede på 28.5 i fjor, og 4-åringen under den rågode Hedrum-hoppa Bakkmo Fuksa blir ikke enkel å stå i mot.

Det ligger an til en spennende kveld både spillemessig og sportslig - VEL MØTT!