Ustoppelige forgrunnsfigurer?

Skrevet av Pål Jensen,  04.05.2011
Artikkelbilde
Alm Taragon blir klar favoritt selvom han støter på en talentfull 3-åring i V5-2 på fredag (alle foto: hesteguiden.com)

Duen's Photo, Alm Taragon og Øyfrisk blir alle hardt betrodd i de tre innledende V5-løpene på Jarlsberg fredag - innfrir alle?

Kveldens to første løp er oppgjør i den tradisjonelle kuskematchen mellom amatørene fra Jarlsberg og Årjäng. Svenskene har dominert de fleste oppgjørene, men i fjor ble det norsk sammenlagtseier. Magnus Taanevig kan kanskje sørge for en flying start bak favoritten 1 Novize.

Kjør ut komplett baneprogram her.

Allerede i V5-1 får vi stifte bekjentskap med en meget lovende lokal traver. Bjørn Duestads egenoppdrettede 1 DUEN's PHOTO viste store evner allerede i fjor som 3-åring da vallaken vant fire av ni løp og tjente 152.000 kroner. Dessverre ødela galoppene endel, men dersom S.J.'s Photo-sønnen har vokst av seg de nykkene kan det bli en meget fin sesong for den sterke traveren. Duestad melder at han sikter inn et løp under OGP-helgen, og isåfall bør han jo vinne lett i vanlige hverdagsløp. Nå har Duen's Photo hatt pause siden Widding-løpet i februar, men vi tipper hesten er godt forberedt - vant et rutineløp på 18.5 i midten av april. Det som først og fremst kan strule det til er innersporet.

Skulle det bli feil for favoritten kan Sandefjordingen Anders Jahre muligens spurte inn til seier med 11 Celina De Mill som var tilbake i slag sist. Da vant hoppa overlegent på 16.1/2100a med trener Krogh-Hanssen i vogna. Startraske 3 Bacardi B.M.W. yter klart best i front, og viser Stenberg-traveren taktene fra seiersløpet fjerde sist kan Ulrika Axelson lede hele veien med 7-åringen. Svenskegjesten 12 Mozart Fiveone står ille til, men det er snakk om en god traver som dessuten har fordel av å ha sin vante kusk i vogna.

HVA KAN GRANFAKS?
I den andre avdelingen blir 6 ALM TARAGON kjempefavoritt. Det gikk store ord om den Romtveit-trente femåringen før prøveløpet, og han knallet likegodt til med 29.7/2120 volte. Vant lett i debuten, men var pålangtnær like god da - hadde bråket på transporten. Det er kort vei til Jarlsberg, og normalt sender Tom Erik Solberg Lome Kongen-sønnen tidlig til føringen, og da vil vi gjerne se hvem som kan slå ham. Det må isåfall være 1 Granfaks som imponerte i sin debut. Etter et prøveløp på 40.1 var det fin stil på 3-åringen som svarte ut Dragon hele veien til seier på fine 33.3/2100v. Det er alltid vanskelig å vite hvor mye det bor i slike unghester, men at Voje Faks-sønnen skal matche favoritten om denne er på topp er nok vel mye forlangt.

TET FRA START TIL MÅL?
Øyfrisk og Kjell Øyhaugen
I V5-3 sender Kjell Øyhaugen ut sin flotte fireåring 7 ØYFRISK som vant helenkelt på ny rekord 28.4 sist.
Sokna Troll-sønnen er veldig kjapp i vei, og på sprint tror vi Eirik Høitomt brenner til fra start. Er ikke avhengig av tet, men feilfritt sitter normalt favoritten i føringen, og da blir han vond å slå. En som har sterkt stigende form er dog 5 Våler Frøkna - pussig nok også hun med lite brukte Sokna Troll som far. 8-åringen vant tre løp i fjor og travet 29.6 volte da hun seiret i et V65-løp på Bjerke i september. Da som nå er det Lars Anvar Kolle som tøyler Våler Frøkna som er matchet i harde selskap.

I de to siste avdelingene ser det adskillig mer åpent ut, og i V5-4 har dessuten favorittduoen trukket bakspor i et flott hoppeløp med 16.000 til vinneren. 10 K.L.M. LINEDANCER holder absolutt toppform, og den Lars Magne Søvik-trente femåringen spurter trolig ned de aller fleste sammen med dagens nøkkelkusk Kolle. Jarlsberg-kollega Høitomt vil nok ha et ord med i laget med sterke 9 Malcyon Magic som vant lett nest sist, og satt fast på 14.5 full vei sist. Løpet inneholder dog en rekke plussvarianter krydret med en god svenskegjest i 5 Classical Hill som får Tom Horpestad i sulkyen. En spennende årsdebutant finner vi dessuten i Oaks-toeren 8 Diva Arvells som rundet 300.000 innkjørt i sin debutsesong, mens ett år eldre 1 C.C. Athene fortsatt leter etter fjorårsformen som ga fire seire på åtte starter.

HERLIG V5-FINALE
Ja, her er det virkelig mange gode kaldblodshester som setter hverandre i stevne i kamp om 20 tusenlapper. Pål Kristiansens gode femåring 1 FØYNLAND KONGEN står alene på strek, og etter innsatsen i V75 sist kan han bli vond å fange. Travet da ny rekord 25.8/2120v, og trener Geir Flåten vil nok dra unna i jevnt hardt tempo med den sterke Lome Kongen-sønnen.

På 20 meter tillegg står seks hester som alle har lørdagspotensiale, og Ove Kenneth Karlsen drar på langtur med 2 Stuve Vinn, mens 3 Rokne Eld var veldig positiv etter pause sist - speeder enormt på goddagene. 4 Frøyu Sara er også meget kapabel de dagene hun tar i for fullt, mens sørlandsgjestene 5 Gann Pål og 7 Rinde Kvikken er solide hester i grunnlaget. På 40 meter tillegg får vi stifte bekjentskap med fire millionærer samt en ferske V75-vinner.

H.G. Elessar og Lars Anvar Kolle
11 H.G. Elessar sjokket ved å vinne til 50 ganger pengene for Lars Anvar Kolle på Sørlandet på lørdag.

Den Geir Kihle-trente ungheststjernen har slitt litt med å takle sitt voksne grunnlag, men nå er altså Pål Even-sønnen skikkelig på gang. Det blir selvsagt tøft fra dobbelt tillegg der han dessuten får bryne seg på solide travere som 8 Linnelden, superspurteren 9 Rabb Odin, årsdebutanten 10 Brenne Kongen samt formtoppede 12 Gonagas som denne gangen får Vidar Hop i vogna.

Et pangoppgjør som bør oppleves live - vel møtt til Jarlsberg fredag!