Megaman i comeback

Skrevet av Pål Jensen,  06.07.2011
Artikkelbilde
Jan-Erik Andresen har hatt mye moro med Megaman Neo som gjør årsdebut fredag (foto: hesteguiden.com)

Megaman Neo har ikke startet siden han ble tredje i et løp stallkompis Yarrah Boko vant her på Jarlsberg 6. november i fjor - fredag kommer han tilbake og blir storfavoritt i V65-finalen.

Ni løp står på menyen og elitetraveren til trener Trond Anderssen gjør altså en svært spennende start. Den svenskfødte åtteåringen etter Super Arnie har tross endel galopper og helseproblemer sprunget inn nærmere 2.7 millioner og travet 11.0. Etter en vintertreningsperiode hos Flemming Jensen er hesten tilbake på Vestre Ådal, og treningsrapportene er solide. Den startraske hingsten står fint til i fjerdespor, og i Lars Anvar Kolles fravær er det Tom Erik Solberg som får prøve seg bak stortraveren. 

Motstanden er imidlertid god, og to andre 11-travere samt fjorårets norske Derbyvinner Makarov har dessuten trukket de tre innerste sporene. 1 M.T. Cherokee har riktignok ikke vunnet på en stund, men Hamre-hesten har en fin oppgave denne gang. Det har også Bo Westergaards 3 Atlantic Ås som kan veldig mye på sitt beste, mens 2 Makarov muligens er den som har størst fordel av full distanse.

TUKTER GUTTA?
Fin kvalitet er det også i det andre DD-løpet der tolv kaldblodshester med rundt halvmillionen i grunnlag skal sprinte om 18.000 kroner. 4 Trineline satt fast etter litt pause sist, og det skal bli interessant å se hva den hyperkjappe damen kan utrette mot tøffe hingster - på speed er det neppe noen som rører henne. En som her herdet i harde selskap på slutten er 5 Røyns Skatt som har en fin oppgave foran seg. Riktig til spormessig står 1 Oppegaards Pilen, 2 Rigel Jao og 3 Eld Pål som kan vinne med klaff. Det må nok også 8 Kjeltringen og 12 Lunde Rappen ha fra håpløse startspor - begge viste imidlertid toppform i siste start i Årjäng. Høykapable Kjeltringen utklasset veldig gode hester på 25.7 full vei volte, mens tolvårige Lunde Rappen overrasket da han travet ny rekord 23.1 med voltestart.

STARTRUSH
i vente i V65-4 der Dag-Sveinung Dalen vil gjøre alt han kan for å forsvare innersporet med 1 A.T.M. Angie. 7-års hoppa blir dog utfordret av tre pausehester. Kolnes-trente 6 Grand Canyon er en meget god tetløper med ti seire på samvittigheten, mens også Midtfjeld-traveren 5 Bullys Mr. Frazer kan flytte bena fra start. 2 Moonlip Augustinu har ikke startet siden 2009-sesongen da han imidlertid vant tre løp for Jens Kristian Brenne - spennende med fint prøveløp i ryggen fra et flott startspor. Det har også 3 Thai Quest trukket og Holm-traveren kan vinne om hun har dagen, og er en naturlig outsider sammen med kjappe 8 Danish Angel som dog igjen har trukket et svakt spor.

MATCHES MOT UTM
3 Lonely On Line matches mot Ulf Thoresens hoppeavdeling og treåringen har da også innledet fint i sine tre starter i livet. Må nok vise seg frem skikkelig for å få plass i neste søndags storløp så regn med offensiv satsing fra trener og kusk Tom Erik Solberg - bergenseren som blir ny Jarlsbergtrener etter Grand Prix-travet.

5 Writing Hall er en god 4-åring som var nede på 14.6 til annen her på Jarlsberg sist, og Hammersborg-traveren virker i klar fremgang. Det er flere startraske i første rekke og det kan gjøre oppgaven lettere for hoppene i dårlige spor. 7 Lois Lane er god nok med klaff, og fra bakspor dukker tre pausehester opp som alle har kapasitet til å vinne. Både 10 Ozzie De Vie, 11 Sunray Shadow og 12 Power Pigen kan skilte med tre seire på relativt få starter, og kan sammen med 9 Nordea Lavec vinne med klaff.

BEDRE SENT ENN ALDRI
Ja, det kan man virkelig si om 9 Valley's Troubador i den andre avdelingen. Dell Ridge Image-vallaken debuterte nemlig ikke før i fjor i en alder av ti år. 11-åringen har imidlertid gjort sine saker meget bra med fire seire på 25 start og 145 tusenlapper på konto. Takler stayerdistanse fint, og fra et perfekt startspor spurter nok hesten til en topplassering igjen. En som garantert kjemper om seieren er 5 Samuraj November - vel å merke feilfritt. Det har dog ikke Kolnes-traveren for vane å klare, men kanskje landschampionen kan holde den sterke 7-åringen i rett gangart. En som har en riktig oppgave er 2 Watson Line som dog har skuffet ved å ikke være særlig tøff når pengene deles ut - satt dog fast sist og Stenberg er i dytten som aldri før. 4 Lady's Bugi Li har fordel av distansen, og med tre løp i kroppen etter langt fravær kan det kanskje være dags. To hopper med fin kapasitet er 6 Cigaro News og 8 Annie Girl - begge er mye bedre enn raden og går til mål.

ENDELIG EN SEIER?
V65-innledningen er ingen enkel affære, men kanskje kan fintstammede 8 Frenchwoman ta sin første seier. Feilet bort seieren mot Lois Lane i årsdebuten, og gjorde også en flott opphenting til tredje gangen etter. Holder Halle-traveren seg i skinnet sammen med ny kusk Eirik Høitomt bør seierssjansen være god selvom sporet er begredelig. Uten seier på 15 forsøk er 7 Takeover Lad, men den raske 4-åringen skal ikke være mye forbedret for å kunne kjempe i toppen her. Trond Anderssen starter ofte i Tønsberg - med stor suksess. Landets ledende trener har vært heldig med sporet til 1 Famous Tile som var ute i ulvelag sist (aktaionkval), mens hun var tapper annen på 15.9 i slutten av april. Er sikret en fin reise, og må på alle bonger sammen med formkusk Borg.

NOE STORT PÅGANG?
V65-spillet begynner først i det fjerde løpet kl. 19.35, men det er etpar spennende hester å følge i de innledende løpene også. Den toppstammede 3-årshoppa 6 Writing Love vant enkelt i debuten sammen med Thor Borg - denne gang setter trener Geir Kihle seg opp i vogna i innledningsløpet som starter 18.10. Deretter skal en lillesøster til selveste Moe Odin debutere. Tor Martin Moe eier og trener 3-årige Moe Menja etter Mørtvedt Jerkeld som Vidar Hop får gleden av å kuske i kveldens andre løp.

LAD OPP TIL GRAND PRIX-UKEN MED FREDAGENS FINE V65-MENY