Siv Emilie og Sophie overlegne

Skrevet av Pål Jensen,  09.02.2011
Artikkelbilde
Siv Emilie Løvvold og Sophie's Royal Ride er en samspilt og god ekvipasje (foto: hesteguiden.com)

Sophie's Royal Ride fortsetter å imponere under sal og gjorde narr av motstandere på Bjerke i kveld.

Den røde hoppa til Ann-Sophie Myklebust har ikke bydd seg til i travløp, men i travritt har 6-åringen til forbundssekretæren i Vestfold Travforbund vært solid. Etter å ha gjort unna montèprøveløpet under Grand Prix-travet i fjor har Sophie's Royal Ride ikke vært dårligere enn nummer to i sine fem løp under sal.

I kveldens oppgjør var det igjen Siv Emilie Løvvold som var betrodd oppsittet, og stalljenta til Jan Morten Hansen gjorde ingen feil denne gangen heller. Med de tøffeste konkurrentene på tillegg dro 18-åringen unna i front. Etter å ha passert førsterunden på 19.2 skrudde den ytterst talentfulle travryttersken opp farten, og med en siste tusen på 16.0 var motstanderne fullstendig sjakk matt.

Det var herlig stil på Sophie's Royal Ride som vant på 17.6/2140 - lengre enn langt foran favoritten Adrenalin. Med 16.000 i førstepremie rundet hesten 100.000 innkjørt til eierinnens ville begeistring. Det var samtidig Siv Emilies første seier for året - i fjor tok hun hele 17 førsteplasser.

Sophie's Royal Ride er det siste av tre avkom etter Myklebusts herlige kriger Anglo A Lino - styrkefenomentet som tjente nesten 900.000 for drøyt ti år siden (vant bl.a. tre stayerløp verdt 450.000 kroner hjemme på Jarlsberg under en tremånedersperiode i jubelsesongen 2000).

LETT FOR TONAR
Tonar og Lars Anvar Kolle

Det var ellers svært favorittbetont i hovedstaden denne onsdagskvelden, og en som sørget for det var Hedda Assevs propagandatraver Tonar. 8-åringen satt tidlig i føringen, og derfra hadde Lars Anvar Kolle full kontroll på hendelsene. Tonar står dermed med fire seire og tre andreplasser på de syv siste startene - nå kan Kvelde-treneren kikke etter passende V75-løp!

Klikk her for løpsresultater.