Herlig V75-lørdag i vente

Skrevet av Pål Jensen,  16.07.2011
Artikkelbilde
Blir det mer moro med Føynland Kongen for Pål Kristiansen og Geir Flåten i dag? (foto: hesteguiden.com)

Været er knallfint, de sportslige poengene står i kø og det er 35 millioner til en alenevinner - i dag er det travbanen som gjelder folkens.

Etter en gråværsdag i går er værgudene på vår side i dag, og det forventes fullt trykk på tråkka. Vi fyrer opp grillene klokken elleve, og fra klokken 12 går det slag i slag til det ellevte og siste løpet er i mål halv seks - se dagens program.

Det er en rekke topphester på startstreken, og i jakten på vinnerne får man god hjelp underveis. Klokken tolv holdes det et timelangt tipsmøte i travkafeen, men de som ikke får med seg den godbiten vil bli informert under hele stevnets gang av dyktige Andrè Ringelien som kommuniserer med varmingsekspert Øivind Grøstad samt aktuelle kusker. Grøstad sitter på terassen på adminbygget og dersom det ikke går altfor mange lettkledde damer på tråkka får tipseksperten garantert med seg alt som skjer i banen. 

FULL FART FRA FØRSTE STUND
Det kommer til å ga radig unna i dagens første løp som starter klokken to. Det handler om Agrias supersprint over 1100 meter, og vår overlegne landschampion Eirik Høitomt sikter nok på å lede hele veien stallhesten 1 Loverboy Pellini. Banen bør bli hyperrask etter gårsdagens nedbør - kanskje vi får se 9-tallet??

V5-spillet starter i det andre løpet kl. 14:20, og her blir Bo Westergaards 6 Odessa La Marc favoritt i et hoppeløp. Står perfekt inne på pengene, og med løp i kroppen er Love You-datteren hesten å slå. Legg merke til at Jeppe Juel kjører alle Westergaard-hestene siden Bo er utelukket denne uka. 

I det tredje løpet skal ni talentfulle 3-åringer kjempe om en førstepremie på 50 tusen kroner i DNT's unghestserie. En sterk hjemmeduo står på strek i Geir Flåten-trente 2 Tele VIking som feilet fra seg en mulig seier sist samt Romtveits 4 Dragon som er i voldsom fremgang. Det er dog mange gode ungdommer på tillegg med fintstammede og høykapable 7 Briskeby Rappa i spissen.

V75-spillet starter som vanlig i det fjerde løpet med spillestopp kl. 15:00.

I den første avdelingen blir seiersmaskinen 15 Gylden Knut favoritt. Haakenstad-traveren med en seiersprosent på 72 var supergod i årsdebuten på Bjerke 22. juni der han holdt unna for formtoppede Ovedølen på 26.6/2600a. Står ille til i bakspor på tillegg, og dermed kan det bli vondt å fange 1 Grøtte Svarten som faktisk gjør årsdebut. 4-åringen er kommet i Tjomsland-trening, og leverte et fantastisk prøveløp på 27.5/2160v. En herlig duell er i vente (og det sier sitt at tredjevalget 5 Nume Balder/Høitomt kun er streket på 16%).

NY DUELL
ligger det an til i V75-2 der 14 Barifant blir bankertippet av mange etter sin strålende oppvisning på Forus sist - tross stor galopp gjorde han narr av konkurrentene på dagens distanse. I likhet med Gylden Knut har imidlertid også Westergaard-traveren trukket bakspor på tillegg, og det kan gjøre sitt til at treårige 1 Abdul B.R. og Vidar Hop stjeler løpet. Var indisponert sist, men Waaler-traveren var meget god gangen før.

Bli ikke overrasket om lillebroren til Passphoto B.R. leder hele veien streket på bare en av fire kuponger!

