Dagen før dagen-trav

Skrevet av Pål Jensen,  21.12.2011
Artikkelbilde
Jan Roar Mjølnerøds Horgen Tore debuterte på Jarlsberg 27.mars 2009 - blir det ny seier på fredag?

Årets nest siste kjøring på Jarsberg finner sted på lille julaften. 

At mange har annet å tenke på i disse juletider var innmeldingslistene til våre syv løp denne fredagen et godt bevis på.

- Når vi i tillegg må konkurrere med Biri som er A-bane og kjører V65 blir resultatet gitt, sier en litt oppgitt sportssjef Tore Sten-Hansen. Kun 58 hester ble meldt, men heldigvis landet vi på 68 etter starterklæring. Selvom ikke alle V5-løpene er fulle er det endel gode hester på farten - spesielt V5-finalen forbeholdt 4- og 5-åringer ble svært kvalitetsfylt.

Klikk her for komplett program samt Tores V5-tips.

NY VINNER FRA HAMRE?
I den første avdelingen kommer Frode Hamre ut med nok en US-import med lavt grunnlag. 4 Ultimate Lindy er tre år og har ikke vært på trippelen på sine åtte starter over there - har som fortest travet 13.1 i prøveløp. En annen som debuterer for ny trener er Holmestrand-eide 6 Paradise Augustinu som gjør sin første start i Høitomt-regi. 3-åringen etter Gate Open startet karrieren på beste vis med to overlegne seire på 18-tallet, men har ikke startet siden hun endte uplassert på 16.3/2100 under Grand Prix-travet.

Eirik Høitomt har gode sjanser også i V5-2 der han skal prøve å gjenta suksessen bak 1 M. Baby som imponerte forrige fredag. Det er dog snakk om et hoppeløp med flere gode travere på startstreken. Lynhurtige 2 Mighty Lady jakter årets femte, mens også 3 Lonely Story, 4 Comi Jet og 8 Dragostea Din Tei er gode sprintere.

ØSTFOLDDOMINANS
Den tredje avdelingen er et eliteløp for kaldblodshester med 20 tusenlapper til vinneren. Her er Østfold fryktelig godt representert med utrolige seks av åtte deltakere. Jan Roar Mjølnerød spiller hovedfiolin med sine to ungheststjerner Særpefanten og Horgen Tore. Mye tyder vel på at treneren får overta fra stallkamerat Særpefanten, og således låser løpet.

TAR SIN FJERDE?Orchidea slm og Frode Hamre
I V5-4 kommer 1 Orchidea S.L.M. trolig til å bli kveldens største favoritt sammen med sin trener og kusk Frode Hamre.

Blir ikke innersporet en felle for 3-åringen bør hun ha alle muligheter til å legge på til fire strake selvom 11 Zantana Transs R. imponerte storligen forrige løpsdag.

HØITOMT IGJEN?
Eirik Høitomt er forlengst blitt landschampion og det har lenge vært klart at et nytt banechampionat på hjemmebane var hans. Denne fredagen har han igjen en rekke gode sjanser, og skulle han "misse" med Paradise Augustinu og M. Baby har han ytterligere en fin mulighet i V5-finalen. 1 Bilbao er en meget kapabel 4-åring som har en flott oppgave foran seg, men løpet er meget godt besatt og fremstår som kveldens mest åpne på forhånd.

FREDAGSQUIZ
blir det selvsagt også denne fredagen - som vanlig publiseres den kl.10 på løpsdagen. For sjette gang deler vi ut tre andeler i Stall Jarlsbergs Folkehest 2012.

Helt freshe bilder av Super Einar er forøvrig lagt ut i dag - klikk her