Lover gode baneforhold

Skrevet av Pål Jensen,  11.12.2011
Artikkelbilde
Banemannskapet nyter godt av de nye traktorene i arbeidet med å holde banen i topp stand (foto: hesteguiden.com)

Selvom det er meldt mildvær og nedbør frem mot stevnestart regner banemesteren med fine forhold på Jarlsberg i kveld.

Jørn Eilertsen har fått mye velfortjent skryt for banens beskaffenhet etter at han overtok ansvaret for 2.5 år siden. Vi tok en prat med den travle og arbeidssomme banemesteren før kveldens kjøring.

Det er meldt varmegrader og nedbør mot kvelden - er det grunn til bekymring Jørn?

- Nei, jeg tror banen vil bli bra. Petter Glittum var her og kjørte hurtig tidligere i dag og han var meget fornøyd. Det blir nok litt sølete om værprognosene slår til, men det skal ikke by på problemer å kjøre med valgfri balanse.

Etter at du ble ansatt har du åpnet løpsbanen for trening i langt større grad enn tidligere.

- Ja, jeg synes det er viktig at vi gir alle muligheten til å trene sine hester - også etter arbeidstid.
Husk at amatørene er grunnfjellet i travsporten, og når de fleste baner stenger kl. tre vanskeliggjør det mulighetene for de som arbeider på dagtid.

DØGNÅPENT
Hvor ofte er banen åpen?

- Løpsbanen er kun stengt for trening etter klokken ti på løpsdagene - ellers er det åpent alle dager fra klokken syv om morgen!
Selvom det kun er på tirsdager det er lys i banen er det mange som trener også etter mørkets frembrudd. Både trenere og amatører kommer langveisfra for å kjøre hurtig med hestene sine. Husk at det blir stadig færre travhester og derfor må vi gi de som har hester muligheten til å trene, samt tenke nyrekruttering.

Du har selv to døtre som er sterkt engasjert i sporten. Hva synes du om at Ungdomsserien skal legges ned?

- Det er selvsagt ikke noe juble over, men nå sies det at det fortsatt skal kjøres ungdomsløp på Jarlsberg. Skal vi få flere til å bli med i sporten er både ponniløp og satsing på ungdom noe som må prioriteres, avslutter den engasjerte nordlendingen.

Jørns eldste datter Silje Kristin skal kjøre en av outsiderne i kveldens Ungdomsløp, nemlig Morten Louis Johnsen-trente Thai Photo.

51-åringen bosatt i Hvittingfoss har hatt stor suksess bl.a. med Torpa Glad som skal ut i Sølvdivisjonsfinalen senere i måneden. Amatøren med fire egne hester kan ikke få fullrost jobben banemannskapet på Jarlsberg gjør.

- Nei, mens de fleste andre baner holder stengt etter arbeidstid er det fritt frem å trene på Jarlsberg. Jeg var senest i går nede med Torpa Glad, og jeg har vel aldri opplevd en upreparert bane etter at Jørn overtok ansvaret. Den tidligere lederen av Sandefjord Travforening er ikke i tvil om at jobben som blir gjort på banen skaper svært positive ringvirkninger for travsporten i fylket.

TUKTER DAGENS BANKER?
Thai Photo spurtet sylvast til seier på Jarlsberg 21. august i år - vanker det blomster også i kveld?

Hva tror du så om 7 Thai Photos sjanser i V5A-3 i kveld?

- Vi møter en god hest i innersporets Up To Date, men min hest er mye bedre enn raden gir inntrykk av. Jeg var veldig optimist foran Bjerkestarten nestsist da hesten hadde trent lysende. Var imidlertid indisponert den dagen, og også sist på Jarlsberg var det utur med i bildet. Det ble tidlig punktering, og dessuten en hjulhekt i siste sving som gjorde at hesten ikke fikk opp farten tidsnok. 

Hvordan har hesten sett ut etter løpet?

- Han virket meget fin i de siste jobbet i 10 cm nysnø. Klaffer det litt fra et dårlig spor tror jeg ikke Thai Photo er sjanseløs selv mot den store forhåndsfavoritten, men det er klart den blir vanskelig å slå om den får styre i front.

Innleveringsfristen for A-spillet er klokken 18 mens V5B sparkes igang en time senere.