Travritt i V65

Skrevet av Pål Jensen,  28.02.2011
Artikkelbilde
Elsie Hafskjold har hatt stor suksess med sin Matador F.I. - fredag blir de favoritter i V65-2 (foto: hesteguiden.com)

Førstkommende fredag vil for første gang et montèløp inngå i V65-spillet.

Kvaliteten på montèsporten blir stadig bedre, og når Jarlsberg igjen står som alenearrangør med V65 og V4 på programmet er travrittet funnet plass i V65-spillet. Det er ingen tvil om at de hardtsatsende jentene fortjener den ekstra oppmerksomheten dette innebærer.

SMÅ STARTFELTER
Det var dårligere innmelding enn vanlig til denne fredagen, og i dagens første løp er det kun ti varmblodshopper med under 28.000 på kontoen som skal kjempe om de 12 tusenlappene.

Det andre løpet er forbeholdt kusker i alderen 16-23 år i den populære ungdomsserien til Buskerud og Vestfold travforbund. Fjorårets mestvinnende stallmann her på Jarlsberg Ole Johan Østre tar turen med sin egen High Chanel, men svært skuffende er det at bare åtte ungdommer får sjansen å bedre sine kuskeegenskaper.

I V65-1 skal dog 14 kaldblodshester med lavt grunnlag sette hverandre i stevne der bl.a. fjorårets amatørchampion Ernst-Petter Knutsen igjen tar turen til Tønsberg med sin Nume Balder.

I montèløpene er det alltid trangt om plassen og maksantallet på ti hester stiller bak bilen i V65-2. Her er de fleste av de beste rytterne på plass med Øveraasen, Løvvold, Gundersen og Nyløkken i spissen, men favoritt blir uansett hjemmeekvipasjen Matador F.I. sammen med dyktige Elsie Hafskjold fra Melsomvik.

Toppform på stallen har Hans Christian Holm, og til V65-3 tar Bjerketreneren turen med Burmas Yankee som jakter sin tredje strake triumf fra et perfekt førstespor. Høykapable Olympic Pine kommer tilbake etter pause, mens Søvik-trente K.L.M. Linedancer står bedre til enn på slutten sammen med hjemmekusk Kolle.

KLASSISKE VINNERE
I et voltestartløp for kaldblodshester med inntil 2 millioner på konto møter Kriterievinner Gonagas vinneren av svensk Derby Særpefanten samt 12-årige Atom Lynet som viste storform på fredag. Med i kampen om 20 tusenlapper i V65-4 er også pausehesten Lumjor, spurtsterke Amor Even samt Grindstad Jahn som fikk en nyttig gjennomkjøring sist.

M.G. Siri og Geir Flåten
Et stayerløp for kaldblodshester under 270.000 har samlet elleve hester i den femte avdelingen - deriblant M.G. Siri som har tjent hele 132.500 kroner på sine tre starter i Geir Flåten-regi.

Flott kvalitet er det på V65-finalen der Lily West gjør årsdebut. Den femårige hoppa til Lise Hjardar tjente hele 330.500 kroner i fjor, men skal få kjørt seg mot tøffe eldre hingster med seiersmaskinen Yumbo Yob i spissen.

KVAL VÅRSERIE
Hele 30.000 kroner venter vinneren av kveldens 9. løp (V4-4) der ni norskfødte 3-åringer setter hverandre i stevne. Klar favoritt blir Frode Hamres Like A Magic One som debuterte ved å trave 15.8 allerede i fjor, og som kan skilte med over 100.000 på konto.

Program kan du som alltid skrive ut fra boksen øverst til venstre på forsiden.

INTERVJUER, QUIZ og TIPS
Som vanlig vil vi komme med aktuelle intervjuer på torsdag, quiz på fredag morgen samt ferske tips på ettermiddagen.