Topphester i fleng søndag

Skrevet av Pål Jensen,  11.07.2011
Artikkelbilde
Blir det ny storløpstriumf for Brad De Veluwe i Ulf Thoresens Minneløp søndag (foto: hesteguiden.com)

Det er fantastisk gode hester som besøker Jarlsberg Travbane i helgen der søndagens Ulf Thoresen-oppgjør som ser ut til å bli noe utenom det vanlige.

Full V75-omgang med elleve løp på programmet lørdag blir fulgt opp av en stjernespekket meny bestående av tretten løp søndag. Mens finalen av Aktaion Grand Prix hoppeavdeling er hovedoppslaget lørdag er det Ulf Thoresen-oppgjørene som står i fokus søndag, men det er gode hester også i rammeløpene.

Klikk for program lørdag og søndag

Det er Nordisk V65 søndag og allerede i V65-1 får vi stiflte bekjentskap med flere meget gode sprintere i Anders Jahres Pokalløp. Navy Seal US skal forsøke å forsvare fjorårsseieren, men kommer absolutt ikke til dekket bord da både Cromwell som har vunnet dette løpet to ganger samt Arnold Mollemas lynhurtige Unforgettable er blant utfordrerne.

Yarrah Boko har selvsagt skremt bort mange fra stayerløpet, og vår nye internasjonale stjerne runder normalt alle i V65-2 tross 60 meter tillegg. Kun Lutfi Kolgjini tør utfordre med sin Nash As som står førti meter foran i det tre runder lange løpet som frister med 150.000 til vinneren.

ET TOPPLØP
I hoppeavdelingen av UTM skal Kolgjini prøve å ta sin andre strake, og Oyster Kronos med fire seire på fem forsøk i år blir trolig favoritt - har vunnet på 13.0.

En både rørt og glad Ludde gjorde rent bord i fjor - blir det mer jubel for showmannen i år? (foto: hesteguiden.com) 

Hugo Langeweg tar dog neppe turen uten ambisjoner med Bewitched som kan skilte med fire triumfer på seks starter, og dessuten har trukket et perfekt andrespor bak bilen. Svante Båth kommer med en rekke hester til Tønsberg søndag, og hans Global Nova har allerede tjent over 600.000 og har toppkusken Ulf Ohlsson i sulkyen. God har også Vikens Pine vært, mens Mollema stiler med One In A Million. Fire norskfødte med Moni Strong og Eirik Høitomt i spissen utgjør et spennende hjemmelag.


ANDERSSEN I GRUNNLAGSLØPENE?
I tillegg til Yarrah Boko har landets ledende travtrener gode sjanser også i to løp stengt ved 500.000 og en million. I V65-4 står formtoppede Frameable perfekt inne på pengene, men bakspor var nok en strek i regninga. Kun Svante Båth-trente Global Ligthning som travet 11.9 sist kommer på besøk. I V65-finalen har startkatapulten Kejser K.D. trukket førstesporet, men må prestere opp mot sitt beste for å holde unna for flere meget kapable sprintere.

HERLIG MINNELØP
Årets utgave av Ulf Thoresen Minneløp ser ut til å bli et skikkelig toppløp. Storfavoritt blir selvsagt Tuomas Korvenoja med sin stjernetraver Brad De Veluwe - spesielt etter at han trakk et perfekt andrespor bak bilen. Utfordrerne står dog i kø, og landsmannen Markku Nieminen har etter ryktene å dømme en svært god 3-åring i Bullo Citrullo. Fra Sverige kommer tre solide travere i Labero Broline som vant på 14.4/2100a sist, Kolgjini-hesten Obey Kronos som har vært nede på 13.8 samt en annen Viking Kronos-sønn i Showtime F. med toppkusken Johnny Takter i vogna. Arnold Mollema har med svært gode Staro Foot Loose med 13.0-rekord. Fort har også danske Rambo Flex travet - noterte 13.2 som annen bak Brad i Oslo.

To norskfødte prøver seg, og Brækken-traveren Juliano Rags som har vært nede på 13.9 full vei allerede samt Illuminato Winner L. og Eirik Høitomt har begge vist fine ting sålangt. Den tiende og siste plassen fikk norsktrente- og eide Rocky Winner som hjemmekusk Thor Borg skal tøyle.

DET ER BARE Å GLEDE SEG TIL TRAVFEST PÅ JARLSBERG - FEM DAGER TIL ENDE!