Endelig for Truls

Skrevet av Pål Jensen,  14.07.2011
Artikkelbilde
Etter over fem måneders tørke var det dags for Truls Glittum å entre vinnersirkelen igjen (foto: hesteguiden.com)

TORSDAG 14. JULI:
Truls Glittum var meget glad etter at Orion Hindø spurtet hjem V5-finalen under dagens lunsjtrav.

22-åringen som har ett år igjen på travlinjen på Melsom har vært blant våre beste ungdomskusker de siste årene, og vunnet 50 løp de siste tre årene. Det begynte bra også i år med V75-seier på årets tredje dag, men før seieren i dag hadde han ikke vunnet siden 29. januar - også da med Orion Hindø på hjemmebane.

- Dette er faktisk en av mine deiligste seire, uttalte Truls i seiersintervjuet.

Mens dette var Glittums tredje årsseier var det den fjerde for Orion Hindø - danskeimporten imponerte ved å enkelt runde konkurrentene etter en siste femhundre i tredjespor. Etter høyt tempo i front den første runden var det ingen som kunne stå imot når 5-åringen angrep fra tredje utvending, og Great Challenger-sønnen noterte finfine 13.3/1609a.

FLOTT TRAVDAG
Igjen var det fint sommervær og bra stemning på tråkka. Allerede i V5-innledningen fikk de tilreisende Rogalendingene noe å juble for da Åsbjørn Tengsareid lekte seg til tetseier med andrevalget Super Market. Deretter overrasket åttendevalget Imperial Broline ved å vinne enkelt fra dødens for Ole Johan Østre - 14.5 var imponerende av Supergill-vallaken.

NY SCORING
Kari Anne Knutsen satte seg selv opp på Wembley Boko denne gang, og igjen ble det seier. Etter å ha innledet midt i feltet der kollega Lene Rørvik dro unna i 13-fart første tusen med Richrider, gled storfavoritten frem og så ut til å gå mot enkel seier. Slowstarteren Dreamcatcher kom imidlertid med sin sedvanlige sluttspurt, men rakk ikke helt frem denne gang.

HØITOMT I LØYPA
I den fjerde avdelingen avla Halle-traveren 4 Frenchwoman sitt maidenship ved fra dødens å holde unna på gode 16.5 full vei. For kusk Eirik Høitomt var det imidlertid ikke den første, men 181. årsseieren! Da han tok sitt første landschampionet i 2005 var seiersantallet 204, mens det var økt til hele 281 i fjor.

I år ligger Høitomt veldig godt an til å slå Ulf Thoresens seiersrekord fra 1989 på 314 pinner. 

Klikk her for spillresultater samt fullstendige premielister.

GA ALDRI OPP
Det var folksomt også rundt fotballbanen da en mengde mer eller mindre trimmede travpersonligheter skulle måle krefter. Martin Andresen var sjef for de lyseblå, men Strømsgodset-trener Ronny Deila var de rødes sjef i Raymond Kvisviks fravær. De lyseblå (eller Manchester City som Even Elvenes foretrekker) var overlegne i den første omgangen, og bedre ble det ikke da Deila måtte ut med skade. Likevel sto det bare 4-2 til pause, og at noen sier 2-0 er en farlig ledelse er nok det samme tilfellet med fire to.

De røde, med en altoppofrende Øivind Grøstad i midtforsvaret scoret nemlig omtrent før dommer Borg hadde blåst igang den andre omgangen - skulle det likevel bli en spennende affære? De blå var fortsatt best, men de røde hadde fått inn en storscorer på topp og var farlig på kontringene. Vidar Hop og RD-Camilla misset dessuten begge 110%-sjanser for de blå, og det skulle vise seg skjebnesvangert. De røde snudde nemlig kampen og vant 6-5. 

VINNERBILDER (alle foto: hesteguiden.com)

1. løp, 2100 auto høyest 25.000

5 SUPER MARKET var best i begge ender og vant på fine 15.3 for Åsbjørn Tengsareid.

2. løp, 1609 auto høyest 150.000

Både kusk Ole Johan Østre og 7 IMPERIAL BROLINE jobbet for pengene og vant på fine 14.5 - fra dødens.

3. løp, 2100 auto (montè høyest 225.000)

Kari Anne Knutsen kan slå fast at 7 WEMBLEY BOKO holder unna etter en solid sisterunde.

4. løp, 2100 auto høyest 50.000

4 FRENCHWOMAN fikk hull på byllen og tok sin aller første seier på sterk vis - god er også sjåføren.

5. løp, 1609 auto høyest 300.000

YES - Truls slipper følelsene løs når 7 ORION HINDØ runder alle og vinner enkelt på 13.3 i V5-finalen.