Dagens quiz

Skrevet av Pål Jensen,  25.03.2011
Artikkelbilde
Her er Gunnar Eggen avbildet sammen med hesten han tok sin seier nummer 4000 med (foto: hesteguiden.com)

På mandag tok Eirik Høitomt karriereseier nummer 3000, men vi lurer på hvilken hest Gunnar Eggen jubilerte med her på Jarlsberg midt på 90-tallet.

Ingen har vunnet flere løp enn Gunnar Eggen i Norge, og selvom 65-åringen har hatt Bjerkebanen som sin hjemmebane er han for Vestfolding å regne. I fjor ble han utnevnt til æresmedlem i Sandefjord travforening. I kveld er mester-Eggen høyaktuell som trener av årsdebuterende Makarov - kjørt av vår nye kuskedominant.

Gunnar har i følge Balder kjørt først over mål hele 5488 ganger, og 20 banechampionater på landets hovedarena samt ti Derbyseire forteller det meste om Eggens dominans på 80- og 90-tallet.  

Men det var altså "hjemme" på Jarlsberg han jubilerte med å ta sin seier nummer 4000 - kan dere huske hva hesten het?

LEDETRÅDER
For de som ikke husker eller kjenner igjen hesten på bildet gir vi denne gang noen ledetråder. Hesten vi er på jakt etter var eid av Egil Furulund og tok 17 seire på 61 starter og tjente nærmere 800.000 kroner. Vallakens mor startet bare ti ganger, men tok seks seire og tre annenplasser. Løsningshesten ble hennes førstefødte i 1991, men året etter skulle det komme en enda bedre bror som travet 12.2 og tjente 1.6 millioner. Året etter fikk de selskap av en søster som vant 11 av 37 løp og travet 13.1 - begge disse var Key To-hester.
Veldig spesielt er det at oppdretteren Aud Rasch Nilssen selv eide en importert galopphest med identisk navn - den herjet på Øvrevoll på slutten av 80-tallet med bl.a. Derbyseier.

SEND EN MAIL
til pal.jensen@sf-nett.no innen kl. 17.45 dersom dere vet svaret. Oppgi navn og hvor i landet dere hører hjemme så trekker vi ut en heldig vinner som blir offentliggjort i denne artikkelen kl. 18.

VINNEREN ER KÅRET
Det var 20 lesere som viste at Gunnar Eggen jubilerte bak SUNORIUS her på Jarlsberg i 1995. Av disse var hele fem hjemmehørende i Bergen, og det ble en av disse som stakk av med premien, nemlig Erlend Sæterstøl - vi gratulerer.

Han blir dermed eier av 1/3 av dagens store V6-system pålydende 1155 kroner!