V75 og gratis løpsarkiv

Skrevet av Pål Jensen,  08.03.2011
Artikkelbilde
Hitchcock har gjort det meste riktig i år - blir det mer jubel for Hamrestallen lørdag? (foto: hesteguiden.com)

I anledning Unionstravet på Momarken lørdag lar Rikstoto løpsarkivet ligge til fritt bruk, mens åtte lokaltrente hester jakter sekssifrede førstepremier.

Det er felles V75-omgang med svenskene, og en lang rekke land kan spille til en omgang som forventes å omsette 90 millioner kroner. En norsk alenevinner vil isåfall kunne kamme hjem rekordstore 60 millioner.

SE TIDLIGERE LØP
Norsk Rikstoto lanserte sitt løpsarkiv for et snaut år siden, men dette er forbeholdt de som abonnerer på Rikstoto Direkte på nett (kr. 199,- pr. mnd). Dette "arkivet" ligger nå imidlertid fritt for alle slik at man kan forberede seg maksimalt foran den meget spennende V75-omgangen på mysen. Ved å velge Program på www.rikstoto.no vil man få opp startlistene, og bak kuskens navn trykker man på play-symbolet for å se det valgte løpet. Det er riktignok kun de fem siste startene til de norske hestene man får tilgang til, men dette verktøyet er uansett meget nyttig for de som ønsker å gjøre et grundig forarbeid før bongene komponeres.

ÅTTE VESTFOLD-TRENTE
Tre lokale trenere tar Mosseferja denne lørdagen, og Frode Hamre stiller med hele fem stallhester i kamp mot bl.a. mange sterke svenske gjester. Legg merke til at V75-spillet denne gang starter først i det femte løpet, men at spillestopp likevel er en halv time tidligere enn normalt - nemlig kl. 14.30. V75-innledningen som er en autosprint med 100 tusenlapper i førstepremie har ingen lokale hester, men 3 Burmas Yankee som vant på Jarlsberg fredag er kanskje det beste norske håpet.

I V75-2 sender Hamre ut høykapable 10 Hitchcock som dog hemmes av bakspor i sprintløpet med 100.000 kroner til vinneren. Samme premie kjemper stallvenninen 12 Magnifique S.E. om i løpet forbeholdt hoppene. Love You-datteren står dog hardt inne på 20 meter tillegg i den tredje avdelingen.

DAGS FOR FAKSEN?
I tradisjonsrike Østfoldpokalen i V75-4 slipper vi sterke svenske gjester tross 125.000 til vinneren. Her kommer lederen i V75-trenerligaen Lars O. Romtveit ut med sin doble Derbyvinner 7 Norheim Faksen. Tøff motstand får imidlertid 5-åringen fra trioen Åsajerven, Mørtvedt Jerkeld og Neslands Loke.

Frode Hamre ligger som kjent på andreplass i V75-ligaen, og i stayerløpet (V75-5) stiller han med to kort fra fine startspor på grunndistansen 3140 meter. 6 Maldini Di Quattro kjøres igjen av Geir Mikkelsen, mens Hamre selv kjører 7 Acolyte Hanover som imponerte kolossalt på Leangen sist.

I Steinlagers æresløp som kjøres som V75-6 med 250 tusenlapper til seierherren stiller ingen lokale håp, mens vi har hele tre hester i finalen. Det er snakk om et fulldistanseløp for hester med under 1.5 millioner på konto. 1 Cream Of Arnie/Frode Hamre, Romtveit-trente 5 Bullchip/Tom Erik Solberg samt 8 Loverboy Pellini/Erik Høitomt kjemper alle om førstepremien på 125.000 kroner.

I løp utenom V75 skal Øystein Kruse-trente 10 Ysvink prøve seg i det innledende stallmannsløpet, 11 New York Gangster/Frode Hamre skal ut i løp to, mens 5 Hjerteborken skal prøve seg i det tredje løpet - den er nå i eie og trening hos Eskil Andersen fra Melsomvik. Dagen avsluttes med et travritt i det tolvte løpet, og her skal Jarlsbergs Siv Emilie Løvvold ri raske New Legend i kamp om hele femti tusen. 

For startliste Momarken lørdag klikk her.

Jarlsberg har som kjent kjørefri denne uken - neste løpsdag er søndag 20. mars med dobbel V5.