Flotte 4-årsoppgjør i V75

Skrevet av Pål Jensen,  16.05.2011
Artikkelbilde
Friskus var enormt forbedret sammen med Eirik Høitomt på Klosterskogen sist - tar han seg av V75-4 lørdag?

Selv inneklemt mellom Oslo Grand Prix og Elitloppet er det finfin sport som venter på Jarlsberg lørdag.

Årets andre V75-omgang i Tønsberg har absolutt inget B-preg selvom det ikke er løp for hestene i de høyeste grunnlagene denne gang. Spesielt ser vi frem mot Jarlsberg "midtsommer"løp for våre svært gode kaldblodshester født i 2007 samt varmblodshoppene som skal kjempe om hele 100.000 kroner - se løpsprogram.

HOCKEY OG MAGI
Det blir ikke bare mange gode hester å skue på lørdag, men også annen underholdning som forhåpentligvis vil fenge publikum. De heltemodige ishockey-gutta som nådde kvartfinalen i VM kommer til straffesparkkonkurranse mot våre travkusker, den lokale tryllekunstneren Alexx Alexxander skal trollbinde barn og voksne mens middelalderfestivalen bl.a. viser frem bueskyting fra hest - mer info om dette senere i uken.

I V75-innledningen står de antatt beste på tillegg, men Jeppe Juel akter nok å prøve å lede så lenge som mulig med sin ferske V75-vinner 2 Storsjø Frøya. Med kun tre hester på strek vil imidlertid Geir Vegard Gundersens vinnervante 10 Fetter'n T.G. trolig få tidlig kontakt sammen med 8 Jærvsø Svarten som vant V75 sammen med Vidar Hop så sent som 7. mai. I bakspor står dessuten flere meget kapable travere i jakten på 60 tusenlapper - deriblant 15 Johan Herbjørn som er perfekt meldt, og her er nok formen adskillig bedre enn raden.

I V75-2 jakter 7 Illuminato Winner L. sin andre strake, og nye 50.000 kroner i DNT's unghestserie. Credit Winner-sønnen til Anders Wolden imponerte på Sørlandet, men får nok kamp av bl.a. lokale 3 Abdul B.R. - Waaler-traveren er i kraftig utvikling og moden for en real rekordforbedring.

FORSMAK
på hva som venter oss i sommerens Aktaion Grand Prix hoppeavdeling får vi trolig i den tredje avdelingen. Her møtes svært mange av de beste 4-årshoppene i landet med lokale 1 H.M. Monoceros i et perfekt førstespor. 6 Farmer's Julia ble slått på Biri sist, og Forkerud-traveren er nok sugen på revansje. Westergaard-duoen 5 Variete B.R. og 10 Carte Blanche har fått løp i kroppen og er svært gode på sitt beste - begge vant 4 av 5 i fjor. 14-traveren 3 Tabu B.R. årsdebuterer, mens fintstammede 12 Conseila B.R. tilhører de beste i årgangen.

Selvom Romtveit-duoen Dotterud Teddy og Jærvsø Ole står over er det meget fin klasse på Jarlsberg Midtsommerløp som igjen er forbeholdt fireåringene. Årgangens raskeste 6 Moe Svarten (25.8 volte) og 3 Solør Stegg (26.0 auto) har skyhøy kapasitet, men det spørs om de rår på 7 Friskus om denne opptrer som sist. Da pulveriserte H.G. Balder-sønnen til Tor-Martin Moe konkurrentene etter en sisterunde i 23-fart. På lengste tillegg står kapable, men galopplystne 9 Nes Odin samt millionæren 10 Wik Stjernen. Vi ser frem mot en svært spennende strid om førstepremien på 75.000 kroner - er tilogmed banerekorden på 25.0 i fare?

TILLEGGSHESTENE MED FORDEL?
Som i den første avdelingen ser det på forhånd ut som tilleggshestene som stiller med de beste kortene i hoppeløpet som går som V75-5. På dobbelt tillegg jakter 13 Hæva Alma årets syvende triumf når Odd Storetvedt tar en sjelden tur til Jarlsberg med vinneren av Bjørgvinpokalen. Toppform holder også 11 Lykkje Ambjørg samt 14 Myklejenta som er meget god når travet fungerer. Åtteårige 2 Spiklita er klart beste strekhest, og Kolle vil nok prøve å lede hele veien med Spikeld-datteren som rekordforbedret seg til 28.3 sist.

19 AV 20 BLANT DE TRE
Et herlig race venter oss i den sjette avdelingen der 3 Lorne Elijon Gatling jakter stolpe i programmet. Kendrick Hanover-sønnen blir bare bedre og bedre, og har bare vært utenfor trippelen en gang på de siste tjue startene.
Lorne Elijon Gatling og Vidar Hop
I påsken lekte 5-åringen med svært gode hester over stayerdistanse, mens han nå støter på hyperkjappe sprintere.

Både 7 Hitchcock og 10 France Lavec L. står med 11.9-seier i raden, mens Halle-traveren 1 Onion F.H. endelig har trukket et fint startspor i likhet med 2 Danley som har blomstret hos Westergaard. At en topptraver som 6 Year One kom med som ellevtehest på poeng sier det meste om kvaliteten - rett og slett et toppløp der vinneren øker grunnlaget med 75.000.

For de som henger med til finalen kan det være greit å ha mer enn èn strek på bongen. Selvom 10 Pebbe Simoni ikke gjør stort annet enn å vinne vil nok 4-åringen til Kjell Skatvedt fra Sandefjord få hard kamp denne gang. På strek står nemlig Sigbjørn Kolnes nyanskaffelse 5 Dakadak som slo til med 16.0am-seier i norgesdebuten. Også 2 Blades Of Glory og Stavangergjesten 6 Strong Alone holder strålende form. Og skulle Pebbe hente disse må han også holde unna for to svært kapable fireåringer i 9 Tourbillion og Hamre-stallens 12 Anthony Boko - og selv da er det ikke sikkert vi har nevnt vinneren. Kanskje får vi rent ut en alenevinner som kammer hjem 42 millioner.

I løpene før V75 stifter vi først bekjentskap med våre beste montèhester der trioen på 60 meter tillegg har tjent over 6.7 millioner - vi snakker om Lome Kongen, Atom Lynet og Briskebyrappa. I V5-1 gleder vi oss til å se skadeforfulgte Global Karanar som i kjent stil "jogget" 13.9/2140a i årsdebuten. Møter gode X.O Hornline, Relax Jet og Center Käll, men vi håper på en ny toppinnsats - og start i Harper Hanover? I et hoppeløp i V5-2 skal Belle Modelle og Morten Pedersen prøve å gjenta triumfen fra sist de gjestet Tønsberg - det er dog litt tøffere motstand ved denne anledning.

Vi kommer tilbake med mer info rundt stevnet senere i uken!

 Foto: hesteguiden.com