Kan hun tukte storfavoritten?

Skrevet av Pål Jensen,  18.03.2011
Artikkelbilde
Becky og Kai Johansen var ute i mønstringsløp allerede i september (foto: hesteguiden.com)

Most Wanted One blir hardt betrodd i søndagens V5A-spill, men en storvokst dame kan muligens stikke kjepper i hjulene på megafavoritten.

Allerede i V5-innledningen vil mange spillere singelstreke da 6 Most Wanted One har vunnet begge sine starter sålangt i karrieren. Conway Hall-datteren har ledet fra start til mål, og storesøsteren til Frode Hamres lovende 3-åring Like A Magic One blir naturlignok et holdepunkt for svært mange denne gangen også.

VI har dog snakket med oppdretter, eier og trener til en av hovedutfordrerne som kommer tilbake etter pause. Hoppa vi snakker om er Anette Stenes 3 Becky.
5-åringen er etter Gunslinger Spur og unghesttalentet Say Jessica som vant seks starter og tjente 322.000 som treåring. Say Jessica var også eid av Anette som kunne juble over seier både på Solvalla og i hoppeavdelingen av Tamin Sandys Æresløp. Mens moren vant løp allerede i mars som 3-åring tok det adskillig lenger tid før Becky kunne debutere - også hun med seier.

Hva er årsaken til at Becky først debuterte i november som 4-åring?

- Hun er en helt annen type enn Say Jessica, og sluttet "aldri" å vokse.

Hesten har gjort tre fine løp hittil i karrieren, og spesielt annenplassen fra dødens i den siste starten imponerte.

- Ja, hun er veldig sterk, men det løpet ble nok i tøffeste laget. Hun spiste dårlig i tre uker etterpå, og har derfor fått god tid på å ta seg igjen.

Hvordan er så formen foran årsdebuten?

- Formen er god, og hun ser veldig fin ut i trening. Hun spiser dog fortsatt ikke slik hun burde, og det gjør meg selvsagt usikker. Jeg har ikke testet henne på banen da hun er veldig hissig av seg, men jeg føler at hun er i godt slag.

Tror du hun er god nok til å vinne direkte?

- Ja, men spiseproblemene gjør at jeg velger å ligge litt lavt avslutter en spent Anette Stene.

Vi kommer tilbake med ferske tips til den doble V5-omgangen rundt kl. 13 søndag.