Årets første lunsjtrav

Skrevet av Pål Jensen,  01.05.2011
Artikkelbilde
Urutinerte Viva Giddex blir trolig dagens største favoritt sammen med Tom Erik Solberg (foto: hesteguiden.com)

Tirsdag er det igjen klart for lunsjtrav her på Jarlsberg der V5-spillet avvikles på under en time.

Av de fem løpene er det imidlertid kun V5-finalen som er fulltallig og dermed forringes V5-produktet ganske kraftig. Ved fem 12-hestersfelt er det nemlig 248.832 mulige vinnerkombinasjoner, mens denne lunsjen kun byr på 77.760 ulike utfall - før eventuelle strykninger. Nå ser det likevel ut til at det kan bli en riktig så fin utbetaling for de som løser rebusen. Det er nemlig ingen soleklare bankere som peker seg ut, og selvom det er få vinnerkandidater i V5-innledningen er det tilsynelatende mange om beinet i de resterende avdelingene.

JEPPE I HOVEDROLLEN
Norgeskjenningen Jeppe Juel kommer til Tønsberg for å kjøre to løp for sin danske trenerkollega Dan Friborg. Aalborg-treneren har kun tre hester på sin treningsliste, men de to Sleipner-søsknene kommer nok med skumle hensikter.

I V5-1 med start kl. 13.37 skal 1 Piece Of Sleipner prøve å forsvare sitt innerspor. 4-årshoppa vant med 2.5 lengder i Skive i årsdebuten, mens det ble galopp sist. Favoritt og banker i Trav og Galopp-Nytt er 3 Viva Giddex. Fireåringen etter Gidde Palema var solid annen bak Petter Rags fra dødens i debuten, mens det ble seier på 18.2/2100a gangen etter. Hesten ble dog bortvist da Carlsen-traveren ikke ville snu i startvolten sist, men fra et flott spor bak bilen er favoritten nevnt. Uten sjanser er dog ikke  5 Cryptonite som vant i årsdebuten sammen med Geir Kihle i fjor. Da vant From Above-hoppa enkelt fra tet, mens hun måtte gi seg mot bl.a. gode Becky gangen etter. Fireåringen årsdebuterte her på Jarlsberg 15. april, og da satt hun fast til tredje på ny rekord 18.7/2100 volte - vi tipper Gunnar Austevoll er mer offensiv denne gang.   

9 Osiris Sleipner er Friborg/Juels kort i den andre avdelingen, og hesten står med to seire på de siste tre startene - sist slo vallaken ganske gode hester hjemme i Aalborg til 18 i vinnerodds. Det var faktisk 15.000 danske kroner i førstepremie den dagen noe som er høyt til å være dansk hverdagstrav. Verst imot blir nok hjemmehesten 7 Lucky Dior som tok årets første seier da hun tross dødens kunne vinne for Gunnar Austevoll på Drammen sist.Lucky Dior og Christian Lid Kaasa
Denne gang er det igjen Christian Lid Kaasa som skal styre den startraske hoppa hans far eier og trener, og den offensive stallmannen vil nok satse friskt siden det dreier seg om sprint - bildet er fra vinnerløpet på Mysen i oktober.

Løp i kroppen har Connie Engebråthens 3 Tropican fått, og 4-åringen som viste brukbare takter ved flere anledninger i fjor har en grei oppgave her. 2 Onimusha feilet i norgesdebuten, men danskeimporten vant to løp og travet 14.8 i fjor - løpets klare outsider sammen med Tom Erik Solberg. God i flere løp i fjor var også 6 Shadow Of The Wind - kan plutselig være tilbake i slag og da vinner den toppstammede damen fort dette sammen med alltid seiershungrige Lars Anvar Kolle. 

