Superspennende V75-rebus

Skrevet av Pål Jensen,  29.01.2011
Artikkelbilde
Kejser K.D. har alle muligheter til igjen å passere målstreken et godt stykke foran de andre (foto: hesteguiden.com)

Med en hovedbanker som nesten ikke kan tape samt en 18-prosenter vi tror tar ned alle kan det bli en innbringende lørdag på Jarlsberg i dag.

De som har vært med i gamet en stund vet hvor vanskelig det er å prikke 7 rette, og selvom begge bankerne innfrir er det laaangt igjen før man kan stille seg i utbetalingsluken. Vi spiller tøft i de to første løpene, og skulle vi lykkes med det tror vi det blir en nervepirrende ettermiddag.

3 KEJSER K.D. har Tønsbergpublikummet stiftet bekjentskap med i hans to siste starter, og til de som likevel velger å gardere Action Hall-sønnen i V75-5 må vi bare si: lykke til.
9-åringen som kjempet mot Europaeliten i Rex Rodneys æresløp som 5-åring (travet 11.8) har overbevist noe kolossalt med sin starthurtighet, og i dag er forutsetningene helt perfekte. Alt annet enn tet fra start til mål vil være en gedigen overraskelse. Det eneste som kanskje kan spille Anderssen-traveren et puss er helsen all den tid det bare er åtte dager siden siste start. Hesten har dog sett fantastisk fin ut og med Høitomt i tet med 80-prosenteren tror vi de får bestemme tempoet etter behag, og seiersdefilere foran Ulf Thoresen-statuen for tredje gang denne måneden.

EN HEMMELIG DRØM
om å bli V75-millionær har vel alle travspillere, men det er noe de færreste kommer i nærheten av. Isåfall må man ta noen frekke valg og nettopp det gjør vi i den andre avdelingen. Det er snakk om et helåpent hoppeløp med 14 damer på startstreken, og man må gardere flittig for å føle seg på trygg grunn her.

En hest som undertegnede la merke til allerede ved første kikk på startlistene var 9 SECRET DREAM.
Den toppstammede 6-åringen står nemlig forlokkende til i springspor på tillegg, og innsatsene etter lang pause har vært solide. I tildels harde selskap har Dream Vacation-datteren gjort sterke innsatser - først til tredje på gode 16.2 full vei i et løp Mavril SAS ledet hele veien. I de to siste løpene har Tovengen-traveren levert solide avslutninger via drøye spor i siste sving.
 Secret Dream og Cato Antonsen
Cato Antonsen kan stillesittende konstatere at Secret Dream vinner helenkelt fra spor tolv i Drammen.

Husk at denne hesten tidlig var meget lovende, og tok tre overlegne seiere på under to måneder etter at Tovengen fikk hånd om hoppa på slutten av 3-årssesongen. At man hadde ambisjoner med henne beviser faktum at man startet henne mot de aller beste i årgangen i Aktaion Grand Prix-kvalifiseringene som 4-åring (travet 14.6 som langslått). Hestens utvikling gikk ikke i riktig retning mye pga av skader og sykdom.

Det var derfor vi tok telefonen fatt og fikk akkurat den bekreftelsen vi hadde håpet på; hesten hadde slitt med en bøyesene og et blødende magesår, men nå er hesten helt fresh. Det har vært meget fin stil på tredjevalget i de siste startene, og motstanden skal absolutt ikke skremme - snarere tvert imot.

Vi har god tro på at Gunnar Austevoll tar seg av V75-2 med den meget sterke damen.

KLART BEST PÅ KAPASITET?
Ja, i V75-innledningen velger vi å stå på en duo som vi mener er hakket vassere enn sine konkurrenter - ihvertfall på sitt beste. Det er snakk om kvalløpet til Vincennes, og både 4 GREIS VINN og 6 VESTPOL FAXEN står glitrende inne i løpet, men er klart underspilt markert på  hhv 33 og 21 prosent.

Begge disse seiersmaskinene bokførte syv triumfer og tjente over 350.000 under fjoråret. De er startraske og er trolig tidlig fremme i tetgruppen. Greis Vinn har levert litt variabelt på slutten, men går ned en klasse denne gangen. Teten er absolutt innen rekkevidde, og at hesten kan kjøre skoløs foran hjelper mye i følge Antonsen. Vestpol Faxen er nok enda råere på sitt beste, men der er selvsagt formen litt uviss etter pause. Kjenner vi treneren rett er nok formen meget god siden en ny Frankriketur lokker - Tjomsland kan det med å matche hester.

Favoritten 7 Ramstad Loke (56%) går opp minst en klasse, og sporet er heller ikke noe å rope hurra for.

Om vår duo samt Secret Dream innfrir har vi fått en skikkelig flying start på V75-spillet!

4 GANGER 4
I de to neste avdelingene synes vi en kvartett skiller seg ut, og med to store favoritter på farten kan verdien øke betraktelig om våre garderinghester viser seg tilliten verdig.

