Spiller førstefiolin?

Skrevet av Pål Jensen,  06.05.2011
Artikkelbilde
Bjarne Albinsson sjokket Bjerkepublikummet da han kastet 9 Mozart Fiveone fremst på streken 25. august i fjor.

Mozart Fiveone har trukket et tilsynelatende håpløst spor i amatørmatchen, men vi har sjekket litt nærmere rundt hesten som Bjarne Albinsson er fast makker på.

De to første løpene på Jarlsberg i kveld inngår i den årlige amatørmatchen mot Årjäng, og i V5-1 blir 12 Mozart Fiveone trolig et fjerde-femtevalg fra sitt elendige startspor.

Hesten er dog slett ikke dårlig og liker seg godt i Norge - av hestens fire seire er to tatt på Bjerke og en på Momarken. Vallaken har faktisk startet hele 13 ganger her i landet, og var også med i kuskematchen i fjor - da endte det med tredjeplass på 16.0/2100 som også er 7-åringens rekord på mellomdistanse. Zoogin-sønnen har dog travet adskillig fortere, og satte rekorden sin på flotte 13.2/1609 da han vant til 78 i odds på Bjerke i august i fjor. Gangen etter ble hesten annen i et 50.000-kronersløp på Åby. Satt i tredje innvendig som ble til lederrygg da tethesten feilet på siste bortre. Utfordret vinneren og landet på 14.0/1640a - det var god klaring til tredjehesten som noterte 14.5. I følge Svensk Travsports database gikk hesten da skoløs for første gang noe den også har gjort i alle startene etterpå.

Etter Åbyløpet ble dog sesongen avsluttet med tre løp med innlagte galopper, og hesten fikk en lengre pause til den kom ut i årsdebut hjemme i Årjäng 17. april. Da sto hesten i bakspor på sprint og gikk helt greit til femte på 15.2 (vinneren ledet hele veien og vant på 14.8). Med det løpet i kroppen er nok Mozart Fiveone forbedret til kveldens dyst. Hesten har vist ved flere tilfeller at den tåler en tur i sporene, og det blir ofte bra tempo i amatørløpene - da kan Mozart Fiveone fort spurte ned de aller fleste. Med unntak 4-årige Duen's Photo er ikke selskapet særlig avskrekkende, og hesten har dessuten fordel av å bli kjørt av sin faste kusk.

RUTINERT DRIVER
66-årige Bjarne Albinsson har faktisk kjørt hesten som eies og trenes av hans bror Inge i alle dens 35 starter - noe som altså har gitt fire seire. Hittil i år har ikke Bjarne vunnet på 18 starter (2 annen og 3 tredje), men svensken vant fem løp både i fjor og 2009 - på hhv 49 og 37 starter. Fra Norge kjenner vi ham som kusk på bl.a. Trinity Degato og Elstar Pride, og han er nok helt klart den av kuskene med mest rutine i kveldens andre løp - det kan kanskje bli utslagsgivende?

Komplett baneprogram til kveldens stevne finner du her.

Foto: hesteguiden.com