KLART FOR DINO?
Frode Hamre har hatt eventyrlig suksess det siste året, og viser frem den ene vinneren etter den andre. På fredag vant Highfive Kemp i flott stil her på Jarlsberg, mens stallkompis 6 Dino Dean måtte nøye seg med annen bak en rågod Victory On Line. Prestasjonen var dog meget solid noe tiden 15.8/2100a forteller det meste om - det var langt ned til tredjehesten. Sprint er neppe noe fordel for hesten som sliter med travet - spesielt i svingene må hesten hjelpes. Etter tre strake andreplasser bør dog sjansene være meget gode om Windsongs Legacy-sønnen holder seg i trav. Spennende i sin Kjell Teigen-debut er 3 Peter Skovgård som gjorde flere gode prestasjoner i fjor - har ypperlige forutsetninger. Fint inne på pengene står også 5 Johnny V. som møter enklere selskap enn tidligere - kanskje kan det bli en etterlengtet seier på Lie-traveren. En som tok en sjelden seier sist var 8 Thai Online da hun tetvant på flotte 15.5/1700a på Drammen. Sporet er dårlig, men kanskje Malmin satser for fullt ned startsiden. Sjanseløs er heller ikke Sandefjords-traveren 4 Erina's Boy som travet ny rekord 16.2 etter en sisterunde utvendig leder i Skien sist.

I V5-4 (og DD-1) skal ti kaldblodstravere med høyest 60.000 på konto sette hverandre i stevne, og ingen kan sies å være sjanseløse her. 8 Bjørntvedt Knekten har vunnet to ganger for Eirik Høitomt og blir favoritt. Er rask fra start, og feilfritt kjemper nok Mørtvedt Jerkeld-sønnen om seieren igjen. Et flott comeback i regi Jens Kristian Brenne har 4 Hasse gjort. 7-åringen sjokkvant til 70 ganger pengene i årsdebuten, og fulgte opp med ny seier gangen etter. I de to siste løpene har vallaken avsluttet flott fra dårlige utgangsposisjoner. Ut etter pause kommer lokale 3 Låhne Vind som kan vise til seks trippelplasser i hestens første åtte starter samt 2 Rødberg Prinsen som er løpets klare outsider. Åtteåringen innehar fin kapasitet, har perfekte forutsetninger og Flåten var så fornøyd med prøveløpet at han velger denne fremfor stallhesten 10 Haugestad Best - kanskje Magnus Helland forvalter låneoppsittet like godt som sist?

POENGJAKT I FINALEN
Ettermiddagens eneste 12-hesters felt er et løp for varmblodshester med inntil en halv million på konto. Løpet er kun åpent for hester med høyest 300 startpoeng, og her er snittalderen rimelig høy. Ingen av deltakerne har vært på seremoniplass hittil denne sesongen, mens tre var der i fjor.

2 Creek's Superboy tok dog sine to triumfer med rytter på ryggen, og står nå med hele programraden full av smultringer. God er imidlertid 8 Hahnemann som vant tre løp og tjente 176.000 i fjor. Den Per Johansen-trente seksåringen er feltets yngste, og med noen løp i kroppen bør det være gode muligheter for at årets første pinne kommer her. Sporet ble dog vrient, og i likhet med 12 Blue Story som vant to løp i 2010 må det løse seg fra dårlige utgangsposisjoner. God form holder den tidligere V75-vinneren 3 The Best As som travet fine 14.4/2140a som tredje på Sørlandet sist. God etter pause var også 7 Calcutta Hall, mens Hedda Assevs 9 Interruption Vint bør hevde seg i dette selskapet. 9-åringen ble fjerde på 13.8 sist, men tapte klart for 10 Lovely Dancer som ble tatt ned kort før mål av gode C.C. Seventy Five. Travet ny rekord 13.5, men Østfold-traveren har vel alltid vært best i tet.

Selv med kun 48 hester å velge blant kan det bli vrient å få plassert de fem vinnerne på V5-bongen.

VEL MØTT TIL LUNSJTRAV - klikk her for løpsprogram!