Spennende V5-rebuser

Skrevet av Pål Jensen,  04.07.2011
Artikkelbilde
Innfrir svenskegjesten Classical Hill bankerstempelet i begge V5-spillene tirsdag? (foto: hesteguiden.com)

For andre uke har vi doble kjøredager og det er to utfordrende V5-spill vi står overfor tirsdag kveld.

Før Jarlsberg Grand Prix-festen braker løs neste onsdag skal vi i ilden to ganger med V65 på vår vanlige fredagskjøring, mens vi altså allerede tirsdag har dobbel V5-omgang her i Tønsberg. Med fire hoppeløp og fulle felt i syv av de åtte V5-løpene kan det fort vise seg svært lukurativt for de som prikker rett vinnerrekke. Legg forøvrig merke til at det nå er mulig å skrive ut vårt komplette baneprogram fra boksen nede til venstre på forsiden. Ønsker du kun løpsoppstillingene finnes de som vanlig øverst i venstremargen.

A-spillet sparkes igang klokken 18.35 med et travritt med ti hester bak bilvingen over sprintdistanse.

24. juni fikk vi se en blendende oppvisning av Wictoria Laylock som spant rundt ovalen på utrolige 13 blank - så fort går det neppe tirsdag. Det var Liv Pedersen som red rekordløpet og landets beste travrytterske har en god sjanse også denne gang. 7 Nugga Hydrup har nemlig vist seg som en solid montèhest, og på åtte starter har Mathisen-traveren ikke vært dårligere enn fjerde - alle med Liv på ryggen. Blant to seire ble den ene tatt på Jarlsberg 22. oktober i fjor. En annen som ser ut til å ha fått et oppsving under sal er 3 Terra Nova. Åtteåringen ble knepent slått til andre i sin montèdebut 9. juni, men det varte ikke lenge før seieren satt. Under NM på Drammen lenset Super Arnie-sønnen unna og vant overlegent for Siv Emilie Løvvold til 8 ganger pengene. Det står hun ikke i denne gang sammen med NM-treer Mette R. Nyløkken, og at det handler om sprint er nok bare en fordel for hesten. 8 Surfing Superb er en annen kjapp traver som denne gang får hjemmebanens Løvvold i salen, og oppgaven virker langtfra håpløs. 6 Un Dollar har vunnet to travløp i år, mens syvåringen kun har startet en gang i travritt. Ble disket som mye spilt da, men trener Ole Bjørn Hoppestad har gode montehester på stallen og vi tipper Tone Turnbull setter seg opp med seier i blikket. Kapable 5 Natalma Halbak avlegger montèdebut i likhet med rytter Trine Kaspersen og er en aldri så liten luring i leken.

EN ELLER MANGE?
I den andre avdelingen skal tolv hopper med under 30.000 på konto sette hverandre i stevne og fra et forlokkende førstespor blir ubeseirede 1 Paradise Augustinu naturligvis hardt betrodd.
3-åringen fra Hof har vunnet enkelt i sine to starter, og sammen med formsterk vikarkusk Thor Borg er det hesten å slå (foto: hesteguiden.com).

Møter imidlertid flere lovende travere, og hele seks av konkurrentene står med seier i raden - deriblant 9 Protector's Lady K.B. som var helt nede på 15.2 i siste start. Et sjeldent godt lavgrunnlagsløp med både sportslige og spillemessige poenger.

FLOTT UNGDOMSLØP
Også i V5-3 skal en treårs hoppe ut mot eldre hester, og det er virkelig en tøff test den ferske V75-vinneren 5 Uptown B. Girl står overfor. Den lovende Anderssen-traveren imponerte da hun spurtet inn 100.000 kroner i Drammen sist, men det blir alt annet enn enkelt å slå flere garvede og gode konkurrenter. Dette er forøvrig det niende løpet i Vestfold og Buskerud Travforbunds Ungdomsserie, og det hjelper nok at det er lederen av serien Dag-Sveinung Dalen som sitter i vogna - kusketalentet kjenner jo også hesten fra trening. Ole-Christian Kjenner vant det forrige løpet da han sendte overrraskelsen Zam Van Camstra først over mål - det blir nok ikke like høy odds på 2 Burj Al Arab som holder meget fin form og står perfekt inne i løpet. Her satser nok Kjenner på tidlig tetkjenning, og derfra har Thai Tanic-sønnen vunnet to ganger allerede denne sesongen - viste dessuten flott form til knepent tap fra dødens mot gode Chip Line sist. En annen ungdom som gjør det godt i sulkyen er Ole Johan Østre, og han er slett ikke sjanseløs bak speedkulen 4 Spirit Scot - også det en femåring etter Norges raskeste traver. Steinseth-traveren holder stålform, og fra et fint startspor ligger det an til nok en topplassering. Lokale 7 Speedy Scarlet E. har fått tre løp i kroppen etter lang pause, og med raden 4-3-2 hadde det vel passet med en seier for den kapable Stensrud-traveren som får Marius Høitomt i vogna denne gang.
Skulle favorittene kjøre for hardt innledningsvis kan to formsterke hopper med fremadstormende jenter i vogna muligens sjokke. 11 Celina De Mill er nemlig meget god på go'dagene, mens 12 Chambermaid har vært veldig forbedret til to strake andreplasser fra dødens på slutten.

