Lettløst A-rebus?

Skrevet av Pål Jensen,  07.01.2011
Artikkelbilde
Vi tror D.J.'s Lover tar sin første seier i kveld og bankertipper Hamre-traveren (foto: hesteguiden.com)

Vi har stor tro på at både D.J.'s Lover og Kejser K.D. innfrir sine favorittstempler, og siden de øvrige avdelingene heller ikke har for mange vinnerkandidater foreslår vi samlebonger i V5-spillet i kveld.

Vi trår altså til med singelstrek allerede i V5A-innledningen der den nyblivne 5-åringen 5 D.J.'s LOVER skal prøve å avlegge sitt maidenchip. Var ikke særlig sprek til fjerdeplass i debuten, og med en uplassert i neste start vil mange kanskje stusse på bankervalget. Da er det bare å kikke i NR's løpsarkiv og konstatere at Love You-sønnen satt hermetisk fast over mål. Det var flere gode hester i det løpet som ble vunnet av svenske Kul Broline på 18.0/2100a.

Sisterunden ble avviklet i 16.0-fart, og vår åpningsbanker sprang like fort. Treneren er da også meget optimistisk foran kveldens oppgave - det er nemlig ned flere hakk i et kvalitativt meget svakt oppgjør. Hesten har trent fint, og med lignende innsats tror vi favoritten vinner greit.
Litt skummel kan Jan Morten Hansens 3 Deep Bendix være. Har bare tullet sålangt i sin korte karriere, men kommer nå ut nykastrert - det kan kanskje hjelpe mot galopputskeielsene.

TO TOPPSTAMMEDE DAMER
Stor kvalitet er det heller ikke i den andre avdelingen, men vi satser på at enten 1 Caltina Hall eller 4 Lois Lane har en god dag - isåfall er det meget stor sannsynlighet for at vi kommer helskinnet gjennom dette ellers åpne hoppeløpet.

Caltina Hall er morens tredje avkom og med årgangstoppen Diablo Va Bene (13.5am) og Jet Caltina (6 seire) som storebrødre har Tholfsen-traveren litt å strekke seg etter. Viste litt av hva som bor i henne da hun vant her på Jarlsberg 26.11 - da bare stakk hun unna på lette ben. I kveld er motstanden svak og sporet gull. Var med på en 12-åpning her i august, og vi tror nok Hans Petter ladder litt fra start i kveld også. Viser hun seg fra sin beste side blir hun alt annet enn enkel å beseire.

Lois Lane har tilsynelatende gylden avstamming (Coktail Jet-White Hart Lane 12.9), men 5-åringen har ikke overbevist sålangt i karrieren - noe heller ikke hans søsken har gjort tross hingstevalg på øverste hylle. Det var dog klar bedring å spore i seiersløpet nest sist. Fikk riktignok et helt perfekt innvendig løp, men avslutning var det meget fin stil på. Står vakkert til i kveld, og med lignende innsats skal selv favoritten få slite (hesten hadde ifølge treneren kolikk sist). 

EN TRIO GJØR OPP?
I V5A-3 satser vi på tre hester som vi føler hever seg endel over de andre.
2 Showmethecigar har vært veldig god etter pause, og sist ble det helenkel seier i V65. Har trukket et trangt voltespor, men det tror vi 5-åringen takler fint og vi kan ikke gå utenom Cigar Bar-vallaken som jakter sin tredje strake.
Det kan vi heller ikke med seiersmaskinen 8 Royal Ducal som står med stolpe i programmet - og altså likevel ikke blir favoritt. Har riktignok vunnet i relativt enkle selskap og står dessuten i bakspor, men en slik vinnerhest må med på alle bonger. Tøffere i kveld altså, men hesten viste fin styrke ved å vinne fra dødens i de to første triumfene samt god vinnervilje ved å holde unna fra tet i de siste tre løpene.
Vår tredje strek får 3 Johnny V. som kun er streket på rundt 15% - den vil gjøre underverker på samlebongene! Den toppstammede importen til Geir Lie har enda ikke fått ut sitt potensiale, men nå begynner travet å stemme bedre. Fra et fint spor synes vi fjerdevalget er verdt oppmerksomhet.
Samme treners 1 Zam Van Camstra har aldri vunnet, men har fine forutsetninger denne gang - det samme kan sies om springsporets 7 Evita E.J. som kan få et perfekt opplegg herfra, men vi føler oss ganske trygge med tre hester på bongen.

