Tet og slutt gir samlebonger?

Skrevet av Pål Jensen,  02.12.2011
Artikkelbilde
Hanna Banker blir en av tre alenestreker i kveldens favorittpregede V65-omgang (alle foto: hesteguiden.com)

Jeg tror kveldens tre største favoritter innfrir og velger derfor å satse på V6 og samlebonger.

Etter noen svært vriene V65-rebuser synes vanskelighetsgraden å være klart mindre denne gang. Jeg spiller tre storfavoritter som alenestreker - to fra Bo og en tøff treåring fra vinnerstallen til Frode Hamre.

Samlebonger er ofte lite hensiktsmessig i V-spill med flere premiegrupper, men etter at det ble mulighet til å kun spille om topp-premien stiller saken seg annerledes. Vi dropper derfor femmerne i kveld og får dobbelt betalt om vi har streket alle vinnerne på våre 40 rekker. Dermed kan vi gange sekserutbetalingen med 60 på det store spilleforslaget, og da kan det fort bli en fin fortjeneste selv på en favorittpreget kveld.

BO MED TO
Danske Bo Westergård har hatt en ny flott sesong og leder bl.a. V75-statistikken. Det er ikke så ofte han besøker Jarlsberg på fredagskveldene, men i dag kommer han med flere hester der spesielt to bør være svært hete vinnerkandidater i feilfrie utgaver. Begge har fått løp i kroppen etter litt pause og møter svært enkelt selskap - tet og slutt er svært nærliggende for begge.

5 HANNA BANKER i den andre avdelingen har kun startet en gang i Norge - da feilet hun seg bort etter start som 1.6-oddser i V65 på Bjerke. I hennes fem andre løp har ikke treåringen tullet, og hoppa kan skilte med to seire fra Danmark. Hun er god fra start og står perfekt til i kveldens hoppeløp, og konkurrentene vil nok være veldig fornøyd med danskens rygg. Hanna gjorde et fint løp fra bakspor i det som var hennes tredje start i livet på Jägersro i august - havnet langt bak, men fullførte helt inn til tredje på gode 16.5 med voltestart. Sist ble hun tredje fra tet mot gode eldre konkurrenter etter tre måneders pause - det løpet har nok gjort godt, og på sprint mot mediokre motstandere bør Orlando Vici-datteren har alle muligheter til sin tredje seier.

KLART BEST
Det hersker liten tvil om hvem som er den beste hesten i den femte avdelingen. 5 KEANU HANOVER rager minst et hode høyere enn sine konkurrenter i kveld, og med to ryggløp etter pause i kroppen ligger alt til rette for korteste veien til mål ved denne anledning.

6-åringen til suksessoppdretter Bjørn Rishaug har vunnet 7 av 18 starter og pleier å møte adskillig tøffere kamerater.

De verste konkurrentene står dessuten i dårlige spor, og selvom en liten galoppfare må beregnes kan jeg ikke gardere S.J.'s Caviar-sønnen som er en lørdagshest.

FINE RENE PENGER I VENTE?
Er vi med til finalen hviler ansvaret på nok en 3-åring i Frode Hamres 4 SEXY DIRTY MONEY som bare ser ut til å bli bedre og bedre. Har tross tøffe reiser tatt to seire og to annenplasser på sine fire starter i Norge. Amerikaimporten imponerte storligen sist da han tross dødens bare stakk fra feltet til overlegen 14.4-triumf - på lette ben. Cash Hall-sønnen blir kveldens største favoritt, og vi tipper motstanderne er mer enn fornøyd med ryggen til Hamre-traveren. Selvom Sexy Dirty Money er litt meldt opp i grunnlaget kan jeg ikke se noen av motstanderne som kan matche ham i dette feltet - skulle noen likevel velge å svare opp storfavoritten har hesten vist at han tåler å gjøre grovjobben selv. Løpet er ellers vidåpent, men på en samlebongkveld er dette et soleklart holdepunkt som jeg ikke ser noen grunn til å gardere.

KAPABLE DAMER
I V65-innledningen skal tolv kaldblodshopper sette hverandre i stevne og jeg synes fem hester hever seg klart over resten. Mye rart skal skje om ikke en av dem innfrir.

