Utfordrende V5-rebus

Skrevet av Pål Jensen,  07.06.2011
Artikkelbilde
Tar Kristian Bjørnerød revansje på Big City Rambler med Gidde R. Icke i V5-finalen? (alle foto: hesteguiden.com)

Mange vinnerkandidater i alle løpene borger for fin utbetaling for de som klarer fem rette, og i de to siste V5-løpene er det dessuten flott sportslig kvalitet.

Åtte spennende løp står på menyen førstkommende fredag, og siden det er Biri som er DD-bane denne kvelden nøyer vi oss med ett V5-spill - til gjengjeld meget interessant spillemessig. Det første løpet starter allerede kl. 18.00 mens V5-spillet har innleveringsfrist halv syv.

I innledningsløpet skal ni urutinerte kaldblods 3-åringer sette hverandre i stevne. Fire av dem har aldri startet i totoløp - deriblant 4 Espe Elle og 7 Jarli Odin. Førstnevnte tilhører Hans Martin Klepaker fra Tjodalyng, og selvom prøveløp på 39.7 ikke skremmer er nok dette en god hoppe. Eldiing-datteren er søster til gode Espe Viktor og Trym og vant da også Jahrepokalen på Tjøllingbanen i påsken. Fintstammede Jarli Odin (e Moe Odin u Jarli Stjerna) travet 36.7 i sitt prøveløp 15. april, og trener Høitomt pleier ikke å dra hestene ut i løp før de er vinnerklare.

TAR SIN FØRSTE?
Et svært åpent hoppeløp innleder V5-veddemålet, og her er det ikke lett å plukke vinneren.
Lokale 10 Carina Pride kommer ut etter pause, og 4-åringen til trener Jan Morten Hansen støter på rett selskap.

Victory Abroad-datteren venter fortsatt på sin første seier, men er formen påplass bør absolutt mulighetene være tilstede - har tatt syv andreplasser på 16 starter. En som derimot har vunnet er toppstammede 11 Lois Lane som jakter årets fjerde triumf - sporet er dog ikke noe å rope hurra for. Trener Trond Anderssen kommer med hele seks hester til Tønsberg, og både 1 Little Brown Ace og 5 Merry Mary holder fin form og står bedre til spormessig. Hamre-traveren 4 Your Ideal vant et lunsjløp på trøtte bein og har dessuten feilet seg bort tre ganger etterpå - skal attpåtil takle et trangt startspor.

TILBAKE ETTER SKADE
I den andre avdelingen skal montèjentene i aksjon igjen, og her skal det bli veldig spennende å se om 4 Sophie's Royal Ride er tilbake i slag. 6-års hoppa til Ann-Sophie Myklebust har imponert i travritt, men slo på seg en skade i det overbevisende seiersløpet på Bjerke i februar. Yter lite i travløp, men i montè har hun vært rågod og får igjen Siv Emilie Løvvold på ryggen. Det mangler dog ikke på gode motstandere, og en hest som 9 Mr. News har vunnet halvparten av årets åtte starter. 1 Kissimmee, 3 Nugga Hydryp, 5 Bar Story, 6 L.O. Zonett Scott og 8 Richrider har alle vist at de liker seg under sal, mens 10 Rite On Volo gjør en spennende montèdebut.

HELDIG REISE FOR VILDE?
Mens jentene dominerer fullstendig i travritt er det kun en dame mot alle gutta i V5-3. 18-årige Vilde Kals har dog en sterk og god hoppe i 9 Løkki Vilma som har tatt to seire og to annenplasser på åtte starter denne sesongen. 4-åringen etter H.G. Balder imponerte da hun vant fra dødens nest sist, og skulle det klaffe fra baksporet er det ikke umulig at den urutinerte kusken bokfører sin tredje triumf i vogna. Halve feltet står med seier i raden, og i likhet med de to første avdelingene ligner dette et krysskrevende løp.

NY SCORING?
3 Goalpike gjorde tre imponerende innsatser i april. Tjodalyng-traveren var smått fantastisk da han ikke hadde føling med konkurrentene i to strake seire før det ble knepent tap i V75 - kun topphesten Passphoto B.R. ble for sterk. Skuffet litt fra tet sist, men fredag har 5-åringen en perfekt oppgave. En som uansett blir lei å holde unna for i en feilfri utgave er 9 Pas På Jokum som har imponert i Midtfjeld-regi. Startet året med fire strake seire - de to siste i V75, men 4-åringen har tullet seg bort på galopp på slutten. Løpet er ellers spekket med gode travere, og femåringene 1 Victor D`Estino, 2 Empress Tile, 10 Tiger News, 11 Zambrottanewport og 12 Iron Rouge er alle hester som kjemper i toppen på sitt beste. Gjør favorittduoen seg bort er ingen sjanseløse i dette flotte oppgjøret der vinneren tar med seg 16 tusenlapper.

ROSINEN I PØLSA
kommer dog i V5-finalen der flere av våre bedre hester i grunnlag under 750.000 setter hverandre i stevne. 1 Big City Rambler imponerte storligen da han vant fra dødens her på Jarlsberg for fjorten dager siden. Står denne gang i et litt sjanseartet innerspor, og møter dessuten en gjeng skarpskodde konkurrenter - bl.a. fire av dem han slo sist. 5 Gidde R. Icke gjorde en mektig innsats i Big City Ramblers seiersløp til annen på samme tid som vinneren, mens 4 Sugar Fine Photo står bedre til spormessig denne gang. Tovengen-traveren er jo en meget god hest på sitt beste, mens stallkamerat 7 H.P. Speranza har vist flotte ting uten å få smake seierens sødme i år. Det gjorde 6 Boreas sist da 8-åringen til Eirik Høitomt spurtet inn til årets første pinne - det ble 6 på 16 starter i fjor, og Coktail Jet-sønnen er høyaktuell igjen. 9 Magnetic Line sliter med å finne tilbake til 3-årstaktene, mens 11 Windshear stadig gjør gode innsatser i Hamre-regi. 2 Mazzetti og 3 Lundabye står fint til spormessig og kan mye på sitt beste, mens 10 Pippi's Tibur holder stigende form (men er best der fremme direkte).

GODE TREÅRINGER
Det er ingen grunn til å dra hjem etter at V5-spillet er avgjort, og i det syvende løpet venter hele 30.000 kroner på vinneren av DNT's Unghestserie - halvparten av de tolv deltakerne har allerede vunnet.

Sammen med Tom Erik Solberg imponerte 6 J.T. 's Crown ved å vinne på 17.5 full vei volte i sin andre start.

Kanskje får vi svar på om den lokaleide Buckaroo K.-sønnen er en ny topp årgangshest signert Geir Kihle?

LANGVEISFARENDE
Kvelden avsluttes med et løp der tolv hopper er fordelt på tre distanser. Favoritt blir trolig Jan Martin Bjerrings 7 Lille Grete som virkelig har funnet formen, men utfordres av to gjester på lengste tillegg. 11 Theoblessa har ikke tjent en krone på årets fem starter, men tar likevel turen fra trøndelag. Står flott inne i grunnlaget og møter klart enklere selskap enn tidligere, og med landschampionen i vogna har de nok ambisjoner med 10-åringen som tjente over 200.000 i fjor. Fra Sverige kommer dessuten 12 Lommeboka som avlegger årsdebut, mens våre lokale håp er 5 Gullgruva og 10 Eli Nova som begge holder bra form.  

VEL MØTT TIL FIN SPORT OG SPENNENDE SPILL