Herlige DD-oppgjør

Skrevet av Pål Jensen,  15.03.2011
Artikkelbilde
Lykkje Odin avlegger årsdebut sammen med Vidar Hop på hjemmebane søndag (foto: hesteguiden.com)

Det er flott klasse på avslutningsløpene når Jarlsberg for en sjelden gang har søndagskjøring.

Det er litt ymse kvalitet på løpene når vi søndag byr på dobbel V5, men de to siste løpene denne kvelden inneholder en rekke lørdagshester. Kveldens åttende løp (V5B-4 og DD-1) er utskrevet for kaldblodshester med høyest 725.000 på konto, og her skal flere meget solide travere kjempe om 18 tusenlapper.
En av 2006-årgangens bedre hester, Lykkje Odin, gjør sin årsdebut. Moe Odin-sønnen til trener Geir Kihle tjente nesten halvmillionen under fjoråret, og grunnlaget til 5-åringen har allerede passert 700.000. Det mangler dog ikke på motstand, og to av hestene som var med i kaldblodsløpene på Vincennes gjør sine første starter siden Frankrike-eventyret. Verken Ramstad Loke eller Ara Faks fikk dog utrettet mye i Paris, men det dreier seg jo om meget kapable travere. Klare plussvarianter er også Mjølner Faks, Stiv Kuling, Valle Verner samt Tapio.

KRITERIETOER ÅRSDEBUTERER
I avslutningsløpet (V5B-5 og DD-2) skal en rekke meget fine varmblodshester med høyest 600.000 kroner i grunnlag sette hverandre i stevne - her gjør tre meget kapable travere årsdebut.
Trinitro og Morten M. Ottersen
Klart mest interessant er fjorårets vinner av Sørlandets 3-års Cup Trinitro.
Rite On Line-sønnen til hardtsatsende Ola Vindegg fra Geilo var blant de tre i 8 av 9 starter som 3-åring, og den Morten M. Ottersen-trente vallaken avsluttet sesongen ved å bli annen etter umulige Muscles Wiking B.R. i Kriteriet - i pengevei ble det 514.000 kroner.
En annen som tjente store penger i årgangsløp var Strong Knight. Den nå 6-årige More Chips-sønnen til Roger Brandt sjokkvant jo Aktaion GP i 2009. Sharpshoother er også seks år, men har slitt mye med helsen - på sitt beste er imidlertid Coktail Jet-vallaken til trener Steinar Holm nær uslåelig i grunnlaget. Mighty Power, Madam Lavec, Mazzetti og Taylor Superb er også hester som er vant til å konkurrere om større førstepremier enn 18.000 kroner.

ÅTTE I DNT'S UNGHESTSERIE
I dagens første løp skal åtte ustartede 3-åringer forsøke å vinne 30 tusenlapper. Flere av deltakerne har meget fine stammer, og vi kommer tilbake med en presentasjon av disse senere i uken.

I V5A-1 skal Most Wanted One prøve å ta sin tredje strake seier sammen med landets suverene kusk Eirik Høitomt som nærmer seg 3000 karriereseire med stormskritt. Urutinerte hester på farten i V5A-2 der kapable Win With Windsong blir forgrunnsfigur for suksessrike Frode Hamre, mens Ylvruna har en fin oppgave sammen med Lars Anvar Kolle i V5A-3.

Mens Trinitro tjente store penger som annen i Kriteriefinalen hadde Steinar Hammersborgs Callisto skikkellig utur i samme løp da vallaken ble fratatt en tredjeplass grunnet sjenering. 4-åringen står dermed billig inne i V5A-4/B-1 som er stengt ved 100.000. I V5A-finalen blir V75-vinneren Mighty Lady hardt betrodd, men Heisholt-hoppa med selveste Bella Coal som mor kan ikke akkurat kalles stabil.

I syvende løp som er V5B-3 får vi igjen stifte bekjentskap med de tøffe montèjentene - denne gang hele fjorten deltakere. Vår egen Siv Emilie Løvvold sitter opp på favoritten Fleuron Pierre fra 20 meter tillegg.

Stevnestart er kl. 17.00 og programmet kan dere som vanlig laste ned i boksen oppe til venstre.