Trond regjerer

Skrevet av Pål Jensen,  20.01.2011
Artikkelbilde
Med 77 seire og 6.2 millioner innkjørt ble Stall Trond Anderssen best også i 2010 (foto: hesteguiden.com)

Trond Anderssen tok sitt åttende strake trenerchampionat i fjor, og på fredag kommer han med et lass med hester til Jarlsberg - deriblant en sikker vinner.

Hele åtte hester har suksesstreneren på bilen når Jarlsberg blir den første banen som arrangerer V65 på en fredag. Vi tok en kjapp prat med den travle travtreneren som slet med sykdom og skader både på hest og seg selv i fjor.

Gratulere med nok et championat.

- Jo takk for det. På tross av alle problemene er jeg veldig fornøyd med at vi har klarte et såpass bra resultat.

Hvordan ser du på 2011?

- Jeg må si jeg er veldig optimistisk. Man kan aldri gardere seg mot sykdom og slikt, men normalt sett er ikke hestene våre særlig plaget siden de går på utegang. Vi har rundt 20 treåringer, og mange stabile gode hesteeiere - målsetningen er å passere 8 millioner innkjørt i år.

Vi skal arrangere V65 som et prøveprosjekt i morgen. Hvordan ser du på nyvinningen?

- Det synes jeg er meget positivt, men jeg synes premiene bør økes i disse løpene - 20.000 bør V65-vinnerne få selv på en fredagskveld, bedyrer Anderssen.

Hvordan vil du vurdere sjansene?

8 Lovely Line (2. løp) er ingen stjerne, men det er vel ikke så mange andre i løpet heller. Var syk sist, og kan kjempe på trippelen med klaff.

9 Zico H. Limburgia (V65-2) endret vi balansen på sist, og det slo positivt ut. Møter en veldig god svenske, men vår hest er i klar fremgang og kan kjempe langt fremme.

1 Lady Lizz i V65-3 er kun en premiekandidat tross sporet.

BEGGE AKTUELLE
I den fjerde avdelingen som også er starten på V4-spillet har du to hester i fine spor.

- Ja, både 1 Ocean Crown og 3 Evaporate har fått løp i kroppen etter pause, og trener fint. Motstanden er ikke verre enn at begge kan kjempe om seieren med klaff.

I V65-5 blir 6 Kejser K.D. en av dagens største favoritter. Er det noe som tyder på at han skal tape i morgen Trond?

- Nja, alle løp skal kjøres først, men han er styggrask fra start. Jeg tror ærlig talt ingen kan svare ham opp, men selv fra utvendig posisjon er det en god vinnersjanse. Det verste i mot er nok helsen, men alt har sett meget fint ut etter at han kom til oss. Man skal dog huske på at 9-åringen har vært gjennom to gaffelbåndoperasjoner på samme bein.

Jeg liker ikke å utbasunere bankere, men det er klart jeg har meget god tro på seier - hesten er mye bedre enn det grunnlaget han har i dag.

1 Kastor Håbegård står fint til i det samme løpet, men hesten er ikke rask nok til å forsvare sporet, og havner nok fort i 3. innvendig. Kan klare en god premie.

I V65-finalen kommer fjorårets hoppederbyfinalist  9 Baltic Jet tilbake etter pause - ambisjoner direkte?

- Nei, jeg tror hun trenger noen løp i kroppen før vi kan sette slike mål, avslutter Anderssen.

QUIZ OG TIPS
I morgen tidlig vil vi legge ut en spennende quiz der vinneren blir eier av 1/3 av det store tipsforslaget som publiseres senere på ettermiddagen.

Fredagens program kan du laste ned her