Tre heldekk

Skrevet av Pål Jensen,  01.04.2011
Artikkelbilde
Vi synes tredjevalget Super Wave er en spennende løsning på V5-4 på Jarlsberg i kveld (foto: hesteguiden.com)

I en svært vrien V5-rebus starter vi med tre tepper før vi avslutter med to singelstreker - en storfavoritt og en skrell.

I V5-innledningen skal svært usikre og variable hopper i lavt grunnlag sette hverandre i stevne, og her er det mildt sagt mange spørsmålstegn - klarere dekkeløp skal man lete lenge etter.
Også i V5-2 som er et montèløp er det mange usikkerhetsmomenter, spesielt siden det dreier seg om en uvant kort distanse. Vi ser ingen grunn til å ta bort noen fra det store forslaget, men vi varlser for 6. valget 2 News Wind som kommer ut etter pause. 10-åringen står perfekt inne i løpet, og har tidligere vært meget solid i montè. Avla et godt prøveløp, og denne kan kanskje være en frekk varmingsvinner? Sjekk forøvrig rytterkommentarene fra travritt.no.

FULL FART
fra start ligger det an til i den tredje avdelingen, og da kan ganske begrensede travere få store problemer når oppløpet kommer til syne. Vi ser ikke bort fra nok en overraskelse, og kommer man utenom fem på topp i dette løpet blir det kupongras - det synes vi det er verdt å betale for.

Med tre heldekk innledningsvis er selvsagt budsjettet brukt opp, men denne gang synes vi dette er riktig strategi.

TO BLA ØSTFOLD
Vi må til nabofylket for å finne våre to holdepunkter.Dazzling Lionel og Midtfjeld
At 2 DAZZLING LIONEL tar seg av V5-finalen vil ikke være noen bombe. Kadabra-sønnen var god i regi Alexander Heisholt, og har fortsatt å gjøre solide innsatser for Per Oleg Midtfjeld. 6-åringen er både rask og sterk, og har et helt perfekt løp på papiret i kveld. Vi blir overrasket om ikke favoritten sitter tidlig i føringen, og da skal seiersmulighetene være store. Dazzling har vist flott form mot klart tøffere motstand på slutten, og selvom Relax Jet er en sterk traver tror vi ikke han tar ned vår banker om denne presterer som normalt.

SKYLLER OVER DEM?
Vår reservebanker er klart mer vågal da 8 SUPER WAVE kun er markert på 1 av 5 bonger som et foreløpig tredjevalg i V5-4. Dette er dog snakk om en meget kapabel traver som har slitt med endel plager sålangt i karrieren - derfor har seksåringen kun startet 24 ganger. Det har blitt seks seire deriblant to overlegne V65-triumfer - undertegnede husker med mersmak da han vant fra samme spor som en 30-oddser på Bjerke i fjor. Nå rapporteres hesten meget fin i trening etter bl.a. akupunkturbehandling, og hesten gjorde en fin figur til annen første gang ut etter pause.

Kusk Nils Olav Holm signaliserer at han vil ta opp fra start, men det bekymrer oss ikke nevneverdig når vi vet spurtegenskapene til Rubintor Pri-sønnen. Motstanden er nemlig ikke egnet til å skremme, og med verste motbud 9 Melvin Zoot i bakspor tror vi det er fine muligheter for at vår holdepunkt tar seg av dette løpet. 5 Be My Love og 6 Lucky Story er fullt brukbare hester, men vi tror Super Wave er hakket vassere på sitt beste - det nivået satser vi på at han er på i kveld.

V5-FORSLAG (spillestopp kl. 18.35)

Lite, kr. 162,-
1,3,4,7,8,10
2,4,8
1,2,3,4,5,6,7,8,9
8 Super Wave
2 Dazzling Lionel

Stort, kr. 990,-
alle 10
alle 9
alle 11
8 Super Wave
2 Dazzling Lionel

LYKKE TIL (tipsene er oppdatert pr. kl. 16:00)