Bo med tre herlige damer

Skrevet av Pål Jensen,  05.12.2011
Artikkelbilde
3-årshoppa Hanna Banker var en imponende vinner i Bo Westergårds seierstrippel (begge foto: Trond Pedersen)

FREDAG 2. DESEMBER:
Selvom storfavoritten Keanu Hanover måtte gi seg fra tet ble det en strålende kveld for trener og kusk Bo Westergård.

Det er svært sjelden vi får besøk av den blide dansken på våre fredagskjøringer, men når han først kom var det med svært gode hester på transporten. Allerede i innledningsløpet viste han frem en flott hoppe i treårige Ruth Reerstrup som enkelt rundet konkurrentene. Carmody Lobell-datteren virket uberørt på 18.7/2120v i sin andre start i livet og bør ha mye å hente fremover.

KNALLGOD 3-ÅRING
En annen ungdom med fremtiden foran seg er utvilsomt Hanna Banker som bare føyk til tet i V65-2. Etter å ha dempet til 16.5 første tusen nærmest eksploderte den hissige damen når kusken dro øreproppene ut i oppløp. Orlando Vici-datteren tok årets tredje seier på råflotte 15.9/1609a og med under femti tusen på konto blir hun nok vrien å tukte en god stund fremover.

NY VELLYKKET LAGSDAG
Det var Sandefjordsdagen på Jarlsberg denne fredagen med en mengde sponsorer tilstede på Ulf Thoresen-rommet samt rundt 50 av foreningens medlemmer i hovedrestauranten.
En av løpssponsorene var Sandefjord Fotball som stilte med tre representanter i tandemsulkyløpet - det ga mersmak.Puk og Bo Westergård samt SF-spillere
Hele gjengen fikk dessuten dele ut ekstrapremier til Bo Westergård som fullbyrdet hat-tricket ved å vinne V65-finalen.

Bo ga nemlig Puk en fin reise i andre utvendig, men hadde nok tapt da Skjald slang seg over i galopp på oppløpet. Den fireårige hoppa hadde dog ingenting å skjemmes over da hun seiret på ny rekord 14.5. 

TO NYE TIL SOLBERG
Westergårds på forhånd beste sjanse var Keanu Hanover i den femte avdeliingen, men seksåringen lå litt for hardt på underveis, og kunne ikke stå i mot når oppløpet kom til syne. Danskekollega Anders Pedersen så ut til å ta sin andre strake Jarlsberg-triumf før Tom Erik Solberg kom med en sylspurt bak C.C. Athene den siste biten mot mål. Hortenstraveren som er eid av Finn Jansen og trent av Lars O. Romtveit kunne vinne som femtevalg i spillet på finfine 14.7 full vei.

Tom Erik Solberg fortsetter å imponere i sulkysetet og tidligere på dagen vant han også med favoritten Espe Trym som var meget solid etter å ha fått knallhardt press i tet. Tross 23.7 på førsterunden tok Spang Best-sønnen årets sjette triumf i en sesong som har innbrakt hele 186.000 kroner.

LOKALE OPPTURER
I tillegg til C.C. Athene fikk vi to fortjente hjemmeseire, og først ut var Sandefjordbosatte Geir Lerbos Lovely Lady som var god vinner av fireårsløpet. Den "hjemmesnekrede" Hr. Siem-datteren har kjempet mot de bedre hoppene i årgangen, men sto faktisk uten seier på 27 starter. Det skulle endre seg i kveld, og hva passert bedre enn å gjøre det på denne dagen. Fra andre utvendig ble det en enkel seier for den Lars Magne Søvik-trente damen.

I avslutningsløpet ledet Trons Tyr hele veien for hjemmetrener Geir Flåten. Hesten trenes og eies av Veronica Pallto fra Melsomvik.  

SOLID VERDIØKNING
V65-spillet innledet meget favorittpreget, men etter at C.C. Athene og Puk tok seg av DD-løpene til 114 i odds endte utbetalingen for seks rette på fine 12.263 - klikk for spillresultater samt fullstendig premieliste.

