Dragon slo Tekno Odin

Skrevet av Pål Jensen,  18.12.2011
Artikkelbilde
Radarparet Solberg/Romtveit i ny seiersdefilering etter Dragons første storløpstriumf (alle foto: hesteguiden.com)

Lars O. Romtveits 3-åring holdt unna for årgangseneren og sikret seg Høstfinalen i Drammen lørdag.

Få trodde det var mulig å stoppe unikummet Tekno Odin, men i DNT's Høstfinale med 150.000 kroner til vinneren gikk Tjomsland-traveren på sitt første regelrette tap. Dragon var sin vane tro rask i gang, og satt tidlig i tet fra 20 meter tillegg. Øystein Tjomsland angrep også tidlig fra dobbelt tillegg, og runden fra mål presset 1-oddseren på Dragon. Tom Erik Solberg valgte imidlertid å svare opp for ut i oppløpet å dra fra med etpar lengder.Dragon og Tom Erik Solberg Det stummet litt mot mål, men Mørtvedt Jerkeld-sønnen holdt sikkert unna på 28.6/2120 volte.

VÅRE TO KUN ÈN BAK
Romtveit var selvsagt storfornøyd med sin stallhest som han dessuten deleier sammen med Martin Wik, og Skoppum-treneren skrøt også av kuskingen til Solberg. Dette var samtidig Romtveits nittende trenerseier i V75 denne sesongen, og han ligger dermed bare èn seier bak Bo Westergård. Det gjør også Frode Hamre som attpåtil dro til med dobbeltseier i V75-5. Han kjørte selv favoritten Sexy Dirty Money som tross utvendig posisjon kunne ta ned stallkameraten Poppy Hills på målstreken.
Frode Hamre
Frode Hamre mottok også en travsele for å ha vært den beste treneren på Drammen Travbane i år. 

FIRE PÅ TOPP
Frode Hamre har kjørt hele tjueen V75-vinnere i det som ligner en jubelsesong, men det holder bare til fjerdeplass på kuskestatistikken der pallen er fullstendig Jarlsberg-dominert. Eirik Høitomt tok nok en seier da han peilet inn teten med Movie Q.C. i Ole A. Landaas æresløp. Deretter hadde han full kontroll til årets 42. V75-triumf. Tom Erik Solberg økte til 33, mens Lars Anvar Kolle fortsatt står på 25 med tre omganger igjen.  

TAR ÅRETS SYVENDE V75-TRIUMF?
Neste V75-omgang er allerede på onsdag da Bjerke byr på flere storløp. Her skal Romtveits Alm Taragon befeste sin posisjon som mestvinnende V75-hest i 2011 som megafavoritt i finalen av Bronsedivisjonen. Lome Kongen-sønnen har vunnet alle de fire kvalifiseringsløpene, og ingenting tyder på at han ikke skal ta hjem finalen - isåfall  betyr det at han har tjent 390.000 kroner i dette meetinget, mens årsfortjenesten vil øke til 610 tusen på bare tolv starter.

I Kristianiapokalen venter hele 200.000 kroner på vinneren og vi har to sterke kort i Pål Kristiansens Føynland Kongen som igjen får Geir Flåten i vogna samt Eivind Gravdals Stiv Kuling. Begge står i første rekke på 20 meter tillegg og sistnevnte får denne gang stifte bekjentskap med ingen ringere enn Eirik Høitomt fra et perfekt springspor.