H.G. Balder vs Bork Odin

Skrevet av Pål Jensen,  21.02.2011
Artikkelbilde
Eier og trener John Hasle har hatt mye moro med H.G. Balder - mer i vente på fredag? (foto: hesteguiden.com)

Årgangstoppen H.G. Balder gjør comeback og støter bl.a. på Bork Odin når vi byr på V65 på fredag.

Etter tre ukers kjøreopphold er det endelig klart for travkjøring igjen, og nok engang kan vi som alenearrangør friste med både V65 og V4-spill. Dette er den siste fredags-V65 i Norsk Rikstotos prøveprosjekt, og utifra omsetningene både her, på Biri og forrige fredag i Bergen har dette vært en svært vellykket vri.

UNGHESTSTJERNER MØTES
Det mest spennende løpet til fredag er utvilsomt V65-3 der flere av våre bedre kaldblodshester setter hverandre i stevne. Herlige Bork Odin er tilbake hos Lars O. Romtveit igjen, og det ble nær sagt som ventet suksess på direkte da den nå seksårige Moe Odin-sønnen overraskende slo alle i kampen om Jacob Meyer-pokalen i forrige måned. Derbyvinneren til Tom Krageboen var jo helt rå i Romtveit-regi som 4-åring da han bl.a. pulveriserte Lome Eldens norgesrekord da han travet 21.5 her på Jarlsberg - en rekord han forbedret til 21.4 bare noen uker senere.

Hardest kamp får han muligens fra en sønn av nevnte Lome Elden - nemlig unghesttalentet H.G. Balder som herjet vilt som 3- og 4-åring. Med Vidar Hop som fast følgesvenn tjente Balder nesten 2.4 millioner i sine to første sesongen på banen - og travet utrolige 23.9/1700v på Klosterskogen som fireåring. Nå har Hop tatt seg en liten pust i bakken, og da er det Geir Flåten som får gleden av å kjøre Kriterievinneren fra 2004. H.G. Balder er blitt 10 år, men har bare startet 35 ganger og med nitten triumfer er seiersprosenten over 54 - det er dog tre år siden siste start. Hesten har fått svømmetrening hos Pål Kristiansen på Husøysund, og det var da også han som kjørte avlshingsten i prøveløpet her på Jarlsberg i begynnelsen av desember. Da så han fin ut på 27.9/2120v, og det skal bli veldig spennende å se om 22-traveren kan komme tilbake i eliten.

Skulle favorittduoen svikte er både Juni Blixten, Atom Lynet og Ramstad Eld i god form, mens Frigg Elden kommer ut etter pause i sprintløpet som har 20.000 kroner til vinneren.

Se komplett startliste her.

INTERVJU, QUIZ og TIPS
Vi kommer som vanlig med mer info rundt kjøringen senere i uken. På torsdag intervju av aktuelle deltakere, mens vi fortsetter med vår populære quiz på fredag morgen. Her vil vinneren få 1/3 av vårt store V65-forslag.

Våre rykende ferske tips publiseres ca kl. 14 på løpsdagen.