Vel møtt til V75 lørdag

Skrevet av Pål Jensen,  26.08.2011
Artikkelbilde
Regn med at Øivind Grøstad har studert lørdagens løp bedre enn de fleste - det kommer garantert noen dype drag fra PC'n hans under tipsmøtet denne gangen også (foto: hesteguiden.com)

Mens vi fredag kveld arrangerer NM for damer er det som vanlig stor sport og mye penger på spill når V75-sirkuset ankommer Tønsberg lørdag.

Etter at vi har kåret en fortjent norgesmester heves standarden som seg hør og bør når lørdagshestene entrer Jarlsberg. En rekke gode travere er på farten, og trenger du hjelp til å finne vinnerne kan det være en fordel å møte opp på banen tidlig.

GRØSTAD I TIPSMØTE
Allerede klokken 12.30 er det nemlig igjen klart for tipsmøte i kafeterian. Her vil Øivind Grøstad gå gjennom løpene sammen med våre toppkusker Vidar Hop, Lars Anvar Kolle og Eirik Høitomt. I en times tid vil publikum få servert bankere, luringer og kuskenes synspunkter på egne oppsitt. Det vil selvsagt også bli anledning for publikum til å komme med spørsmål - møt forberedt så kanskje du får et inntektsbringede svar.

Richard Ekhaugen (Equus Media) vil lede tipsmøtet og Grøstad vil også komme med varmingstips under stevnets gang.

HESTEEIER FOR EN DAG
Dette var en suksess under Grand Prix-travet og igjen har du sjansen til å bli blant de tolv som kjemper om et reisegavekort pålydende hele 10.000 kroner. Fyll ut blanketten du får ved ankomst innen kl. 15.30 og du er med i trekningen til hesteier-løpet som går av stabelen ca 16.20. De tolv som blir trukket ut får nemlig hver sin hest i dagens åttende løp (V75-5) og vinner din hest er det bare å pakke kofferten.

Det er dessverre meldt tildels store nedbørsmengder lørdag, men la deg ikke skremme. Vi har god plass inne både i kafeterian og restauranten der vi tilbyr ala carte og buffet - bordbestilling 33 38 11 50. 

TOPP TRAVSPORT
Dagens første løp er et montèløp med start kl. 13.50 der Berås-traveren 6 Limerick blir favoritt: 6-åringen jakter sin femte årsseier og imponerte her på Jarlsberg under GP-travet ved å vinne på 12.7 - får dog kamp av 7 Kick Off Laser som debuterte i travritt ved å vinne på 14.1 forrige onsdag.

V5-spillet sparkes i gang i det andre løpet med stipulert start 14.20 - her får vi se den femårige amerikaimporten 1 Southern Rocketop norgesdebutere for Per Oleg Midtfjeld. 09.8-traveren har vunnet 23 løp og tjent over 4 millioner kroner og møter bl.a. to norskfødte 11-travere i 3 Playful og 7 Enzo.

Mens Yarrah Boko kjemper om en million i førstepremie på Bergsåker skal stallvenninnen 6 Little Brown Ace forsøke å øke grunnlaget med 14.000 kroner i V5-2. Landets ledende travtrener Trond Anderssen har funnet en perfekt oppgave for S.J.'s Photo-datteren som feilfritt bør ha solide muligheter til å ta årets tredje pinne.

Det vanker som kjent 38 millioner til en alenevinner også denne lørdagen, og for de som ikke vet det er Jarlsberg den banen med desidert flest pottutbetalinger i V75 - les pottbanen slo til igjen

HERLIG V75-INNLEDNING
Det er et flott felt som stiller på startstreken i den første avdelingen med start klokken femten.
13 Tao Prins er en vinnermaskin uten like noe en seiersprosent på 78 forteller det meste om. Gihle-traveren har dog slitt med travet ved flere anledninger og står faktisk med tre rapporteringer i raden. Er imidlertid utstyrt med en vinnerskalle få hester forunt - derfor vil det ikke komme som noen overraskelse om Tor Wollebæk bokfører Bokli Balder-sønnens 19. seier.

Hof-trener Eivind Gravdal vil dog ha et ord med i laget med sin rågode femåring 9 Stiv Kuling som trolig hadde vunnet 200.000-kroners løpet i Drammen uten en ulykksalig galopp sist. 10 Skogbryn Svarten er også en selvskreven strek i V75-1 da Antonsen-traveren holder hysterisk form. Feilet bort en 22-tid sist, mens Alm Svarten-sønnen vant helenkelt på 25.0a full vei gangen før. 8 Pedrus blir skummel om han holder seg til rett gangart, mens vinnervante 1 Osingen har seiret i halvparten av løpene, og står fint til på strek sammen med formtoppede 6 Norheim Lett.

