I forbedret utgave?

Skrevet av Pål Jensen,  26.05.2011
Artikkelbilde
Vidar Hop har vært fast makker til Pirana - her fra prøveløpet på hjemmebane i fjor (foto: hesteguiden.com)

2 Pirana har gjort fine innsatser og ikke vært dårligere enn fjerde på sine seks starter - kommer seieren i V65-2 fredag?

Det er Finn Jensen fra Stokke som eier og trener den 4-årige hoppa som har gjort sine saker tilfredsstillende sålangt i karrieren - i fem av løpene har hun travet i dødens. Vi tok en liten prat med eieren som kunne fortelle om en vesentlig endring før denne starten. I de siste løpene har nemlig dog Good As Gold-datteren hatt smerter etter løpene, og han håper et besøk hos veterinæren kan ha løst problemet.

TATT INN LUFT
Hun tok inn luft bak og vi sydde henne igjen allerede i september i fjor, men tydeligvis var ikke inngrepet tilstrekkelig. Spesielt etter det siste løpet på Klosterskogen i påsken viste hun klare tegn på at hun var plaget - det var nærmest som om hun hadde kolikk.

Vi kontaktet Jan Rennesund som mente hesten har hatt veldig vondt på slutten av løpene, og at det kan være årsaken til at hun ikke har tatt seg helt ut. Kusken har nemlig ikke følt at Pirana har vært skikkelig sliten. I begynnelsen av måneden sydde Rennesund henne og vi vil i tillegg legge på en rompetaske slik at problemet forhåpentligvis er over.

Hun viste seg ganske kjapp i uttaket på Jarlsberg tredje sist - er teten innen rekkevidde?

- Ja, hun er rimelig rask i vei, men etter flere tildels tøffe løp kunne jeg tenke meg et ryggløp denne gang. Det er imidlertid kusken som får avgjøre det, og det er jo sprint denne gang.

Tror du hun er god nok til seier?

- Jeg kjenner ikke konkurrentene nok til å bedømme det, men håper ikke problemene hun har hatt har satt seg til hodet hennes. Hun kjentes ihvertfall fin ut i 18-fart i et jobb forleden. Jeg er fornøyd dersom hun gjør et godt løp og havner på trippelen. Vi gjør ingen balanseendringer, men fortsetter med jernsko og lette busser foran avslutter en spent trener.

9 Movie Q.C. ligger an til å bli en av omgangens største favoritter så om Pirana skulle avlegge sitt maidenchip vil det smelle godt i toto'n.