Eventyret bare fortsetter

Skrevet av Pål Jensen,  28.12.2011
Artikkelbilde
En glad Lars O. Romtveit viser frem de åtte V75-rosettene Alm Taragon har vunnet i år (alle foto: hesteguiden.com)

Alm Taragon bokførte sin tolvte årsseier på Momarken i går og har gått fra 0 til 685.000 på en sesong.

Det meste er skrevet om Lome Kongen-sønnen som først debuterte i prøveløp som femåring 1. april i år - det skjedde i overlegen stil på 29.7/2120v hjemme på Jarlsberg og var absolutt ingen aprilspøk. Alm Taragon og hans faste partner Tom Erik Solberg radet så opp fire strake seire før de gikk på sitt første nederlag på Sørlandets Travpark 20. august - det var ordinære Lodda som sto i veien for stolpe i programmet i Taragons første V75-oppgjør. 

- Hesten var ikke frisk den dagen og jeg kunne ikke slippe ham på oppløpet, forklarte Solberg. 

Det skulle dog bli stolpe i raden 2.5 måned senere da Alm Taragon igjen lekte med konkurrentene hjemme på Jarlsberg - og seiersrekken besto av kun V75-seire! Deretter vant han den fjerde og siste kvalifiseringen til Bronsedivisjonen før han hentet hjem finalen og 150.000 kroner på Bjerke 21. desember. I går møtte så Alm Taragon bedre motstandere enn noensinne, men Tom Erik Solberg fikk en god start bak den svarte hingsten som tross førti meter tillegg satt i tet etter en runde. Formtoppede Jotun fikk et perfekt løp underveis, men selvom den herdede motstanderen kunne avvente angrepet til oppløpet svarte Alm Taragon velvillig opp og vant med to lengder på 27.2/2680v. 

HISTORISK
Undertegnede har fulgt travsporten siden V6 gjorde sitt inntog på begynnelsen av 80-tallet, men kan aldri huske at noen traver har vunnet åtte strake triumfer i V75 - det må være en unik hendelse?

Kretsen rundt stortraveren hadde all grunn til å smile etter nok en V75-seier - den åttende på under fire måneder.

NYE EVENTYR
På spørsmål om det nå ventet vinterhvile for Taragon svarte suksesstreneren at det blir det nok ikke - nå sikter vi mot kaldblodsløpene på Vincennes kunne Romtveit fortelle.

Det betyr kvalifiseringsløp på Jarlsberg 28. januar og forhåpentligvis to løp i Paris i slutten av februar!

Det var ikke bare Alm Taragon som gjorde sine saker bra under tirsdagens ekstra V75-omgang. Allerede i første avdeling måtte de fleste spillere skrinlegge planene om milliongevinst da niendevalget A.T.M. Angie svært overraskende tok seg av hoppedivisjonens finale med hele 150.000 kroner til vinneren. 7-åringen til Ellen Johansen fra Nykirke fikk en perfekt reise tross bakspor på tillegg, og Kendrick Hanover-datteren kunne speede inn til klar seier.

Kusken Kai Johansen, A.T.M. Angie og eier og trener Ellen I. Leganger Johansen kunne smile på seremoniplass.

Det ble storeslem i løpet da Sandefjordeide Mavril Sas besatte andreplassen for sin trener Frode Hamre - dermed har femårshoppa tjent 185.000 kroner på sine tre V75-løp i desember! 

RÅSTERKE DAME
En annen lokal hoppe som gjorde det strålende var Russell Suttle-trente See You Soon som tok sin andre strake V75-triumf. Treåringen til Dag Gyldensten og oppdretter Kristin Suttle avventet bak i køen, men tross en sisterunde i tredjespor kunne kusk Frode Hamre sitte rolig på oppløpet.

Seieren i DNT's Unghestserie var verdt hele 100.000 kroner, og Super Arnie-datteren bør ha mye å hente neste år.

- Hoppa er ikke forsert i det hele tatt i trening da hun har vært vanskelig. Nå blir det vintertrening og forhåpentligvis har hun lagt fra seg unotene kunne Kristin fortelle.  

 Årets siste V75-kjøring foregår på Bjerke på selveste nyttårsaften