NY VIKTORIA?
I V5A-4 starter også B-spillet er det store spørsmålet er om 9 Krylling Viktoria har blitt en ny hest over natten. 6-års hoppa etter Storm Jo var nemlig helt outstanding i Årjäng sist der hun bare lenset unna og perset med 3.5 sekunder - langt foran konkurrentene tok hun sin første seier på knallgode 28.7 med voltestart. Var det pisken som gjorde utslaget eller har Steinseth-traveren kommet på bedre tanker?
En som har kommet sent, men godt er 10-årige 4 Værvill som har gjort solide løp denne sesongen - sist rekordforbedret Berås-traveren seg til 29.7, og er sammen med 6 Mysil klare garderinger for de som ikke stoler på favoritten. Raske, men usikre 8 Frøy Balder er en typisk outsider sammen med umulige Høitomt. 

NY SVENSKESEIER?
I V5A-finalen blir 2 Classical Hill en klar forgrunnsfigur og sikkert singelkryss for mange både i A og B-veddemålet. Den aldrende hoppa er både sterk og rask og imponerte storligen sist hun gjestet Jarlsberg. Sammen med Tom Horpestad slo hun enkelt gode medsøstre fra dødens på sterke 14.9 full vei. Det kan igjen bli dødens, og da kan det kanskje bli verre å vinne på en kjapp sprint?. Både 1 Comi Jet og 6 Overture F.H. er raske i vei, og skulle en av dem velge å sitte i føringen kan vi få favorittfall. Begge er for å si det pent veldig mye bedre enn raden indikerer, og skulle sistnevnte gå feilfritt skal selv storfavoritten få sitt svare strev med å vinne.

Dagens svakeste løp kommer i V5B-3 der kun åtte kaldblodshopper skal i ilden. Når det så er snakk om svært urutinerte damer med høyest 22 tusen på konto sier det seg selv at det ikke er lett. Kjetil Helgestad-trente 7 Janne har travet feilfritt tre ganger på rad, men den fintstammede Spikeld-datteren har likevel ikke maktet å vinne. 3 Jærvsøluna er i fremgang, men heldekk er nok en nærliggende løsning - det koster jo mindre enn normalt for å si det slik.

Kveldens fjerde hoppeløp møter oss i DD-1 som starter kl. 20.35, og heller ikke dette er særlig lettløst. Kun 3 Bjørnli Ramona kan skilte med seier programraden, men Steinseth-traveren med kun to seire på 35 starter er ingen løve eller skal vi si løvinne. 9 Våler Frøkna var god i fjor og vant blant annet under Grand Prix-travet. Jakter årets første og ser ut til å nærme seg formen igjen - Kai Johansen har dessuten en meget fin seiersprosent på Jarlsberg, og kan være en frekk løsning på et vidåpent løp.

OPPFØRER SEG NÅ?
1 Dumdumboy var meget god for Kristian Malmin i fjor med fem seire på ti forsøk, men i sine tre siste starter har han dessverre levd opp til navnet. To ganger har han feilet tilsynelatende umotivert i tet. Uten tull kan han spore B-finalen hele veien. En annen som har vært vanskelig er Sandefjordseide 10 Wixi Laylock som imponerte i tre seiersløp i fjor. Årets tre første starter endte dog alle i galopp, men sist var Johnsen-hoppa tilbake i slag og vant helenkelt i V65. Plussvarianter er også Teigen-trente 7 Magic Me samt 12 Novize som har imponert ved sine to Jarlsberg-seire, men begge trenger i likhet med formtoppede 8 Fashion Albert tempo og klaff fra vonde utgangsposisjoner.

VEL MØTT til to utfordrende V5-rebuser - første løp starter kl. 18.00!