5 French Destiny (58%) nærmer seg helt klart en seier igjen, og viste frem en herlig avslutning til fjerde på ny rekord 14.7 sist - svært kapable Keanu Hanover vant det V75-løpet. Kolle sikter nok mot å overta teten tidlig, og lykkes han med det blir Love You-sønnen til formtrener Trond Anderssen vond å tukte i V75-3.
7 Shaman Star M. (22%) er dog styggrask fra start, og kommer nok klart bedre til sin rett på Jarlsberg-svingene enn Drammen og Kloster. Det er langtfra utenkelig at Mikkelborg-traveren sitter i tet her, og da leder 5-åringen garantert lenge på denne sprinten. To meget sterke travere står i bakspor, og det føles trygt å ha med både 9 Victor D'Estino og 10 Dorado på bongene. Har ingen fordel av kort distanse, men det er snakk om to vinnervante formhester som går helt til kassa.

I den fjerde avdelingen blir Haakenstad-hoppen 13 Gylden Tina (61%) dagens nest største favoritt.
Gylden Tina og Lars Anvar Kolle
Legger Gylden Tina og formkusk Lars Anvar Kolle på til tre av tre seire på Jarlsberg i dag?

Gislum-datteren var overlegen V65-vinner sist, og tok dermed sin femte seier i bare den åttende starten. 6-åringen står dog meget hardt inne i løpet på dobbelt tillegg denne gang, og vi synes garderinger er på sin plass.

På strek står nemlig to toppstammede damer i flott fremgang forlokkende til. 2 Ull Vilde er lillesøster til elitetraveren Ulfrigg, og 5-åringen har virkelig tent til i regi Kjetil Djøseland. Nå er det vanskelig å bedømme hva de to Forus-seierne innebærer, men treneren uttaler at hun ihvertfall går 1.30 - da er 19-prosenteren en banker. 4 Tamarin er en søster til ubeseirede Frakast, og Mikkelborg-traveren blir enda mindre betrodd med sine 14 prosent. Det er aldri lett å hente tillegg i V75, og også Elding-datteren har vist stor fremgang i sine siste starter. Andrevalget 9 Mona (24%) tør vi heller ikke gå utenom. Spikeld-datteren kom ut som en vinner i ny regi sist, og rask som hun er fra start kan hun fort være i kapp strekhestene. Skulle Borg få henne feilfritt rundt nok engang kan hun bli vond å slå - det var flott stil på henne sist selvom hun virket i overkant pigg.

HERLIG ELITELØP
Full ladning på flere hender ventes i den sjette avdelingen da både 1 Having Said That, 4 Playful og 5 Sweet Case alle er interessert i føringen i dette sprintløpet. Mye er selvsagt gjort for den som når teten, men det kan også koste mer enn det smaker. Derfor sper vi på med tre hester som vil dra nytte av høyt tempo. 2 Cream Of Arnie var imponerende dødensvinner sist, men er klart mer sterk enn speedig. Kommer Frode Hamres råsterke Super Arnie-sønn inn i matchen fra et perfekt startspor kan 7-åringen innfri favorittstempelet, men vi er enig med treneren som velger å ligge lavt.
Adskillig raskere til bens er old-timeren 9 S.J.'s Gold og Horpestad-traveren 11 Santana Ås. Førstnevnte er endelig tilbake i form igjen, og her kan skrellkusk Malmin få et perfekt opplegg i lederrygg - feller 9 av 10 bonger! Santana Ås (15%) er superrask, og selv fra et vrient startspor kan det gå veien om lederhestene merker kjøret mot slutten.

HELDEKK I BÅNN
Skulle vi være med til V75-finalen blir det noen nervepirrende minutter - det vil nok stå over 200.000 i alternativ utbetaling på en rekke av hestene.

Favorittene i avslutningsløpet er nemlig slett ikke til å stole på, og vi blir ikke særlig overrasket om vinneren befinner seg langt ned på rangeringen. Svenskegjesten 13 Scheva S.E. er sistevalg med 2 prosent - var riktignok ikke til sin fordel i sin siste start, men har jo gjort kruttsterke innsatser før det.

På lillebongen har vi bare råd til to hester og da velger vi oss to kapable, men lite spilte hester.

4 Engtun Blesen står fint inne på strek, og treningsrapportene er fine på hesten som har vunnet 3 av 9 starter - har slått gode hester og den travsikre 5-åringen er sikret et flott løp herfra. 9 Espe Trym er også streket på bare rundt 15 prosent av bongene, og det er lite på den kapable Spang Best-sønnen som ble disket fra seieren sist. Hadde da travet ny rekord 27.7, og vi vet fra tidligere at dette er en meget kapabel traver (8 seire). Står perfekt inne på pengene, og feilfritt kjemper 9-åringen garantert om seieren. 

V75-FORSLAG (spillestopp kl. 15:00)

Lite, kr. 192,-
4,6
9 Secret Dream
5,7,9,10
2,4,9,13
3 Kejser K.D.
1,2,4,5,9,11
4, 9

Stort, kr. 1344,- 
4,6
9 Secret Dream
5,7,9,10
2,4,9,13
3 Kejser K.D.
1,2,4,5,9,11
alle 14 startende

V4-FORSLAG (spillestopp kl. 16:00)

Lite, kr. 96,- (48 rekker à kr. 2,-)
2,4,9,13
3 Kejser K.D.
1,2,4,5,9,11
4, 9

LYKKE TIL (tipsene er oppdatert pr. kl. 11)