Yarrah Boko og V65

Skrevet av Pål Jensen,  05.04.2011
Artikkelbilde
Yarrah Boko var helt overlegen sammen med Kai Johansen under V75-stevnet på Jarlsberg i november - fredag må trolig motstanderne konsentrere seg om annenplassen nok engang (foto: hesteguiden.com)

Norges beste varmblodstraver varmer opp foran større oppgaver i V65-5 på Jarlsberg fredag.

Yarrah  Boko seiler opp til å bli vårt beste kort i de større sammenhenger denne sesongen, og etter at 6-åringen startet året med å vinne på Vincennes er naturligvis forventningene skyhøye på Coktail Jet-sønnen. Trener Trond Anderssens råsterke traver vant halvparten av sine 16 starter i fjor - bl.a. Harper Hanover på Solvalla - og vi håper inderlig at Yarrah kan spise kirsebær med de beste i Europa. Etter å galoppert seg bort i sine to siste starter er nok kretsen rundt hingsten veldig lystne på å vise frem en topp trimmet utgave på fredag. Det må til skal det bli start i Olympiatravet på Åby helgen etter. 

Sist 4 Yarrah Boko besøkte Tønsberg ble det overlegen seier i et eliteløp, og det er trolig kun galopp som kan felle ham på fredag. Verste motstander er en annen vinner fra koksgrusen i Paris - nemlig Frode Hamres 2 Cream Of Arnie. Selvom Super Arnie-sønnen har trukket et perfekt startspor bak bilen blir vi overrasket om ikke Yarrah stikker av med seierssjekken på 20.000 kroner.

WAALER SELER UT
Unghesttrener Jan Kristian Waaler fra Holmestrand dominerte fullstendig klasseløpene for etpar sesonger siden, og selvom det gikk litt tråere i fjor er det nok mange godbiter i vente også denne sesongen. Foran forrige løpsdag varslet vi for en spennende prøveløpsdebutant i Romtveit-traveren Alm Taragon som imponerte kolossalt. Denne fredagen er det mange godt stammede 3-åringer å se i banen. 

Allerede i prøveløpet kl. 18.00 kommer flere toppstammet ungdommer ut, og Jan Kristian Waalers auksjonsdyring  Viking Frecel (e Viking Kronos u Speedy Elling) går det store ord om. Dårlig er nok heller ikke samme treners Andover Hall-datter Thai Mahal som er en yngre søster av selveste Thai Tanic. Frode Hamre har her Brickbybrick til start, og Lindy Lane-sønnen med norgesrekordholder Lindy Tibur (11.5/1.9 mill.) som mor har virkelig litt å slekte på.

En kald 3-åring med genene i orden er Eldvinni som er elitehoppa og 23-traveren Eldfaksas første avkom. Med Lome Elden som far er nok dette en dame med fart i kroppen.

To Waaler treåringer som allerede er ferdig med prøveløpene sine er Umbra (e Korean) og Abdul B.R. (e Broadway Hall)  i kveldens første løp. Sistnevnte er en bror til Passport B.R. som har seks seire på syv starter hittil i karrieren.

Abdul B.R. og Vidar Hop
Debuterer 3-årige Abdul B.R. med seier sammen med Vidar Hop i fredagens innledningsløp?  

KLARE FAVORITTER
I V65-spillet er det endel klare forgrunnsfigurer denne gang, og i tillegg til Yarrah Boko ligner 7 Acolyte Hanover en sikker vinner i den tredje avdelingen. Mot for ham å være moderat motstand bør Hamre-traveren ha en gedigen vinnersjanse. Vant jo overlegent på 14.9 full vei i V75 på Leangen nest sist, mens 4-åringen sist måtte gi tapt oppunder mål i et stayerløp under Unionstravet - møter mye lettere motstand nå.

Nok engang skal montèjentene i aksjon, og i V65-2 skiller 3 Mr. News og 4 Dreamcatcher seg klart ut. Førstnevnte er ubeseiret på tre forsøk med svært dyktige Johanne Ulrica Øveraasen i salen, men det spørs om de kan holde unna for fantomspurten til Dreamcatcher. 8-åringen vant sist han gjestet Jarlsberg, og så sent som på søndag hentet Katarina Østerholts montèspesialist igjen rågode Glide etter en vanvittig sluttspurt. At det dreier seg om stayerdistanse er dessuten en stor fordel for slowstarteren Dreamcatcher. 

I V65-innledningen gjør 2 Ekfax en spennende debut for dyktige Kjetil Helgestad. Etter lang pause avla Moe Odin-sønnen prøveløp på 33.8/2100v og blir nok vond å slå. Geir Flåten varsler dog for galopplystne 11 Kengu som han eier sammen med veterinær Jan Rennesund.

Et jevnt sprintløp for kaldblodshester med inntil 575.000 på konto venter i V65-4.
5 Lars Even har bare vært utenfor trippelen en gang på syv starter denne sesongen, og selvom Pål Even-sønnen er litt oppmeldt i grunnlaget er det hesten å slå.

HERLIG HOPPEFINALE
Flere meget gode varmblodshopper møtes til dyst i V65-6, og 3 A.T.M. Angie kan bli vond å slå når Kendrick Hanover-datteren har trukket et flott startspor i jakten på sin tredje strake seier. 6 Cyrilja er dog en klassehest som i likhet med Tholfsen-traveren 9 Dressedforsuccess årsdebuterer. Sistnevnte husker vi jo som annenhest i hoppeavdelingen til Ulf Thoresens Minneløp i fjor.

Kvelden avsluttes i det åttende løpet som er siste avdeling i det populære V4-spillet. 10 Turbo Monar vant to løp i begynnelsen av året, og er nå tilbake i riktige omgivelser. Erik Killingmo har dessuten flott form på stallhestene, og mot overkommelig selskap kan det bli seier selv fra bakspor.

KOMPLETT BANEPROGRAM
Vi kommer til å legge ut link til det komplette baneprogrammet i forhåndsartiklene på tirsdagene. Her kan dere altså printe ut hele programmet, mens de som kun ønsker løpsoppstillingene finner dem i boksen helt oppe i venstremargen på forsiden - det er klart allerede mandag ettermiddag.

Klikk her for komplett baneprogram på pdf.