TABU IGJEN?
Dagens sportslige høydepunkt kommer i den tredje avdelingen der 150.000 kroner venter vinneren av Aktaion Grand Prix hoppeløp. Etter kvalifiseringen å dømme blir 1 Tabu B.R. alt annet enn lett å slå - var gnistrende god fra start og vant overlegent på 13.3/1609a. Det er dog snakk om hopper og hesten har ikke prestert særlig bra før det løpet. Det er mange gode konkurrenter som står klar om Jessen-traveren ikke er like god denne gang. Nevnes må Lennart Bäverholms 3 High Eleven L. som er en lillesøster til unghestfenomentet First Eleven L. Avsluttet flott i kvalet, og skulle Olle Goop ikke havne altfor langt bak innledningsvis kan hun vinne. Det samme må sies om sterke 2 Farmer's Julia, mens jokeren i leken helt klart er 4 Joie De La Lumiere. Spotlite Lobell-datteren til Steinar Hammersborg kom nemlig ut etter lang pause sist, og holdt nesten helt hjem. Med det løpet i kroppen samt forventet skorykk er 10-prosenteren hyperinteressant i dag! Også 9 Diva Arvells var god etter pause sist, og står fint til denne gang.

HERLIGE HOPPELØP
60 tusenlapper venter vinneren av V75-4, og her ser det ut til at de tøffeste damene står på tillegg. Nå er det alltid vanskelig å hente strekhester på varme sommerdager, og Westergaard varsler om toppform på 6 Variete B.R. som dessuten skal lettes i balansen. 12 Cyrilja er en topphoppe som blir klar forhåndsfavoritt, men det er mange gode hester på farten her. Søvik-trente 8 K.L.M. Linedancer var knallgod toer sist og står fint til for unge Glittum som nok er lysten på mer Grand Prix-moro, 14 Dressedforsuccess har trukket springsporet og Hamre-traveren er meget god på sitt beste - ble annen i Ulf Thoresens hoppeavdeling her i fjor. En megaluring er 13 Olympic Image streket på bare fem prosent. Gidde Palema-datteren er meget god på sitt beste og vil trolig havne fint til fra sitt fine startspor.

FRA ØDEGAARD TIL HØITOMT
Ja, 2 Eld My blir kraftig kuskeforsterket og med prestasjonen sist i minne er det ikke rart at 5-åringen blir dagens største favoritt. Oppfører hun seg som sist ser man nok bare bakskoene til Steinsvad Eld-datteren, men en hoppe med ni starter bak seg er vel ikke akkurat det man forbinder med en banker. De som jakter 35 millioner vet hva de skal gjøre her.

Dagens Dobbel-spillet starter som vanlig i V75-6 og er dagens andre hovedoppslag, nemlig Thor Tholfsen Minneløp med 100.000 i førstepremie. Løpet kjøres over 2100 med bilstart og er forbeholdt stallfolket. Det er et meget jevnt og fint felt der kun 7 One More Fight IKKE står med seier i raden. Hesten som trenes av Arild Kaasa på Jarlsberg og kjøres av hans sønn Christian har dog gjort enorme løp over lengre tid - uten å vinne. Det hadde nok smakt fortreffelig med hjemmeseier for familen som opplevde tunge dager tidligere i år. Favoritt blir 1 Nimbus Vang som slo nettopp One More Fight da han travet ny rekord 13.6 sist - blir overfløyet, men Østre er blant våre beste unge kusketalenter (kanskje han må kopiere slalomkjøringen med High Chanel).    

JOHAN HELE VEIEN?
I V75-finalen kan vinneren heve 75.000 kroner noe som er magert i forhold til 35 millioner som tilfaller en eventuelt alenevinner - at det skal skje på Jarlsberg er det som kjent gode muligheter for - les pottbanen slo til igjen.

1 Johan Herbjørn blir klar favoritt til å spore helt hjem, og etter to imponerende tetseire på slutten er det helt klart hesten å slå. Lokale 13 Føynland Kongen og Geir Flåten er dog kapabel til å klare det - har vært helt enorm de siste månedene og står fint til i løpet. Fra trøndelag kommer dessuten seiersmaskinen 4 Frakast som etter 11 av 11 i fjor kun har vunnet halvparten av årets starter. Kusk Edvard Kristiansen melder dog om interessante utstyrsendringer, og selvom sporet er trangt synes det dumt å ikke streke den toppstammede Moe Odin-sønnen. 8 Tuxi Titan blir i likhet med Eld My kraftig kuskeforsterket til Eirik Høitomt, og selvom Ruud-traveren står dumt til denne gang er den en klar outsider.

VELKOMMEN TIL EN STRÅLENDE TRAVDAG!