Fire V75-seire!

Skrevet av Pål Jensen,  20.02.2011
Artikkelbilde
Tranmælsgutt og Eirik Høitomt fortsetter å imponere og tok en ny V75-seier på lørdag (foto: hesteguiden.com)

Våre lokale trenere gjorde storeslem da de kjørte inn 375.000 kroner på Leangen i går. 

Som vi skrev på fredag var det tungt skyts fire av våre trenere sendte oppover, men at det skulle gå så bra var likevel over forventningene. Hele fire V75-seire ble bokført, og årets trener i fjor Lars O. Romtveit var ikke snauere enn at han hjemførte begge hovedoppslagene med 100.000 i førstepremie.

ENORM ACOLYTE
Det hele startet i V75-innledningen der Frode Hamre viste frem en fantastisk Acolyte Hanover.
Da 4-åringens hardeste opponent Titus Pullo forsvarte sporet trodde de fleste at det ville bli tøft for favoritten, men Hamre presset resolutt til og kunne overta føringen. Tross en 11-åpning var Windsong Legacy-sønnen enerådende ned oppløpet på smått fantastiske 14.9/2140a.

Romtveits første stallhest kom så ut i V75-2, men som favorittspilt rotet Vorset Martin seg bort med startgalopp. Det skulle dog ikke gå lenge før Skoppum-treneren var på seremoniplass.

I Egil Alnæs æresløp var nemlig Tranmælsgutt på farten, og godt understøttet av sin tidligere trener Eirik Høitomt ble det ny seier. Mens Hedda Assevs Tonar ble tatt bort av en vilt galopperende konkurrent på startsiden satte landschampionen fart i rett øyeblikk, og kunne overta teten med 5-åringen. Vel i føringen dempet mesterkusken tempoet bak Elding-sønnen som enkelt kunne svare ut sterkt avsluttende Sterk Odd på ny bestetid 26.0/2160v. Eventyrhesten til Nils Munkhaugen har dermed vunnet ni løp og tjent 545.000 på snaue fem måneder hos Romtveit.

SJOKKSEIER
I V75-4 var Tor Olaf Halle-trente Honest Harry levnet små sjanser, men når de heteste favorittene ble borte på startsiden ble det jubel likevel.Honest Harry og Kristian Malmin
Kristian Malmin ga 4-åringen en perfekt reise i lederryggen, og når åpningen åpenbarte seg ut i oppløpet avgjorde Alf Palema-sønnen enkelt på ny bestetid 16.0/1640a - til 43 ganger pengene.

I den sjette avdelingen var Hamre-traveren Argwintina hardt betrodd etter en flott varming, men det hele endte i galopp i tetkjøringen i første sving. Halle-trente Cadabra Tooma avsluttet fint til fjerde på 14.8 sammen med Høitomt, mens det var lite å gjøre med  tetløpende Keanu Hanover/Bo Westergaard som var overlegne på 14.1/1640a.

DOBBELSEIER
I V75-finalen startet det oppskriftsmessig med favoritten Deux i tet, mens Frode Hamre etterhvert kom frem i dødens med sterke Super Challenge. Fra 20 meter tillegg med løpesnor fikk Tom Erik Solberg flott fart på Bullchip som havnet perfekt til i tredje utvendig. Tross labre 17.8 første tusen hadde ikke konkurrentene nubbesjanse å stå i mot Bullchips solide avslutning.Bullchip, Tom Erik Solberg og Lars O. Romtveit
Angus Hall-sønnen som gjorde sin første start for Romtveit hadde klart størst fart og kunne vinne lett på 14.8/2160v.

At Super Challenge kneblet lederen til annen bare understreket hvilken herlig dag våre A-trenere hadde i Trondheim denne lørdagen.

Klikk her for løpsresultater.