Utfordrer storfavoritten

Skrevet av Pål Jensen,  24.02.2011
Artikkelbilde
Emiljan har fått løp i kroppen etter pause og er en stor outsider sammen med Eirik Høitomt (foto: hesteguiden.com)

Showmethecigar blir hardt betrodd i V65-finalen på Jarlsberg i morgen, men vi har snakket med en trener som tror han kan stikke kjepper i hjulene på favoritten.

53-årige Kjell Løvdal fra Vegårshei har feiret mange triumfer på travbanen med millionærene Troll Kos og Trollgutt i spissen. I fjor fikk han en kapabel varmblodstraver inn på stallen i 4-årige Emiljan. Hesten var dog tynn og meget utilpass, men Kjell viste at det var store evner i Staro Showbiz-sønnen. Løvdal hadde nemlig hatt mye moro med hester fra dette slaget via mormor Rebecka Ego - nærmere bestemt Blue Brandy, Express Dian og 13-traveren Dark Action.

SUKSESS DIREKTE
Det gikk da også meget bra i de første løpene i Løvdal-regi, og de fire første startene endte med tre seire og en fjerdeplass på ny rekord 15.9. Man hadde derfor visse forhåpninger før Derbykvalifiseringen, men der satt Emiljan og Eirik Høitomt fast og måtte nøye seg med fjerde

- Han hadde nok vært i Derbyfinalen med åpning forteller Løvdal oss før han fortsetter.

- Selvom hesten har vært snill hele tiden var han vrang og egenrådig, og i de siste løpene under fjoråret ga han seg totalt. Vi valgte derfor å kastrere ham, og jeg har merket klar bedring i oppførselen hans etter dette.

I årsdebuten på Klosterskogen 1. februar tok som vanlig den ekstremt startraske hesten teten, og selvom han måtte gi knepent tapt var jeg godt fornøyd med innsatsen. Hesten var litt tung i kroppen, og ga seg ikke mot mål slik han gjorde før pausen.

Hvordan ser du på oppgaven i morgen?

- Jeg venter hesten forbedret med løp i kroppen, og hesten virker meget fin i trening - smidig og med godt humør. Jeg stoler dog ikke på hesten da det er viljen som avgjør.

Er det vanskelig å kjøre hesten bakfra?

- Nei, det er ikke noe problem og etter veldig mange løp i tet er det bare fint med et ryggløp denne gang. Er hesten i godlune har han meget stor kapasitet, og jeg blir slett ikke overrasket om han vinner.

DÅRLIGST FJERDE
Når det gjelder gromgutten Trollgutt kan Løvdal fortelle at hesten ble behandlet etter at han ikke ville fremover i den siste starten. Han var god til seier i årsdebuten, men sist ville han ingenting - det viste seg at han var halt. Det blir nok start i mars.

Skal du se på kaldblodsløpet fra Vincennes i ettermiddag?

- Oj, det hadde jeg nesten glemt. Jo, det må jeg få med meg. Det var en stor opplevelse å ha starthest i Paris, og vi var jo så heldig å vinne det siste løpet i fjor. Trollgutt ble faktisk ikke dårligere enn fjerde på de fire løpene der nede, avrunder en spent trener.

QUIZ og TIPS
I morgen klokken 10 legger vi ut quizen der vinneren blir eier av 1/3 av vårt store V65-forslag.

V65-tipsene publiseres i 14-tiden på løpsdagen.