Fotball og trav

Skrevet av Pål Jensen,  12.07.2011
Artikkelbilde
Vidar Hop blir sentral torsdag - først skal han lose Poker Siem først over mål i V5-2 før han skifter til fotballstøvler og inntar indre bane. Der skal Brannsupporteren vise sine ballkunster sammen med en rekke kollegaer.

Torsdag er det lunsjtrav og fotballkamp som har fokuset før storløpene står for tur under en kvalitetsfylt Grand Prix-helg.

Fem løp skal kjøres under lunsjtravet som som starter kl. 13.37 og på under en time er V5-spillet avgjort. Det er imidlertid ingen grunn til å dra hjem så tidlig - kvart over tre starter nemlig den tradisjonsrike fotballkampen mellom travtrenere, kusker og personligheter i og utenfor travsporten.

MARTIN HELT SJEF?
Etpar briljante fotballspillere dukker opp og vil nok sette sitt preg på fotballkampen. Norgesmester Raymond Kvisvik har vært med flere ganger tidligere, mens også Vålerengas trener Martin Andresen har meldt sin ankomst i år. Det blir helt sikkert en gøyal kamp som dommer Thor Borg har full kontroll på.

En svært glad gjeng - ihvertfall før kampen er spilt (foto: Trav og Galopp-Nytt)

HØYERE UTBETALING DENNE GANG
I fjor vant det to 1-oddsere på lunsjtravet, og da hjalp det ikke at det kom en skikkelig smell signert Høitomt i V5-1. Utbetalingen forble tresifret, men i år er det trolig ingen hester som kommer til å stå i under to i odds. Det pleier å bli kjørt friskt i lunsjløpene, og med forventet sol og ekstra mange tilskuere blir det nok fart på sakene også denne gang - det kan gi overraskende vinnere.

I V5-innledningen blir to toppstammede Andover Hall-sønner forgrunnsfigurer i et lavgrunnlagsløp der kun en av deltakerne har vært på seremoniplass. De tøffe satser på at 5 Super Market og 7 Zetus gjør opp - begge har vist fine ting i sine tre første starter, og sannsynligheten for at en av dem avlegger sitt maidenship torsdag er ganske god. 3 Battle It Out og 6 Dream Flight er raske i vei og brukbare hester som står klare til å overta om favorittduoen svikter.

EN POKERSJANSE?
I den andre avdelingen blir 2 Poker Siem klar favoritt fra flotte forutsetninger. Her ligger det an til tidlig tetkjenning, og da bør 4-åringen til Geir Lerbo ha gode muligheter til å ta årets første. Lovet jo mye i fjor, men vallaken har skuffet litt denne sesongen. Bedre oppgave enn dette er dog ikke å oppdrive og det bør være en solid sjanse. En eller alle virker nærliggende.

FLOTT TRAVRITT
7 Wembley Boko montèdebuterte på en svært overbevisende måte da han utklasset konkurrentene på flotte 16.0 full vei på Sørlandet. Blir vond å slå om den innsatsen gjentas, og er en mulig banker. Kan dog få kamp av Sørlandskollega 5 Richrider som har vunnet sine to siste løp under sal godt understøttet av Lene Vehusheia Rørvik. 2 Rite On Volo var også meget god i sitt første løp med rytter, og holder hoppa seg litt roligere underveis denne gang kan dyktige Mette Nyløkken lede hele veien denne gang. 8 Peacekeeper har travet 13.8 denne sesongen, og gjør en spennende montèdebut - attpåtil med Liv Pedersen som rytter. 1 Dreamcatcher taper mye fra start, men henter mange på sisterunden dersom angrepet blir timet riktig, mens dyktige Siv Emilie Løvvold kan vise til seks seire den siste måneden - 9 Mr. News er dessuten en god montèhest og bør strekes ved gardering.

FAVORITTER I DÅRLIGE SPOR
I V5-4 avlegger 8 Poppy Hills debut for Frode Hamre med gode treningsrapporter i ryggen. Treneren sier han vil ta opp og kjøre tilslutt fra et dårlig spor. Hamre har mange gode unghester på stallen, og Credit Winner-sønnen må selvsagt strekes på alle bonger. Strengt tatt burde jo utenlandske hester som kommer i norsk trening gå prøveløp før de kastes inn i totalisatoren - blir bingo dette, men de som kan følge varmingene har ihvertfall en fordel. En hest vi imidlertid har sett er 12 Papaya D. og spesielt ved Åbyseieren imponerte Glittum-traveren stort. Fra dødens bare stakk Great Challenger-sønnen unna til overlegen seier på 16.9 full vei. Skuffet sist, men 4-åringen meldes fin i trening igjen, og det er en type som tåler å gjøre litt selv dette. Bedre til spormessig står 1 Running LIndy og 3 Rex Santana som begge dessuten er startraske og på tetjakt. Førstnevnte imponerte ved å vinne karrierens to første løp, men har tullet mye siden. Rex Santana er langt mer stabil, og har vunnet to ganger denne sesongen - et naturlig kryss sammen med startkatapult Hop. 4 Frenchwoman gikk endelig feilfritt sist, men klarte likevel ikke å vinne i Halle-debuten. Full vei er nok en fordel, og hoppa har fine forutsetninger. Fra Rogaland kommer 9 Yor De Landerije som har gjort fine innsatser - står til for et fint opplegg herfra sammen med vinnervante Tom Erik Solberg. 7 Pitch Black har ikke innfridd, men Anderssen-traveren bør kunne hevde seg her.

BESTE HESTEN VINNER?
I V5-finalen skal tolv hester med maks 500 startpoeng og 300.000 i grunnlag sette hverandre i stevne over en kjapp autosprint. Det er neppe noen tvil om at 7 Orion Hindø er den beste i dette feltet. Glittum-traveren debuterte på norsk jord under Grand Prix-travet i fjor, og gjorde et mektig løp utenpå Flawless Victory til sølv på 13.0. Det gikk litt i dur og moll for hesten stallen hadde store ambisjoner med (prøvde seg i dansk Derby uten hell). Fant formen og tok bl.a. tre seire i begynnelsen på årets sesong. Formen er riktignok litt dunkel pr. i dag, men her satser nok unge Glittum fremover direkte, og er hesten i 80% form vinner han V5-avslutningen.

Far og sønn Glittum har gode stallhester i Papaya D. og Orion Hindø - vinner begge slik Truls indikerer?

1 Extra Strenght er en god tetløper som muligens kan gjøre oppgaven vrien for Orion Hindø (vant to løp på 14.4 i fjor), mens 3 Mick Brogård viste fin form sist og har trukket et godt spor igjen. Svenskegjesten 9 King Cobol skuffet som mye betrodd sist - kan være forbedret med det løpet i kroppen og var en plussvariant i fjor. Blir det tøff kjøring underveis vet vi en som ofte dukker opp som troll av eske. Jada, og Gunnar Austevoll sitter dessuten bak en god traver i 12 Gigant Dream som blir skummel med overpace.

I en omgang uten de helt sikre holdepunktene kan det derfor bli fine penger for de som gjør de rette valgene.

VEL MØTT TIL LUNSJTRAV OG FOTBALLKAMP TORSDAG! 

Begge travfoto: hesteguiden.com