Anders med to gode

Skrevet av Pål Jensen,  09.06.2011
Artikkelbilde
Anders Tovengen (t.h.) smilte fornøyd etter at Sugar Fine Photo vant DNT's 4-årsfinale på Klosterskogen. Fredag håper han Gunnar Austevoll igjen kan føre hesten først over mål (begge foto: hesteguiden.com)

Østfoldtrener Anders Tovengen kommer til Jarlsberg med to gode kort i en kvalitetsfylt V5-finale.

55-åringen fra Askim har hatt stor suksess med flere fine unghester de siste sesongene der spesielt Golden Brown herjet i våre hjemlige årgangsløp som 3- og 4-åring. En annen som har gjort det svært godt er Sugar Fine Photo som tjente 440.500 i sine to første år på banen - fredag er seksåringen en av to hester Tovengen har til start i V5-5.

Du kommer med fine hester - hva tror du om sjansene i morgen?

- Både 4 Sugar Fine Photo og 7 H.P. Speranza er i flott form, og spesielt hyggelig er det at førstnevnte endelig har fått et fint startspor.

Blir det ladding?

-  Det er opptil kusken, men hesten er rask i vei og teten er absolutt innen rekkevidde.

S.J.'s Photo-sønnen har ikke vunnet siden 4-årssesongen?

- Nei, han har slitt med beintøyet og ble kneoperert. Han kan ikke trenes hardt og går mest i skrittemaskin. Jeg synes han gjorde et fint løp sist - det ble nemlig en bråstopp, men han fullførte meget bra.

Tror du han er god nok til å vinne?

- Ja, men pga helsen er det vanskelig å si hvordan han presterer fra gang til gang. Humøret er dog på topp om dagen, og det er et godt tegn. Når sporet også ble veldig bra må jeg innrømme at jeg har litt forventninger. Hesten går med pg-sko foran og aluminum bak noe han også gjorde sist.

STRÅLENDE FORM


H.P. Speranza tok sin forrige seier akkurat her på Jarlsberg for ett år siden. Seiret da på 13.5/1609a for Per Oleg Midtfjeld, mens det fredag er Momarken-kollega Cato Antonsen som får sjansen bak 8-åringen.

H.P. Speranza har gjort solide løp i hele år, men seieren mangler.

- Ja, det er snakk om en helt ukomplisert hest som alltid gjør sitt beste. I V75 i Bergen nest sist var han unnskyldt da han ikke tok til seg mat eller drikke. Ellers har HP levert flotte innsatser og tatt fire andreplasser på syv starter denne sesongen.

Hvordan håper du løpsopplegget blir fra et vrient startspor?

- Høyt tempo i front er vel en forutsetning for å hevde seg mot gode konkurrenter, men det ligger det vel an til å bli. Hesten gjør alltid sitt beste, og med et løp på rulle tar han mange tilslutt. Nei, jeg blir ikke sjokkert om en av mine hester vinner.

Hvordan er ståa ellers på stallen?

- Jeg fikk nettopp inn søsteren til Golden Brown, 2-årige Golden Feline som det skal bli spennende å jobbe med. Hun har i likhet med storebroren stått hos Kåre Andersen som gjør en flott jobb med unghestene. Golden Brown (e Chipmate) fikk forresten en helbror i år.

Ellers skal jeg ut med en ustartet treåring på Bjerke onsdag - Gazzas Image er en hest jeg tror skal gjøre det bra. Den er forøvrig eid og oppdrettet av Tore Gard som også hadde faren Gazza Degato, avslutter Tovengen.