Med UTM i sikte

Skrevet av Pål Jensen,  26.05.2011
Artikkelbilde
En fornøyd Thor Borg i hurtigarbeid med First And Only på Jarlsberg (foto: hesteguiden.com)

Lars Magne Søvik har bygd opp en fin liten stall i Tjølling, og tror flere av unghestene vil gjøre det skarpt fremover - deriblant First And Only som blir favoritt i fredagens V65-5.

Bergenseren var i mange år en viktig brikke i den suksessrike Hamre-stallen, men nå står han på egne ben. Fortiden har han 11 hester som trenes på Håkestad (Vidar Hop svigerfars gård) - se treningsliste.

Vi tok en prat med 49-åringen etter torsdagens treningsøkt.

Det har gått veldig fint med stallhestene dine Lars.

- Ja, jeg kan ikke klage på resultatene selvom det selvsagt ikke er like mange "racere" som de jeg jobbet med tidligere. Likevel synes jeg de eldre hestene har gjort det bra; bl.a. har K.L.M. Linedancer og X.O. Hornline prestert veldig godt. Jeg tar meg av kjøringen selv, men får fin hjelp med stellet av kona og flere jenter som er innom jevnlig. Jeg kommer dog til å ansette en fast stallhjelp om ikke lenge.

Du har flere velstammede unghester på stallen - fortell.

- Joda, begge to-åringene ser fine ut mens jeg har tre 3-åringer som jeg forventer meg mye av.

Southwind Rosita (e Broadway Hall) var uheldig på Bjerke, men er en hest jeg tror blir veldig god - Ulf Thoresens hoppeavdeling er siktemålet med henne.

Det snakkes om UTM med First And Only også.

- Hesten virker meget bra den, men vi må se ham i etpar løp til før vi kan skru forventningene altfor høyt.

Chocolatier-sønnen vant veldig lett på 16.1 full vei i debuten - fornøyd?


First And Only hadde ingen konkurranse i norgesdebuten på Bjerke 13. mai (foto: hesteguiden.com)

- Ja, bevares. Han er veldig lat og flegmatisk, men gjorde alt rett i løpet. Rask i vei, regulerbar og svarte når kusken ba om det. Det var mye krefter igjen, og han hadde nok et sekund inne.

Hva tror du om løpet i morgen?

- Hesten bør jo ha gått frem med den blåseren, og jeg forventer nok en god prestasjon. Har imidlertid respekt for  Rocky Winner som ser ut til å være en 3-åring i rivende utvikling.

Blir det tetkjenning igjen?

- Vi trakk jo spor innenfor den verste opponenten, men det er vel endel startraske på innsiden. Selv kunne jeg tenke meg et ryggløp, men det får nesten Thor ta seg av.

Blir det gjort noen endringer utstyrsmessig?

Nei, det blir aluminium på alle fire avslutter Søvik som kan fortelle at sønnen Preben stortrives som stallansatt hos Lutfi Kolgjini.