Enormt god Thoresen-vinner

Skrevet av Pål Jensen,  17.07.2011
Artikkelbilde
Brad De Veluwe og Tuomas Korvenoja var en fryktelig god vinner av Ulf Thoresen Minneløp (foto: hesteguiden.com)

SØNDAG 17. JULI:
Storfavoritten Brad De Veluwe imponerte kolossalt da han sammen med Tuomas Korvenoja ledet rundt om og vant utruet på 14.0 i plaskregnet.

Ingen kunne røre Andover Hall-sønnen på startsiden da Brad bare pilte til planken. Etter å ha passert på 12.2 og 14.9 var det kun Lutfi Kolgjinis Obey Kronos som kunne følge. Det så ut til at det kunne bli kamp om seieren ut på oppløpet, men da Korvenoja ba om litt mer stakk Brad De Veluwe unna til helenkel seier verdt 600.000 kroner.

EN AV DE BESTE
Vi har hatt gleden av å se veldig mange svært gode vinnere av Ulf Thoresen Minneløp de siste ti årene, men årets triumfator står neppe tilbake for verdensstjerner som Scarlet Knight, Passionate Kemp og Adrian Chip. Korvenjoa vant UTM med Ride The Night i 1995 og har hatt mange gode hester, men han uttalte at han aldri har vært borti bedre hest enn den toppstammede treåringen.

Italienskfødte Obey Kronos var klart nest best, mens svenske Showtime F. spurtet best av de øvrige til bronse for Johnny Takter. Norske Illuminator Winner L. tok de siste pengene fra tredje innvendig på 15.2/2100a sammen med Eirik Høitomt, mens Juliano Rags galopperte seg bort.

IKKE YR MEN SKIKKELIG GRISEVÆR
Etter en fantastisk lørdag slo værgudene seg fullstendig om slik at også denne storløpsdagen ble hemmet av regn.

Det har vel neppe vært dårligere vær på en UTM-søndag - eller mer glissent på tråkka.

Når vi husker at det samme tildels skjedde på Bjerke, Solvalla, København og Forus må man si at travsporten ikke har vært heldig med storløpsværet i 2011.

HUGO "LURTE" LUDDE
I hoppeavdelingen ble det nederlandsk seier til 2 Bewitched som var den beste hesten. Hugo W. Langeweg sendte Cantab Hall-datteren rett til tet, men det var ingen bombe at Lutfi Kolgjini skulle komme frem med favoritten Oyster Kronos. Da første femhundre gikk på 10.0 slapp Hugo til Ludde.

Selvom Kolgjini fikk dempe til 16.2 på tusenmeteren og tilsynelatende satt på løpet kjørte albaneren unna og da spurtet både Bewitched og 3 Global Nova (tredje innvendig) forbi.

Bewitched vant på billige 15.7/2100a og fikk 150.000 kroner for jobben.

TET OG SLUTT
V65-spilte startet med at 5 Unforgettable ledet hele veien for Arnold Mollema. Den niårge Diamond Way-hingsten fikk bestemme alt i tet (14.2/15.6), og med Navy Seal i dødens hadde han tilsynelatende full kontroll. Cromwell leverte imidlertid en fantastisk avslutning og nærmet seg vinneren ned hele oppløpet etter en siste fem på 08.6.

Unforgettable klippet dog i ørene og strakk på seg til seier på 13.5/1609a og tok hjem Anders Jahres Pokal og 100.000

TUNG I KROPPEN
15 Yarrah Boko var kjempefavoritt i stayerløpet, og var tidlig fremme i dødens fra lengste tillegg. Overtok mot siste sving, men selvom Anderssen-traveren stakk unna med noen lengder krympet det mot mål.

Kai Johansen uttalte at han faktisk var litt bekymret på oppløpet, men stjernetraveren holdt unna for Grand Tealight og vant tilslutt greit på 14.5/3160 - slett ingen dårlig tid etter en måneds pause.

ENESTE V65-OVERRASKELSE
Det var på forhånd spådd små premier, og hadde det ikke vært for vinneren av den fjerde avdelingen ville det blitt bunnutbetaling i spillet som omsatte over 8 millioner. 4 Highfive Kemp var imidlertid fantastisk god for dagen, og vant overlegent for Frode Hamre til 20 ganger pengene.

Conway Hall-sønnen tilhørende Eirik "Spikeld" Djuve bare forlot gode konkurrenter og vant på sterke 14.4/2100a - femåringen rundet dermed halvmillionen innkjørt.

KEJSEREN TILBAKE
I V65-finalen var 1 Kejser K.D. tilbake i vinnerform etter to galoppløp og påfølgende veterinærbehandling.

