Råsterk Zevs vant igjen

Skrevet av Pål Jensen,  01.12.2011
Artikkelbilde
Selvom Zevs måtte dra tredjesporet kunne Lars Anvar Kolle konstatere at seieren var trygg (foto: hesteguiden.com)

Tjodalyng-traveren gikk en heroisk siste 800 da han tok årets åttende seier på Bjerke i går kveld.

Den startraske Spang Best-sønnen sto ille til i ellevtespor på sprint, og etter å ha ligget i fjerde utvendig underveis satte Lars Anvar Kolle fart med snaue runden igjen. I tet hadde årets Elitkampvinner Feseth Lynet åpnet første fem hundre på 20.5, men mot tusenmeteren var farten dempet til 22.0 med Romtveit-trente Dotterud Teddy i dødens. Zevs måtte pent ta til takke med å dra tredjesporet med selveste Åsajerven i rygg.

UTROLIG STERK
I siste sving mistet Dotterud Teddy travet mens Zevs fortsatte ufortødent videre i tredjespor. Ut i oppløpet trodde de fleste at det ville bli en kamp mellom ledende Feseth Lynet og Åsajerven som hadde blitt dratt perfekt frem av Zevs, men den gang ei. Fra lederrygg fikk Kasper Mollyn åpning og så ut til å gå mot seier, men hesten til Kolle var urtapper og skjøt ny fart på de siste meterne til en høyst fortjent seier.

Vinnertiden ble flotte 23.3/1609a og seierssjekken var på tretti tusenlapper.

ET EVENTYR
Familiehesten til Hans Martin Klepaker går dermed mot sin beste sesong med 392.500 kroner innkjørt. Seiersmaskinen har dermed vunnet hele 37 av livets 80 starter og tjent hele 1.360.000 kroner. Den startraske 22.0-traveren var tidligere en typisk tetløper, men har de siste sesongene også gått fortreffelig bakfra. Prestasjonen denne gang mot flere av de beste kaldblodshestene i landet var imidlertid formidabel.

FORAN MED TRE
I kampen om kuskechampionatet på Bjerke leder nå Lars Anvar Kolle med tre seire etter at han i går vant sin 58. seier i hovedstaden. Eirik Høitomt har 55 pinner, mens Tom Erik Solberg kompleterer Jarlsberg-dominansen med 50 triumfer på tredjeplass. Ingenting er imidlertid avgjort da hele elleve stevner gjenstår før landets hovedbane setter sluttstrek for travåret 2011 med V75 på nyttårsaften.

Høitomt vant forøvrig Bjerkechampionatet med 58 triumfer i fjor, mens Vidar Hop ble mester i 2008 med 53 fulltreffere. Også montèchampionatet kan havne på Jarlsberg for andre år på rad.  I fjor var nemlig Kristine Kvasnes best med seks vinnerritt, mens Siv Emilie Løvvold har gode muligheter denne sesongen. Vear-jenta har med sine fem seire to tilgode på konkurrentene med kun èn måned igjen av året.