Odin på søndagsbesøk

Skrevet av Pål Jensen,  07.12.2011
Artikkelbilde
Moe Odin og Malin Berås blir en attraksjon i montèløpet søndag (alle foto: hesteguiden.com)

Moe Odin kommer til Jarlsberg for å prøve å ta karrierens 92. triumf - denne gang med sal på ryggen.

En sjelden søndagskjøring står på plakaten denne uken med ni løp, to V5-spill og Dagens Dobbel på menyen.

Stevnestart er kl. 17:00 med V5-innlevering kl. 18 og 19.

DET ER ET UNIKUM
som gjester Tønsberg når 14-årige Moe Odin skal forsøke å ta årets andre triumf i kveldens tredje løp som er andre avdeling i V5A-spillet. Den herlige hesten til Tor-Martin Moe rundet forleden utrolige 10 millioner innkjørt, og nå jakter Elding-sønnen hundre karriereseire. Det blir nok vanskelig med bare en sesong igjen før Odin går av med pensjonen, men med fokus på travritt kan det faktisk gå veien.

KJEMPER OM CHAMPIONATET
Det er igjen Malin Berås som skal ri stjernetraveren, og en ny seier vil nok den ambisiøse unge sørlandsjenta sette pris på. Malin kjemper nemlig om montèchampionatet med under en måned igjen av sesongen.
Moe Odin og Malin Berås
Ekvipasjen var helt overlegen på Drammen for to måneder siden da Odin satte banerekord med 24.1 på voltestart. 

Malin har pr. 7. desember vunnet hele 23 av 60 travritt noe som gir en seiersprosent på smått utrolige 38. Datteren til travtrener Arild ligger dermed bare to seire bak travrittdronningen Liv Pedersen, mens vår egen Siv Emilie Løvvold også er med i kampen med sine 22 triumfer. Søndag skal Siv Emilie prøve å stoppe Odin og Malin med raske Juni Blixten, mens gode Atom Lynet kompletterer den sterke trioen på førti meter tillegg. 

SISTE UNGDOMSSERIELØP
I V5A-3 skal årets nestsiste løp i Buskerud og Vestfold Travforbunds Ungdomsserie 2011 gå av stabelen - finaleløpet går i Drammen under V75-stevnet neste lørdag. Som kjent har de to travforbundene besluttet å avvikle serien slik at søndagens løp blir det siste på Jarlsberg. Det vil dog bli kjørt ungdomsløp på både Drammen og Jarlsberg også neste år, men ingen serie lik de siste fire årene.

Ole Johan Østre vant serien i fjor og alt ligger til rette for Østfoldingen også i år - se oppdatert poengstilling i egen boks i venstremargen. Søndag sitter Østre opp bak 1 Up To Date og Gretland-traveren blir storfavoritt i jakten på årets åttende triumf i den attende starten.
Up To Date og Ole Johan Østre
Ole Johan styrte den røde fireåringen inn til sikker seier i Insert Gede-hoppas siste løp på Bjerke 30. november.

IKKE QUIZ OG TIPS
Vi gjør oppmerksom på at det ikke blir fredagsquiz denne gang, men vi kommer sterkere tilbake - på årets tre siste fredager vil det bli både quiz og ferske tips som vanlig.

Komplett baneprogram samt sportssjef Tore Sten-Hansens programtips finner du som alltid her