V65 for tur

Skrevet av Pål Jensen,  24.05.2011
Artikkelbilde
Gentle Tilly spurtet storartet til annen for Lars Anvar Kolle i kval til Megaman Cup på Bjerke 15. mai. På fredag blir hesten klar favoritt i en V65-finale som trolig vil bli av det luftige slaget (foto: hesteguiden.com)

Kruttrøyken har såvidt lagt seg etter lørdagens V75-stevne før vi kan se frem til en fredagskjøring med både V65 og V4 på menyen.

De sportslige godbitene blir selvsagt færre denne gang, men etpar av løpene inneholder habile travere. I eliteløpet for varmblods vil det nok gå radig unna der banerekordholder French Design bl.a. støter på den formsterke stallkompisen Gentle Tilly.

V65-spillet starter faktisk med hele tre hoppeløp, og allerede i innledningen får vi stifte bekjentskap med lørdagens jokerhest 10 BJØRNEMYR FRESA. Som et trettendevalg la hun grunnlaget for kjempeutbetalingen da hun dro unna til overlegen seier. Tydeligvis likte hun å få en ny mann bak spakene for hoppa hadde ikke vist mye av verdi i startene før. 5-åringen blir selvsagt den klare forgrunnsfiguren i V65-1, men å stole på at hun også kan runde et felt er kanskje vel dristig. Vi så hvor vanskelig det er å hente igjen tillegg på raske baner på lørdag, og det står flere brukbare damer på strek. 1 Tysvær Mai var forbedret til annen på ny rekord 32.0/2100a sist, mens fireårige 4 Storm Lydia årsdebuterer. Hun viste fine ting mot gode hester i fjor og er en klar outsider. Det er i alle høyeste grad også håpløst usikre 5 Kapfrøya som var meget god til seier sist hun gjestet Tønsberg. Hjemmetrener Geir Flåten har nok også ambisjoner med toppstammede 7 Kengu som står 20 meter bedre til kontra Kapfrøya denne gang.

HØITOMT HAR BANKEREN?
Eirik Høitomt vinner og vinner og vinner. Fredag har han svært gode muligheter til å ta nok en pinne på hjemmebane med Sigbjørn Kolnes-trente 9 MOVIE Q.C. Den toppstammede 4-årshoppa ble annen bak gode Kilkenny i norgesdebuten, mens hun spurtet fantastisk til helenkel seier på Biri sist. Med lignende innsats har vi vondt for å se noen stå imot selvom det dreier seg om bakspor på sprint i V65-2. Lokaleide 2 Pirana gjør stadig fine innsatser uten å vinne, og står veldig riktig til denne gang. 6 C.C. Sugarmiss var helt under båten sist hun startet her på Jarlsberg 25. mars - kommer ut etter pause og kan mye.

PATRICIA HELE VEIEN?
Odd Arne Sagholen har en fin hoppe i 1 PATRICIA HASTRUP som jager sin tredje strake seier. Holdt riktignok bare knepent unna fra tet sist hun startet på Jarlsberg, og ble litt entømt tilslutt.

Treneren uttrykte likevel Derbyambisjoner med den danskfødte 4-åringen som var god til helenkel seier hjemme på mysen sist. Er startrask og leder trolig helt hjem igjen.
Det er dog flere gode konkurrenter, og 2 Jamelia Diamant holdt på å slå henne fra lederrygg 29. april - kan kanskje klare det nå og isåfall avlegge sitt maidenchip i den 27. starten? Kristian Malmin har en god 5-åring i S.J.'s Photo-datteren 3 Ofelia Vang - er sterk og går til mål. 6 Whitney As, 8 Nanna Pride og 12 Nala Waltz holder god form, men har tapt sportrekningen. 10 Dayzy Ek kan mye på go'dagene og har fått et løp i kroppen etter veldig lang pause.