Vrient er det også i V75-2 som er et hoppeløp for kaldblods med under 140.000 på konto.
3 Stensvik Oda kommer dog fra trønderlag med tre seire på rappen, mens også 1 Skjellhaug Mai står innbydende til. To spennende outsidere som kommer ut etter pause er 4 Siv Sprintå som debuterer for Sverre Skrugstad med særs gode treningsrapporter i ryggen samt 7 Valle Arja som kan mye. Blant flere kapable damer på tillegg er 14 Molita den mest interessante foreløpig streket på bare 7 prosent. 

KLART FOR FEST?
I den tredje avdelingen skal tolv norskfødte varmblodstravere med under 200 tusen på konto kjempe om førstepremien på femti tusenlapper. Stor favoritt blir den tidligere bergenseren 6 Super Fest Boy som vant direkte for Kjetil Helgestad på glitrende 13.3. Satt fast sist, og løser det seg fra et litt ekkelt startspor blir The Bad Boy-vallaken vond å stå imot. 8 Vegas Yankee er svært startrask og laddes muligens tross sporet i jakten på årets fjerde triumf. Perfekt til står imidlertid 9 Fifty Cent som kan sørge for hjemmeseier til Knut Halvor Grønbekk - dette er et av dagens drag streket på bare 8 prosent sammen med Tom Erik Solberg. Både 4 Iron Rouge og 5 Butterfly Star er sterke travere som trolig vil trekke fordel av en eventuell tungsprungen bane.

Løpstilbudet for de norskfødte unghestene blir stadig bedre, og i V75-4 vil alle hestene mer enn doble grunnlaget ved seier. 7 Sgt. Pepper og 8 King Of Friday er favorittduoen, men ingen av dem har travet fortere enn 17 enda. Lokale 1 Umbra og 3 Keep The Spirit har trukket langt bedre spor, mens Forusgjest 11 Sir John kan bli skummel når pengene skal fordeles - tar neppe den lange turen uten ambisjoner.

HEFTIG SPRINTLØP
Mange om beinet er det i den femte avdelingen der det garantert blir kjøring fra start.
1 RIngo, 2 Rigel Pål, 3 Turbo Monar holder alle solid form og er raske fra start, men det spørs om de kan eller vil holde favoritten 7 Slåttodin og Lars Anvar Kolle fra livet. Kusken har stor tro på seier, men blir det overpacet kan det fort smelle.

Jarlsberg-kollega Tom Erik Solberg uttaler at 11 Kleppe Bausa som reparerte startgalopp på ypperlig vis sist kan trave på 24-tallet, og den drektige hoppa er foreløpig kun markert på èn av ti bonger.

100.000 TIL DD-VINNERNE
Lørdagen avsluttes med to stayerløp med hele hundre tusen til vinnerne. Først ut er damene i DNT's hoppeserie, og her skal Tormod Gretlands nyimport 1 Up To Date som eneste strekhest forsøke å lede hele veien. Vant helenkelt på 15.1 full vei første gang ut, og skal i følge treneren ikke ha problemer med distansen - tvert i mot. Har lite penger i forhold til konkurrentene, men streket på kun en av fem bonger er denne hyperinteressant. 4  Movie Q.C. kommer ut etter pause, og den vinnervante damen har et flott løp på papiret. Det har også Asbjørn Mehlas 14 Pretty Photo som har tjent dobbelt så mye som sine medsøstre på lengste tillegg. Sees med sjanse må også herdede 10 Delmerica som kommer ut behandling samt svært vinnervante 13 Cyrilja som dog har en tøff oppgave på papiret.

I V75-finalen får vi besøk av to sterke svensker som overraskende nok kun er rangert som fjerde- og femtevalg. Det kan nok ikke stikkes under en stol at hestematriellet er klart sterkere hos Söta Bror, og både 5 Opus Lavec og 9 Hotnight Crash har hevdet seg meget bra i hjemlandet. Nå har vi dog en sterk trio i Jan Morten Hansen-trente 7 Year One, Høitomt-kjørte 3 I'll Be Gone samt råsterke 8 Gidde R. Icke som alle liker den lange distanse.

Det ligger således an til et herlig race, og kanskje dukker det opp en overraskelse som sørger for ny pottutbetaling. 

VELKOMMEN TIL STOR SPORT OG SPENNDENDE SPILL - OG HUSK AT TRAV ER ALLER BEST LIVE!