KONGE PÅ VALEN

Ja, vi må si vi gleder oss til gjensynet med 3 KEJSER K.D. i den fjerde avdelingen.
Action Hall-sønnen så ut til å gå mot stjernene da han lekte seg til seire i 2007-sesongen - vant bl.a. overlegent på 12.7 og noterte 11.8 i Rex Rodneys æresløp mot hester som Plantagnet og Jocose. Skader har dessverre ødelagt for den nå 9 år gamle vallaken som er milevis bedre enn sitt grunnlag. Comebacket i regi Trond Anderssen ser dog ut til å være svært vellykket, og allerede i hans andre start etter det lange oppholdet var seiersmaskinen tilbake der han hører hjemme - på seremoniplass. Hesten føyk til tet fra sjettesporet bak bilen, og i snøværet på Biri bare stakk vår soleklare banker unna sammen med Eirik Høitomt. Selvom selskapet sist var meget spinkelt var måten hesten vant på svært tillitvekkende, og vi tror kuskechampion Høitomt holder lekestue i kveld igjen. Både 4 Nabucca Eastwind og 7 Yumbo Yob er raske i starten, men mot Kejser K.D. er de trolig sjanseløse. Oddsen er vel 1.10 på at vi får fem hester lett joggende på rekke og rad før dagens største favoritt sier takk for følget i siste sving!

FAVORITTDUO I FARE?
Mer usikre er vi på forgrunnsfigurene i V5A-finalen.
Både 7 Tekno Viktor og 8 Pål Svint står med vakker programrad, men de har vel ikke akkurat imponert ved de siste seierne. Pål Svint holdt unna med nød og neppe sist  - går og bremser ifølge Flåten - og da kan dagens bakspor gjøre en ny pinne vrient (har tatt alle triumfene fra tet). Tekno Viktor står flott til i springspor, men er vel ikke noe lyn ut fra start og kan bli hengende. Selvom 4-åringen skulle bli forsert til føringen synes vi det er interessant å gardere når de blir veldig hardt spilt.

En bombe kan kanskje 1 Lomebamsen detonere - kun streket på 5%. 
8-åringen er en vriompeis med klart hyggelig kapasitet. Vi snakket med hestens nye trener som kan fortelle om en startrask hest som har fungert fint i trening. Var banelei og har derfor fått gå i fjellet i sommer. Det gikk for fort på en autosprint sist - i kveld er det voltestart og lengre distanse. Klarer dyktige Malmin å forsvare sporet kan faktisk Troll Kos-sønnen lede hele veien hjem og ødelegge V5-drømmen for 9 av 10 spillere. Verdt å merke seg er at to av hestens tre seire har kommet etter pause, og med nyladede batterier håper vi på et nytt sjokk.
4 Gjærlan kommer også tilbake etter pause, og viste tidvis fine ting i fjor. Er Anholt-traveren tilbake i slag er ikke motstanden verre enn at 7-åringen kan seierstride - forutsetningene er slett ikke verst.

På storbongen finner vi også plass til 3 Storhaug Trolla (dunket form, men hyggelig kapasitet og fint spor) samt 10 Fruttis Jo og 11 Huldre Lykke som kan blande seg inn med klaff fra bakspor.  

V5A-FORSLAG (spillestopp kl. 18.35)

Lite, kr. 120,- (24 rekker 5 ganger)
5 D.J.'s Lover
1,4
2,3,8
3 Kejser K.D.
1,4,7,8

Stort, kr. 1050,- (42 rekker 25 ggr)
5 D.J.'s Lover
1,4
2,3,8
3 Kejser K.D.
1,3,4,7,8,10,11

Lykke til (tipsene er oppdatert pr. kl. 15.30)