NESTE LØPSDAG ER SØNDAG 11. DESEMBER MED TO V5-SPILL OG DAGENS DOBBEL PÅ MENYEN.

 

VINNERBILDER (alle foto: hesteguiden.com):

1. løp, 2100 volte (Sandefjord Travforenings Rekruttløp, høyest 10.000 tillegg v/1)
Ruth Reerstrup og Bo Westergård
Bo Westergård ble med i angrep i tredjespor runden igjen med 14  RUTH REERSTRUP som var i tet inn i den siste svingen. Siden ble det helenkelt for den stilige danske 3-årshoppa som noterte 18.7 i livets andre start.

2. løp, 2100 auto (Æresmedlemmenes 4-årsløp, norskfødte høyest 225.000)
Lovely Lady og Vidar Hop
Vidar Hop ga 5 LOVELY LADY en fln reise i andre utvendig, og tross en drøy siste sving holdt hoppa farten helt til kassa til karrierens første triumf - Sandefjordhesten landet på fine 16.2.

3. løp, 2100 volte (Comic Bygg as hoppeløp, høyest 140.000 tillegg v/80.000)     V65-1
Frøyu Oda og Øystein Bjørnstad
Øystein Bjørnstad fikk en fin start fra tillegget med 4 FRØYU ODA som rundet frem utvendig leder runden igjen. Den råsterke damen kneblet lederen og seilte unna til sin tredje strake på ny rekord 29.7.

4. løp, 1609 auto (Vestfold Fjellboring as hoppeløp, høyest 35.000)     V65-2
Hanna Banker og Bo Westergård
5 HANNA BANKER var rå da hun nærmest fløy mot mål etter at Bo Westergård trakk øreproppene.

5. løp, 2100 auto høyest 385.000 (Transporthjelpen as løp)     V65-3
Tom Erik Solberg og Espe Trym
Tross hardt press i tet holdt 2 ESPE TRYM enkelt unna sammen med Tom Erik Solberg til årets sjette triumf - de tre siste er tatt på Jarlsberg.

6. løp, 2609 auto høyest 78.000 (Mix Stanghjørnets løp)     V65-4
General Ideal og Per Oleg Midtfjeld
Etter en rask åpning kunne 2 GENERAL IDEAL overta teten to runder før mål. Deretter dempet Per Oleg Midtfjeld mye på tempoet slik at Chipmate-sønnen hadde nok krefter til å vinne med en sikker lengde.

7. løp, 2100 auto høyest 310.000 (Miniekspress Thermo as løp)     V65-5
C.C. Athene og Tom Erik Solberg
Fra femte utvendig fikk 12 C.C. ATHENE perfekt heng i tredjespor på siste langside for så å hvile i andre utvendig helt til Tom Erik Solberg kunne speede ned lederduoen den siste biten mot mål.

8. løp, 1609 auto høyest 155.000 (Sandefjord Fotballs løp)     V65-6
Puk og Bo Westergård
Bo Westergård fullbyrdet trippelen da han sendte 10 PUK i angrep fra andre utvendig mot den siste svingen. Koblet grepet på lederen, men hadde nok tapt for 11 Skjald som dog galopperte med seieren på gaffelen midt på oppløpet. 

9. løp, 2100 volte høyest 19.000 (Sandefjordløpet 2011)
Trons Tyr og Geir Flåten
Geir Flåten gjorde som forrige løpsdag og avsluttet dagen med seier. Denne gang med 3 TRONS TYR som satt i tet direkte og siden kunne Lome Elden-vallaken ta sin andre Jarlsbergstriumf.

Sandefjord Travforenings Ponniløp, Julestayer 2011 (2600-2920 meter kategori B-D)
Piggybank og Nora Hagelund Holm
12 PIGGYBANK får et fortjent klapp på rompa av Nora Hagelund Holm. Den røde niåringen vant overlegent og er fortsatt ubeseiret etter sesongens syvende start.