GODE HESTER - SVAKE RESULTATER
I den fjerde avdelingen skal tolv hester med opptil 750.000 kroner på konto ut over 2100 auto. Halvparten av feltet tjente over 200.000 kroner og vant mange løp under fjorårssesongen, men utifra programradene har det ikke vært mye å juble over i de siste startene. Ingen av hestene kan vise til seier i raden, og at en seiersmaskin som 3 SUPER TAIL ikke har vunnet på fem forsøk har nok ikke skjedd tidligere. Fredag har dog Helgestad-traveren perfekte forutsetninger, og 8-åringen er hesten å slå.
Skulle Comets Tail-vallaken svikte mangler det ikke på gode opponenter, men de fleste har trukket dårlige startspor. Vi nevner 5-årige 8 Sugar Fine Photo, 10 Riccione Ås, 11 Gidde R. Icke og ikke minst 12 Mysterious. Stareng-traveren var solid andre i V65 nest sist, mens motstanden ble for tøff sist - ny rekord 11.6 holdt ikke til premie i Megaman Cup. Heldigere i sportrekningen har 1 King Boszorg vært, og toppkusken Hans Christian Holm akter nok å forsvare innersporet med den Steinar Holm-trente niåringen. Vant fire løp i fjor, og viste fin fremgang sist. Marie Helle Tangen tar turen med 4 Upper M, mens femårige 5 Big City Rambler har en finere oppgave denne gang - et meget fint spilleløp som strengt tatt burde inngått i DD-spillet.

MED ULF THORESEN I SIKTE
I den femte avdelingen får vi stifte bekjentskap med en svært interessant 3-åring i 6 FIRST AND ONLY.
Hesten eies av Kjell Skatvedt og Odd Andersen fra Sandefjord og trenes av Lars Magne Søvik. Amerikaimporten travet 13.8 som toåring, og er en hest kretsen sikter på Ulf Thoresen Minneløp med. Viste seg ihvertfall som en meget fornuftig og fin hest i debuten. Vant helenkelt på 16.1/2100, og fortsetter Chocolatier-sønnen fremgangen er det slett ikke umulig at vi får en lokal hest i storløpet i juli. En annen treåring i 7 Rocky Winner blir trolig verst imot - vant lett nestsist, og ble bare knepent slått av Going Kronos-søsteren Overtop Kronos under OGP-helgen.

KLAR FOR 11-TALLET?
Sportssjef Tore Sten Hansen varsler raske tider i V65-finalen, og selvom banerekorden på 11.1 kan bli vrien å tukte håper vi på full fart hele veien. Rekorden som også er norgesrekord ble satt av 5 French Design under Grand Prix-travet i 2007, og den som er nærmest å slå den er nok stallkamerat 3 GENTLE TILLY. Stareng-traveren har møtt veldig gode hester i år, og slett ikke gjort seg bort. I Megaman Cup spurtet Super Arnie-sønnen herlig til annen på 12.2 kun slått av Royale De Crepon. I finalen feilet 8-åringen fra seg en plass i toppen og en lav 11-tid. Feltet er svært godt besatt med en rekke plussvarianter. 2 M.T. Cherokee gjorde en fin innsats til andre etter pause sist, mens gode sprintere som 6 Uppercut Flevo, 7 Santana Ås og 8 Enzo har vært uheldige i sportrekingen. Det har i aller høyeste grad også svenskegjesten 11 Cash Winning Vita som vant på 12.6 tredje sist. Dette var en slager i regi Åke Svanstedt for noen sesonger siden. Den aldrende Echo-sønnen satte sin rekord på 10.7 da han knuste konkurrentene i Unionsloppet på Färjestad 26. september 2009 - Gentle Tilly var langslått til sølv på 11.8!

Kvelden avsluttes først kl. 20.55 med V4-finalen, og her blir 3 TORD VIKING klar favoritt - forhåpentligvis med en gjeng feststemte eierdamer på tråkka!

VEL MØTT TIL GOD SPORT OG SPENNENDE SPILL FREDAG KL. 18