Frode i flytsonen

Skrevet av Pål Jensen,  06.01.2011
Artikkelbilde
Frode Hamre rundet 1000 kuskeseire på Sørlandet i oktober i fjor (foto: hesteguiden.com)

Frode Hamre fikk skikkelig dreis på stallhestene i andre halvdel av fjorårssesongen, og det nye året har også startet på beste vis. Han har flere fine sjanser når hjemmebanen starter opp travåret fredag. 

Bergenseren har vært i hetluften helt siden han flyttet til Vestfold på slutten av 80-tallet. Sammen med storebror Atle samt sambygdingene Lars Magne Søvik og Cato Michelsen var Stall Hamre et knallsterkt team.

Siden 2009 har dog Frode stått på egne bein og styrer nå hele virksomheten på Ulleberg Gård i Larvik. Det er en kvalitetsfylt stall der over 80% av hestene er 5 år eller yngre - og de fleste er mer enn gode nok til å vinne løpene de deltar i. Se forøvrig treningslister til alle A-trenerne med tilhørighet til Jarlsberg under fanen for Sport.

VINNER FORT MED DEN
Allerede i V5A-1 skal Frode ut med en interessant hest som var veldig forbedret sist.

-Ja, 5 D.J.'s Lover var mye finere enn i debuten, og hesten satt fast med masse krefter spart. Ville gått en lav 18-tid med åpning og jeg må si jeg er optimist. Selskapet er ikke avskrekkende, og andresporet skal han ikke ha problemer med sier Hamre.

Love You-sønnen ble også etteranmeldt til løpene på Bjerke til onsdag.

I den andre avdelingen skal han ut med Cato Michelsen-trente 10 Pixie Rose som har tullet mye hittil i karrieren.

- Jeg vant faktisk med henne i den nest siste starten, og hun var bra da. Feiler dog veldig mye og jeg tør ikke være for optimistisk. Med på bred gardering om den nyblivne 6-åringen skulle finne på å gå feilfritt.

TUNG ETTER PAUSE
Frode Hamre og M.T. Cherokee
3. mai 2008 vant M.T. Cherokee V75 for Frode i Bergen før hesten satte kursen til Svanstedt (foto:hesteguiden.com)

En meget spennende traver som har kommet tilbake til Ulleberg er 3 M.T. Cherokee i V5B-3. Super Photo Kosmos-sønnen har tjent flotte penger under etpar sesonger i Sverige, men Hamre er ikke helt sikker på formen.

- Nei, han var litt tung i et hurtigarbeid forleden, og jeg er også redd for at det kan bli en litt strevsom reise da 7-åringen ikke er noe lyn fra start. Når det er sagt møter han mange gamle og slitne hester og min er herdet i tøffe selskap - kan meget vel vinne, men er ingen banker.

FORBEDRET
I V5B-4 og DD-1 kommer så den Sanderfjord-bosatte 46-åringen ut med Tysland-oppdrettede 11 Be My Love. 6-åringen vant karrierens to første løp, og var svært lovende før det buttet. Allerede andre gang ut ble det seier i din regi.

- Ja, hesten varslet form allerede første gangen ut for oss da han feilet med seieren på gaffelen. Det var en solid prestasjon som resulterte i seier sist, og selv fra et dårlig spor tror jeg vi er med i toppen. Den til Geir Vegard (7 Victor D'Estino) blir nok for god, men den har også trukket et dårlig spor og er ikke like god hver gang.

- Jeg tror det kan bli en hyggelig fredagskveld på Jarlsberg, avslutter den sindige bergenseren.

Stevnestart er som vanlig 18.00 der V5-veddemålene har spillestopp 18.35 og 19.35.

Løpsprogram kan dere alltid skrive ut på pdf fra boksen oppe til venstre på forsiden.

FERSKE TIPS
Undertegnede vil innen kl. 15.00 på løpsdagen komme med tipsforslag - så ta turen innom i morgen også!