Siv Emilie nordisk mester

Skrevet av Pål Jensen,  12.08.2011
Artikkelbilde
Jarlsbergs Siv Emilie Løvvold vant enkelt med News Wind og ble Nordisk Montèmester (foto: hesteguiden.com)

Siv Emilie Løvvold tok en bejublet hjemmeseier i nordisk mesterskap i travritt på Drammen i kveld.

Tolv ryttere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark konkurrerte om tittelen der alle deltakerne red tre av de fire løpene. Det begynte ikke så bra for den blide Vearjenta som endte uplassert med Sara Joiner i det første løpet som ble vunnet av Markus Mølgård og Liv Pedersen. I de to neste løpene viste imidlertid 19-åringen hvorfor hun blir regnet som landets mest lovende travrytterske. Hun innfridde med favoritten Terra Nova som skygget lederhesten hele veien, men det var først på de siste meterne Løvvold fikk kastet den åtteårige vallaken forbi til seier.

SLO STORFAVORITTEN
I det tredje oppgjøret var Liv Pedersen storfavoritt med Sean Trot, mens Siv Emilie var betrodd andrevalget News Wind. 10-åringen var meget stri for dagen og det bar rett til tet. Etter en tøff innledning (11.5/500 og 14.5/1000) trodde nok de fleste at Sean Trot ville kneble lederen, men News Wind var knallgod for dagen og holdt enkelt unna på sterke 15.7/2100a til nesten 7 i vinnerodds.

Dermed var det kun Liv Pedersen som kunne ta igjen Siv Emilie ved å bli blant de tre fremste i det fjerde og siste oppgjøret, men Gracias maktet bare en femtepremie. Dermed kunne stalljenta til Jan Morten Hansen slippe jubelen løs og titulere seg Nordisk Mester 2011 - vi gratulerer!

NORSK STORESLEM
Ikke nok med gullet til Siv Emilie så ble montèdronningen Liv Pedersen nummer to i mesterskapet, mens vår tredje representant Anne Grete Rasmussen delte bronseplassen med danske Anette Uglebjerg.

Premieutdelingen vil foregå under morgendagens V75-stevne.