Vinner igjen?

Skrevet av Pål Jensen,  21.01.2011
Artikkelbilde
Svenskegjesten Calistoga ble alene på valen ved forrige besøk - vi tror han vinner igjen (foto: hesteguiden.com)

Calistoga U.S. og Kejser K.D. imponerte stort sist de startet i Tønsberg, og vi tror de seiersdefilerer også under kveldens historiske V65.

Som ved forrige løpsdag tror vi de mest betrodde hestene innfrir, men det kan likevel bli fine penger å hente om man gjør de rette dragene. Vi spiller samlebong og kun om sekserpotten i kveldens V65-omgang, og skulle etpar av favorittene ryke ligger det an til bra uttelling igjen. Forrige gang ble 1050 til 8950 - vi satser på dacapo.

6 CALISTOGA U.S. har høyt staffegrunnlag i Sverige (sek 750.000), og stiller således latterlig billig inne i de norske løpene. Det fikk vi synelig bevis for her på Jarlsberg 10. desember i fjor - da holdt Åby-traveren lekestue med konkurrentene på 15.8/2100a. Igjen tror vi dyktige Tom Erik Solberg bruker motstanderne som rundingsbøyer og defilerer hjem en ny triumf i V65-2.

KAN IKKE SPILLE MOT
Heller ikke i V65-5 tror vi favoritten taper da 6 KEJSER K.D. er en skikkelig klassehest som er adskillig bedre enn grunnlaget. Har kommet flott tilbake etter gaffelbåndskade, og er en ren nytelse i banen. Nå står riktignok svært gode Lucky Carpenter innenfor - klassen til vår banker har den dog ikke. Kejser K.D. er styggrask bak bilen, og har avgjort tetstriden på to steg i sine siste starter. Lucky Carpenter er også meget rask i vei, men vi tror vikarkusk Gundersen har en solid tetsjanse med Kejseren. Da er løpet normalt kjørt, og selv fra utvendig posisjon skal vinnersjansen være god. For de som ikke liker samlebonger bør man også ta med råsterke 10 Vanity Rich som kan profitere på kjøring i front - den damen går alltid helt til kassa.

TO DOBBELTBANKERE
I tillegg til våre to høykapable singelkryss spiller vi kun to hester i V65-4 samt finalen.Oxford og Tom Erik Solberg
Tom Erik Solberg kan få en meget fin kveld på Jarlsberg der Oxford igjen blir klar favoritt (foto: hesteguiden.com)

5 Oxford tok to seire fra tet her på Jarlsberg før nyttår, og igjen synes seierssjansen god for Gottling-traveren. Måtte riktignok minnes på stundens alvor sist, men 5-åringen vant relativt sikkert tilslutt. Det er litt klasse i denne Legendary K.-sønnen, og skulle Solberg igjen nå føringen er det helt klart hesten å slå. En som kan stikke kjepper i hjulene på startsiden er 3 Evaporate som har fått etpar løp i kroppen etter pause. Anderssen-traveren var god i fjor og er kjapp i vei - ledet et V75-løp hele veien i Bergen i fjor og kan absolutt ta seg av den fjerde avdelingen. Fra samme stall dukker også mye betrodde 1 Ocean Crown opp, men vi tviler på at kusken klarer å forsvare sporet. Vondt startspor har i aller høyeste grad 2 Ill Sentry fått, og vi tipper det ender i knall og fall.  Verst i mot vår duo er nok springsporets 7 Grand Madam Ruth som satt fast sist, og har vært klart forbedret i ny regi.

V65-finalen er en åpen affære med mange vinnerkandidater, men det nytter ikke å spille som folket om man skal vinne i dette gamet. Vi tar heller en sjanse ved å stå på to startraske og spurtsterke travere der vi håper en av dem sitter i føringen, mens den andre får et fint smygløp.

4 Lively F.H. satt fast med rubbet sist, og den ekstremt startraske S.J.'s Photo-datteren forsøkes trolig i føringen i kveld. Vi glemmer ikke hoppas overlegne seire på 12.6 og 13.0 her på banen i 2009. Nå ser formen ut til å være inntakt, og skulle Solberg få dempe til 15 første tusen blir tredjevalget vanskelig å slå - velges ryggløp er hun meget farlig om åpningen kommer.
En spurtkanon er også danskegjesten 5 License Plate. Den toppstammede 7-åringen holdt på å innhente Last Speed Laday i V75'n på Kloster sist, og med sin starthurtighet finner Jeppe Juel en fin posisjon herfra. På sitt beste spurter andrevalget meget vasst, og over favorittdistansen kan den også vinne fra spiss.

Som sagt er det flere om beinet i dette sprintløpet der ingen kan betraktes som sjanseløse.

OVERSPILT FAVORITT
Markert på over 90% av bongene hviler det et stort ansvar på 1 Optisk Lyn i V65-innledningen - for stort ifølge våre beregninger. Nå er det snakk om en skikkelig vinnerhest med 50 i seiersprosent, men hesten er variabel fra start - og i helsen. På en god dag kan absolutt 8-åringen lede fra start til mål, men den er altfor sårbar til å stoles på. Vi spiller hele 10 av 12 hester i håp om en skikkelig smell - kun 8 Slutt som står veldig vanskelig til samt antivinneren 11 Findal Kongen sløyfes.

I V65-3 tror vi det skal holde med våre fem streker. 6 Ozzi De Vie og 8 Shadow Of The Wind er nok de beste på kapasitet, men formen er usikker. 2 Miss Glory Dillon var meget sterk vinner fra dødens sist, og står perfekt inne både spor- og pengemessig. 3 Dream Turbo har også fine forutsetninger, og er klart bedre enn raden. 9 Noor Brodda trener flott i følge kusken, men binder seg i løp. Kan få en fordelaktig reise fra dette sporet, og får vi siste strek i dette skumle hoppeløpet.

TONAR IGJEN?
Etter at V65-spillet er avgjort gjenstår det 9. løpet som er V4-finalen. Her kommer Hedda Assevs seiersmaskin 6 Tonar ut som megafavoritt. Ikke rart all den tid lillebroren til Moe Brage har vært helt overlegen på slutten. Igjen sikter Kolle mot føringen med 8-åringen, men i kveld synes vi han møter to interessante motbud som ikke er stort dårligere på sitt beste.
2 Bjørkespik radet opp seire i regi Tjomsland som unghest, og har nå gjort noen starter for sin nye trener Cato Antonsen - fremgangen var tydelig sist, og skulle Spikeld-sønnen vise frem sitt ytterste skal ingen føle seg trygge. Forutsetningene er nærmest perfekte, og streket på bare 12 prosent må vi bare ha med 7-åringen.
Dårlig er heller ikke 3 Timian Best som også har vunnet hver tredje start hittil i karrieren. Killingmo varsler tetkjøring med 23-traveren i kveld, og vi vet jo hvor god Moe Odin-sønnen er på sitt beste. 

V6-FORSLAG (spillestopp kl. 19.05)

Lite, kr. 200,-
1,2,3,4,5,6,7,9,10,12
6 Calistoga U.S.
2,3,6,8,9
3,5
6 Kejser K.D.
4,5

Stort, kr. 1000,- (lillebongen 5 ganger)

V4-FORSLAG (spillestopp kl. 20.05)

Lite, kr. 240,- (12 rekker * 20,-)
3,5
6 Kejser K.D.
4,5
2,3,6

Lykke til (tipsene er oppdatert pr. kl. 15)