Hverdagstrav med V65

Skrevet av Pål Jensen,  31.05.2011
Artikkelbilde
Like A Magic One er den eneste V65-deltakeren med over tusen startpoeng fredag (foto: hesteguiden.com)

For niende gang byr vi opp til fredags-V65, men denne gang er dessverre programmet i tynneste laget.

Omleggingen til V65 på fredager har som vi har skrevet tidligere vært en stor suksess, men det gjelder å ikke gape over for mye. Kvaliteten bør stå i stil med produktet, og fredagens løp er ikke akkurat med på å forsterke merkenavnet V65 har opparbeidet seg. En av våre største og mest fremgangsrike trenere Frode Hamre velger å dra til Biri, og i de åtte løpene er det kun to hester med over 1000 startpoeng - montèhesten Adrenalin utenfor V65-spillet samt den lovende 3-årshoppa Like A Magic One som kommer ut etter pause i V65-5.

UVANT LØPSAVVIKLING
Med to baner blir avviklingen litt annerledes, men første løp går som vanlig kl. 18.10.

Her får vi se en toppstammet sak gjøre sin første start. 5 ANDY B.R. er ingen ringere enn broren til vår suverene årgangsener Muscles Wiking B.R. Storebroren gjorde rent bord her hjemme i fjor som 3-åring og det skal bli spennende å se om Trond Anderssen har en kanon i emning. Mens Muscles Wiking (e Muscles Yankee) har tjent over 2.5 millioner og rekordforbedret seg til 11.2 på Solvalla i helgen kommer Andy (e Andover Hall) ut med prøveløp på 22.6 - Lars Anvar Kolle kjører den Jan Andersen-eide vallaken. 

Det andre løpet starter ikke før 19.00 og er et travritt med ti gode hester bak bilvingen. Selvom det er sprint får vi nok ikke se fantasitidene fra Solvalla, men full fart fra start til mål pleier det alltid å bli med disse tøffe damene ved spakene. Nevnte 1 ADRENALIN er jevnheten selv og blir forgrunnsfigur sammen med Henriette Bye, men det skal bli spennende å se hva montèdebutanten 10 Macho kan under sal - vår egen Siv Emilie Løvvold rir Thorseth-vallaken.

V65-INNLEVERING KL. 19:35
Først fem minutter over halv åtte må V65-bongene være stemplet, og et lavgrunnlagsløp for kaldblodshester med under 38.000 på konto er utfordrende nok. 13 JUVEL SVARTEN har gjort det meget bra i sine fire starter i år.
6-åringen til Tormod Gretland startet med tre annenplasser før det ble sikker seier i et lunsjløp sist - tross stor galopp.

Sammen med Jens Kristian Brenne er de den klare favoritten, men helt stø på beina er ikke Moe Odin-sønnen, og det finnes etpar kapable motstandere. 5 Troll Viktor kan mye feilfritt, og denne gang setter eier og trener Roger Hasle seg selv opp i vogna. 11 Rabb Arger er et annet Moe Odin-avkom med fin kapasitet, og lillebroren til Rabb Odin blir veldig skummel feilfri. Debutvant som 3-åring i fjor, men har feilet mye etterpå. SIst leverte dog Bjørge-traveren en flott avslutning til annen bak rågode Ramstad Odin tross stor startgalopp - se opp!

KUN TI HESTER
ønsker å kjempe om 14.000 kroner i V65-2 som er et stayerløp for hester med under 60.000 inntjent. Seks av hestene er seiersløse, mens feltet kan vise til 7 seire på 226 forsøk. Fire av dem har 1 Korean Dior og 7 BELLE MODELLE fordelt mellom seg, og mye skal vel til å om ikke disse fireåringene gjør opp om seieren. Sistnevnte vant helenkelt her på Jarlsberg 29. april, men har rotet seg bort på galopper etterpå. FIntstammede Korean Dior møter hester han bør hevde seg bra mot og har dessuten trukket et kremspor.

