To ungdommer gjør opp?

Skrevet av Pål Jensen,  29.04.2011
Artikkelbilde
Morten A. Pedersens egen Belle Modelle rundet alle da hun sjokkvant på Momarken 5. april. I kveld blir hun V65-favoritt selvom det dreier seg om sprintdebut (foto: hesteguiden.com)

Selv med et knippe toppkusker på startstreken er det to unge stallmenn som har hovedrollen i V65-2.

Den andre avdelingen er et sprintløp for varmblodshester med høyest 37.000 på konto, og selv med garvede karer som Eirik Høitomt, Vidar Hop, Cato Antonsen og Thor Borg i feltet er det to veldig unge tømmeførere som har de mest betrodde hestene.

19-årige Marius Høitomt vant 10 av 133 starter i fjor, og i kveld jakter han årets tredje pinne bak 2 DANNY`s WILD LASS. Marius har kjørt svenskeimporten i begge dens starter i Norge, og 6-åringen gjorde et solid løp fra dødens til annen på Jarlsberg 1. april. I kveld varsler Høitomt jr. skorykk og med helstengt hodelag kommer unggutten til å satse på å lede hele veien med Kadabra-hoppen.

Favoritt blir dog 5 BELLE MODELLE og Morten A. Pedersen med 4-åringen han selv er medeier i. Bergenseren vant 8 av 110 løp i fjor, og jakter også han årets tredje seier etter at han flyttet østover for å jobbe hos Jan Roar Mjølnerød. Den siste triumfen kom nettopp her på Jarlsberg for fjorten dager siden da han vant ungdomsløpet med Samuraj November. Det var imidlertid Belle Modelle som sørget for årets første pinne da hun til 39 ganger pengene vant hjemme på Momarken i begynnelsen av måneden.

Vi tok en kjapp prat med 20-åringen om kveldens muligheter.

Belle Modelle har gjort fine innsatser etter at du kjøpte henne.

- Ja, det dreier seg om en fintstammet hoppe som jeg fikk kjøpt via Eskil Andersen, og spesielt de to siste løpene har vært solide.

BLITT RASKERE FRA START
Hesten var mer med fra start sist. Det trengs vel i dag også siden det handler om sprint denne gang?

- Jeg prøvde faktisk å kjøre fra start også på Mysen nest sist, men hun ville ingenting innledningsvis. Avslutningen var det dog lite å si på da hun rundet alle fra køplass. Sist på Kloster dro jeg ut bomullen av ørene, og hun var mye bedre med på notene fra start.

Hun ble knepent slått til tredje på 17.2 full vei - fornøyd?

- Ja, vinneren var det lite å gjøre med, men Belle gikk i andresporet hele veien og fullførte helt inn i kassa. Prestasjonen og tiden var mer enn godkjent tatt i betrakning grunnlaget hun springer i.

Hvordan går hesten balansemessig?

- Hun gikk med sko kun første gangen ut, mens hun i dag vil gå skoløs slik hun har gjort i sine tre siste starter.

Hva tror du om sjansene - du er favoritt?

- Jeg er ikke redd noen av konkurrentene, men er selvsagt usikker på den korte distansen som hun aldri har gått før. Det kan bli tøft å vinne fra dødens så kanskje jeg heller satser på et fint ryggløp. Hun har bevist at hun fullfører løpene på en solid måte, og normalt skal hun bare bli bedre og bedre, avslutter en spent oppasser, eier og kusk.