3 Valle Arja er ingen utpreget vinnertype, men her er forutsetningene brillefine for 4-åringen. Har vært ute i tildels tøffe omgivelser og gjort det godt i to V75-løp mot hingstene på slutten. Er svært startrask og her vil Heisholt være oppe i de to strekhestene umiddelbart. Et soleklart kryss, men har ikke vist seg som noen tøffing så Moe Odin-datteren må garderes. I rygg på Valle Arja vil nok 10 Frøyu Tuva satse, og klarer Austevoll å få henne feilfritt rundt ovalen fra bakspor på tillegg er det neppe noen som kan stå i mot - var knallgod da hun tok ned Kampen Blessen på 28.1 her tredje sist. God har også navnesøster 4 Frøyu Oda vært, og taper ikke Bjørnstad-traveren for mye innledningsvis vist hun ved seieren sist at hun er mer enn god nok til å runde til ny triumf. 6 Eld My er svært kapabel, men skal slite med et trangt fjerdespor - vant V75 for Høitomt under Grand Prix-travet og beviste da at hun takler full distanse. Den siste vi ser med sjanse er 7 Sør Bruden som dog ikke ser ut til å ta i for fullt - står fint til denne gang og yter hun sitt beste kan Sjefen-datteren overraske.

MEN DOFFEN GJØR SUSEN
I V65-3 blir 2 Espe Trym en naturlig favoritt fra perfekte forutsetninger. Spang Best-sønnen har gjort mange fine løp denne sesongen, og vant bl.a. et sprintløp her på Jarlsberg på glitrende 24.3 i sommer. Er en allrounder som også ledet et stayerløp hele veien for en drøy måned siden. Formen er på topp hos både kusk og hest - her har Tom Erik Solberg en gylden mulighet til å ta nok en seier. 

Jeg finner dog stor verdi i å ta med en 10-prosenter inntil i 10 Doffen som begynner å finne formen. Etter et par løp etter lang pause har Lome Elden-sønnen vist klar fremgang de to siste startene, og sist satt Doffen fast med tilsynelatende godt med krefter i rygg på 1 Hafell Linn (som vant på trøtte ben).

Klaffer det for Knut Arne Ødegård fra bakspor er 10-åringen mer enn god nok til å vinne dette - har gjort solide innsatser på denne årstiden i tidligere.

Sjjettevalget vil gjøre underverker på samlebongene og mer spilte Kling Jens og Rigel Pål synes jeg møter klart skjerpet motstand i kveld.

25-PROSENTEREN KLART BEST
I V65-4 blir 1 Ouster Hanover veldig stor favoritt fra sitt innbydende førstespor, men jeg synes ikke dette ligner noen klink vinner. Selvom Anderssen-traveren har gjort fine innsatser på slutten synes jeg motstanden er ganske tøff denne gang - attpåtil skal treåringen ut over stayerdistanse, og da kan det kanskje bli tøft mot mål?
Vel så god og trolig enda bedre er Hamre-traveren 10 Marcan Photo som radet opp fire strake tidligere i år - etterpå har det blir fem strake galoppløp, men treneren skryter av treningsarbeidene. Fungerer S.J.'s Photo-sønnen denne gang er det trolig lite storfavoritten kan stille opp med på sisterunden, og Marcan Photo er svært spillbar denne gang da han tar bort 3 av 4 bonger.
Fint til står 2 General Ideal og 3 Bonaparte R.M. som begge har vist at de duger på sitt beste. Underpresterer favorittduoen står disse klare til å overta - førstnevnte vant enkelt sist, mens sistnevnte har fått en nytenning hos Bjørnerød etter å ha innledet karrieren lovende. 

V6-FORSLAG (spillestopp kl. 19:05)

Lite, kr. 200,- (40 rekker fem ganger)
3,4,6,7,10
5 Hanna Banker
2,10
1,2,3,10
5 Keanu Hanover
4 Sexy Dirty Money

Stort, kr. 1.200,- (40 rekker 30 ganger)
3,4,6,7,10
5 Hanna Banker
2,10
1,2,3,10
5 Keanu Hanover
4 Sexy Dirty Money

Lykke til - tipsene er oppdatert pr. kl. 15:45