TILBAKE ETTER SKADE
22-årige Truls Glittum har vunnet mange løp de siste sesongene, og i fjor rundet skolegutten millionen innkjørt etter å ha vunnet hele 20 løp. Denne sesongen startet også på beste vis med V75-seier allerede 3. januar, men det skulle dukke opp problemer. En aketur endte galt, og Truls mistet tre måneder av sesongen. Nå er han tilbake for fullt og ble bl.a. tredje med Delmerica under Solvallas elitloppshelg. I V65-3 får han sjansen bak kapable 5 OVERLOVER for første gang. Gottling-traveren vant 5 og tok 4 annenplasser i fjor, men har ikke vunnet hittil i år. Kruse-traveren 6 Ysvink forsøkte seg også på Valla, men uten å få med seg penger hjem. Er seiersløps i år, men det er lettere i mot denne gang, mens Stenberg-traveren 12 Newton Hall som kan skilte med to seire i raden har tapt sportrekningen. Det har ikke 2 Min Fønix som står perfekt til i andrespor for Morten Pedersen (som også kjører Belle Modelle).    

Dette er forøvrig et løp i Buskerud og Vestfolds ungdomsserie - vi kommer tilbake med en artikkel vedr. denne populære serien senere i uken.

TET HELE VEIEN IGJEN?
Den fjerde avdelingen er forbeholdt kaldblodshopper, og her kan det nok smelle. 
2 BREILIA MILLE hadde ikke vunnet på sine 32 starter før hun slo til med en overbevisende triumf på Drammen sist.
Flytkusk Glenn Kramer Stenberg valgte å svare opp teten, og tross en hard 26-åpning kunne Pål Even-datteren bokføre sin aller første seier på ny rekord 29.9. Feilfritt kan det bli reprise for 6-åringen. Stor fart innehar 7 Anka, men den damen er veldig variabel i prestasjonene - klar vinnerkandidat om hun presterer som nest sist da hun spurtet til seier på 28.3. Seire i raden har også 1 Tøv Sjura som vant i monte sist samt 12 U.R. Molina som står vondt til spormessig, men som møter adskillig enklere selskap enn på slutten - må strekes!

Forholdsvis god klasse er det på det syvende løpet som er V65-5 og samtidig starten på DD-spillet - den spilleformen begynner rekordseine 20.55. Her skal Frode Hamres 3 LIKE A MAGIC ONE ut med gjestekusk Lars Anvar Kolle. 3-åringen tok to andreplasser allerede i fjor som toåring, og travet 15.8 i debuten kun slått av Viking Spirit. Skuffet i sin siste start 23. februar og kommer nå ut etter pause - Hamrehestene pleier dog å være vel forbedredt når de kommer ut. Skulle favoritten skuffe er det først og fremst to 4-åringer som kan stikke av med førstepremien på (magre) 14 tusenlapper. 1 Hamilton Avenue er en typisk frontrunner som står fint til for Mester-Høitomt -  jakter årets fjerde fulltreffer fra perfekte betingelser. 4 Panter Neo er en flottstammet og meget kapabel krabat som har tatt to seire i mai. Sammen med sin stallmann Ernestas Tijunelis må Enjoy Lavec-sønnen regnes igjen om han takler et vrient fjerdespor i volta. Både 6 Quitero Santana og 11 Novize kan en hel del feilfritt, og førstnevnte kan overraske om han når teten. Novize er en klar plussvariant, men må ha klaff fra en dårlig utgangsposisjon.

Kvelden avsluttes med et sprintløp for varmblodshopper med inntil 165.000 i grunnlag,  og her kan man ikke føle seg trygg uten å ha markert samtlige. En som har helt perfekte forutsetninger og som sikkert ikke blir mye spilt er 1 ACES NAPOLI. 6-åringen til trener Russell D. Suttle har ikke gjort mange glade etter at hun tok to meget solide andreplasser i V75 for etpar sesonger siden. Travet rekorden 14.3 kun slått av C.C. Seventy Five samt tapte med nese for Comi Jet på Leangen i et 100.000-kronersløp. Skulle Jens Kristian Brenne klare å forsvare sporet med Jobie Tempest-datteren (som er strøket tre ganger på rad) kan det holde hjem mot helt riktig motstand.