Tom Erik på plass

Skrevet av Pål Jensen,  29.07.2011
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg har tatt med seg familien og flyttet til Vear - Jarlsberg Travbane er heretter hans nye hjemmebane

Tom Erik Solberg har allerede funnet seg godt til rette på sin nye hjemmearena.

Den 35-årige Bergenseren som ligger på tredjeplass på landstatistikken bak Eirik Høitomt og Lars Anvar Kolle har overtatt Geir Kihles stall på Jarlsberg Travbane. Den har han fylt den opp med ungdommer han håper kan bringe ham en fremtidig klassisk vinner.

Hva var årsaken til at du valgte å gjøre vestfolding av deg?

- Jarlsberg ligger jo veldig sentralt mht reisevei, og har også meget fine treningsforhold samt et godt miljø - jeg har dessuten vel så mange hesteeiere herfra som i Telemark. Med tre små barn syntes vi også det var riktig å flytte nå.

Du har 24 hester i trening som betyr at du fortsatt vil ha en filial i Skien?

- Ja, inntil videre vil løpshestene stå på Furuheim der det er perfekte forhold for de eldre hestene. Mitt hovedfokus er imidlertid å trene frem klassiske vinnere, og det er unghestene jeg vil satse mest på. Fortiden har jeg fem toåringer og seks treåringer på stallen - se treningsliste.

Du har hatt voldsomme fremganger de siste årene - hvordan ser du på fremtiden?

- Jeg har vært heldig å få kjøre mange gode hester, men det går opp og ned i denne bransjen. Jeg har tonet ned min egen trenervirksomhet de siste årene, men føler nå at tiden er inne til å satse hardere. Jeg liker veldig godt å jobbe i stallen, og drømmen er selvsagt å trene frem en klassisk vinner. Jeg kan ikke annet enn se lyst på fremtiden.
Etter å ha vunnet Derby med både Bork Odin og Norheim Faksen har Solberg sjansen til å ta et ekte hat-trick sammen med Romtveit-trente Dotterud Teddy i år (begge foto: hesteguiden.com). 

TOPPHESTER I FLENG
Du vant nok et storløp da Tourbillion tok seg av Aktaion Grand Prix, og er i vinden som aldri før. I kveld skal du kvale Dotterud Teddy til den svenske Derbyfinalen, mens du kjører lokale King Coral i NM på Biri i morgen og J.T.'s Crown fra førstespor i Märthafinalen søndag. Det går slag i slag.

- Ja, jeg kan ikke klage. Dotterud Teddy så knallfin ut i det siste hurtigarbeidet på 24 full vei og jeg er på vei til Östersund nå.

Da må vi ønske deg lykke til med helgens oppsitt Tom Erik og velkommen til Jarlsberg Travbane!

- Takk for det, avslutter en kar med beina godt plantet på jorda tross all suksessen.