Ole Anton har trua

Skrevet av Pål Jensen,  20.05.2011
Artikkelbilde
Ole Anton Svinsholt har god tro på sin egen Keep The Spirit på Jarlsberg i morgen. Den egenoppdrettede 3-åringen blir svært lite betrodd sammen med Thor Borg i den andre V75-avdelingen (foto: hesteguiden.com)

Ole Anton Svinsholt var både dyktig og heldig da han spilte inn millionen i V75 på lørdag. Her får du hans tips til ukens omgang der han attpåtil har starthest.

Det var en overlykkelig gjeng fra Andebu som kunne hente tett innpå en million V75-kroner på Bjerke i helgen.

Har kruttrøyken lagt seg?

- He he, det var skikkelig moro å endelig få fullklaff, og jeg må si det var ekstra stas under 17. maifeiringen i år. Vi har ikke akkurat vunnet hver helg for å si det sånn, og fra tidligere å få mest kjeft ville plutselig alle være med.

Du gjorde grovjobben og lot maskinen gjøre resten.

- Ja, vanligvis pleier jeg å sette opp egenkomponerte bonger, men endel omstendigheter gjorde at det ble lynbanker denne gang. Jeg tok ut etpar bankere og hadde 10. valget Føynland Gutten på to hester. Det ble superklaff på bongen som kostet 1000 kroner, og det var åtte svært glade kamerater som fikk over hundre tusen inn på konto heromdagen.

Det blir feiring i morgen hører jeg.

- Ja, alle sammen kommer til Jarlsberg og det blir nok rimelig høy stemning på Ulf Thoresen-rommet. Dette er skikkelig hurragutter, og siden jeg også har starthest blir det en svært spennede dag.

Keep The Spirit har møtt de beste i årgangen, men har ikke hatt for mye flaks.

- Nei, det stemmer godt. Hesten har vært et talent helt fra første travsteg og både ham og moren Keep On Strollin` har jeg avlet opp selv. Spirit var ute allerede i januar og travet 18.9 full vei. Han er godt trent, men var litt entaktet og seig. Etter Mysen-løpet 29. mars valgte jeg derfor å sette ham i trening til Frode Hamre, og det har piffet ham veldig opp. Hesten gikk fint på Sørlandet til fjerde på 16.6am i Hamredebuten. Før Bjerkeløpet i helgen var Frode svært positiv, og mente hesten kunne trave på 15-tallet. Han varmet da også veldig fint og løste bra i en startvognprøve.

Det ble galopp og game over allerede på startsiden.

- Ja, hesten ble altfor hissig med draskylapper. Nå blir det det åpent hodelag, og jeg må innrømme at jeg har ambisjoner selvom det er mange gode 3-åringer i mot. Dersom hesten traver feilfritt fra start tror jeg ingen henter en lengde på ham, men muligens er det noen kjappe på innsiden - bl.a. den til Waaler som enda ikke har prøvd seg bak bilen. Uansett tror jeg min hest har en fin sjanse til å vinne - at han foreløpig bare er streket på 4 prosent må jeg si er overraskende.

Du har gitt deg som travtrener.

- Det er svært vanskelig å livnære seg som trener, og selvom jeg periodevis hadde stor suksess ble det tungt.
Ole Anton tok to V75-seire på Klosterskogen en bejublet novemberdag i 2005 (collage: hesteguiden.com)

Jeg hadde faktisk 23 stallseire i 2005, men så fikk jeg midd i havren. Det er ikke lett å holde på kundene når resultatene uteblir, og nå leier jeg meg ut som snekker og driver kun med egne hester, avslutter en spent storvinner.

Ole Anton blir forøvrig å se i NRK's V75-sending på lørdag der han skal være studiogjest - vi er redd han detter ut av bua om hesten skulle vinne.

Her er "heldige antons" V75-forslag pålydende 540 kroner:

10,15
3,6
1,5,6,8,9,10
6,7,10
alle 15
2 Danley
5 Dakadak