Denne gang var det ikke snakk om saken  - forsvarte sporet uten å mukke, og niåringen bare stakk unna mot mål på finfine 12.5 for Høitomt. Den Trond Anderssen-trente Action Hall-sønnen tjente 100 tusen og har dermed sprunget inn over halvmillionen på elleve starter denne sesongen. 

Klikk her for spillresultater samt fullstendig premieliste.

LØP FOR LØP (alle foto: hesteguiden.com):

1. løp, 1609 auto DOLLY DIMPLE'S MONTÈLØP

5 LIMERICK sto for en femstjerners prestasjon da han sammen med Malin Berås vant på glitrende 12.7. Etter 10.3-åpning klarte 6-åringen likevel å svare ut favoritten Wictoria Laylock sammen med en dyktig og fornøyd rytter.

2. løp, 2100 auto MINIEKSPRESS THERMO AS 4-5 ÅRS LØP

10 CONSTANTIN W. og Hans Christian Holm avsluttet best og kunne vinne knepent foran 2 Delux Tooma. Dermed røyk mange ut av V5-spillet ved første hinder.

3. løp, 1609 auto JOKER HAUKERØDS LØP 

6 TANGEN ELD satt i tet direkte og selv med hardt press underveis holdt Tjomsland-traveren unna på ny rekord 24.2.

4. løp, 1609 auto NOKAS-LØPET

Stallskriket 4 SIOUX D'AUNOU så aldri ut som noen vinner, men på oppløpet fikk Thor Borg fart på Trond Anderssen-debutanten som sylspurtet og målfotoslo 5 Ocean Pearl på ny rekord 14.6.

5. løp, 1609 auto STEVNEVETERINÆR ALADAR KEBELYS AVSKJEDSLØP

Vifteform reddet 2 G.H. TROTTER på startsiden - siden ble det en ny overbevisende seier for Varenne-sønnen til Bo Westergaard - kollega Jeppe Juel var dyktig sjåfør.


Aladar Kebely ble takket for lang og tro tjeneste på Jarlsberg Travbane.

6. løp, 2100 volte ÆRESMEDLEMMENES HOPPELØP

10 VILL DINA dro opp angrepet runden igjen, men fikk rygg på siste bortre. Når Rune Wiig satte inn sluttstøtet ut av siste sving var det ingen som var i nærheten av trønderhoppa.

7. løp, 1609 auto ANDERS JAHRES POKALLØP

Arnold Mollema mottar Anders Jahres Pokal etter seieren med Unforgettable - den yngre Jahre til venstre.

8. løp, 3100 volte STOKKE STÅLS STAYERLØP

Kretsen rundt den herlige krigeren Yarrah Boko etter å ha vunnet løpet for andre år på rad.

9. løp, 2100 auto ULF THORESENS MINNELØP HOPPEAVDELING

Hugo W. Langeweg kom lang vei for å kjøre en hest - det endte i storløpstriumf for rågode Bewitched.

10. løp, 2100 auto NICATORS LØP

En storfornøyd Frode Hamre etter en overraskende seier med stallhesten Highfive Kemp.

11. løp, 2100 auto ULF THORESENS MINNELØP

Hyperkjappe Brad De Veluwe var enerådene i begge ender av UTM da Tuomas Korvenoja vant løpet for andre gang.

12. løp, 1609 auto NEW HOLLAND-SPRINTEN

Eirik Høitomt vant løp alle dager under femdagers-travet. Kejser K.D. ble hans syvende under Grand Prix-stevnet og landschampionen går mot en rekordsesong som foreløpig teller 186 seire.

13. løp, 2100 auto STOKKE OG OMEGN TRAVFORENINGS LØP

4 ANTONIA STAR spant til tet og utklasset konkurrentene i JGP-travets siste løp som dog bør få et etterspill.

Travsporten sliter med rekruttering av både hesteeiere og spillere og om flere får lyst til å levere bongene sine når Øyvind Ruttenborg uttaler følgende til Stallskriket er vel tvilsomt: Antonia kommer ut for første gang på lenge, og jeg kommer til å gi henne et fint løp og se hva som er igjen til slutt. En premie er målet. Måten han kjørte på og hestens hodelag forteller vel om en litt annen taktikk. Nå betalte hesten som sto helt perfekt inne i løpet nesten 22 ganger pengene, men det blir vel som å pisse i buksa.  

Ponniløp, 2100-2260 meter kategori b,c,d JARLSBERG MINI GRAND PRIX

9 FANTAZI holdt unna for 3 Marsipan og Tonje Langsæter, mens 10 Ibiqus ble tredje for Stine-Mari Jensen.


En strålende flott seiersdefilering med en storfornøyd kusk Ida Vinterdal.